Les Menuires
Lees verder >

Beleef een vakantie voor het ganse gezin in Les Menuires.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ontdek de mooiste natuur op 2 wielen, ga fietsen in het Kleinwalsertal.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Overwin de bergen, ga op via ferrata in het Kleinwalsertal.

De leukste zomerevenementen voor het hele gezin.

Grenzenloos Wandelen in Kleinwalsertal
Lees verder >

Rondom de bergen en de prachtige kleurrijke wereld van Kleinwalsertal. Boek nu jouw wandelvakantie met de speciale zomerweken.

les menuires
Lees verder >

Les Menuires biedt betaalbare gezellige accommodatie en een schitterende omgeving om jezelf in te verliezen.

les menuires
Lees verder >

Les Menuires biedt betaalbare gezellige accommodatie en een schitterende omgeving om jezelf in te verliezen.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Een zomervakantie waar je nog lang gaat van nagenieten!

Een paradijs voor jong en oud, de ideale zomerbestemming.

Les Menuires
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken, klimmen, dat kan je hier in de mooie natuur.

Trek je wandelschoenen aan en ga erop uit in Loser.

Renault Kadjar
Lees verder >

Samen op avontuur

Zondag gewoon vriezen? Idee voor Friesland!

check ook eens

19 Reacties

 1. Hajo schreef:

  Wat vinden jullie van het idee en welke naam kunnen jullie voor het backup event verzinnen?

 2. Arnoudt schreef:

  @Hajo, stuur dit mailtje even naar alle rayonhoofden en laat ze morgenvroeg nog even bij elkaar komen, dan hebben ze nog ongeveer 48 uur om de 11 stedentocht te organiseren.
  Alternatief kan ook zijn om facebook pagina aan te maken en dat mensen daar op kunnen ‘intekenen’ voor de toch op eigen risico, wat amateur camera mannen mee en dan live te volgen op deze site 🙂

 3. ineke schreef:

  Idee is super, maar ik ben bang dat de voorbereidingstijd te kort is. Voor de Elfsteden liggen de draaiboeken klaar…Maar voor zo’n evenement verspreid over een hele provincie zal een ander draaiboek nodig zijn ben ik bang…Maar nogmaals, het idee is perfect!!

 4. Daan schreef:

  @hajo mooi bericht weer, ik denk dat ze idd te vroeg nee hebben gezegd voor de elfstedentocht. Zullen ze het nog terugdraaien naar een ja?

  En nog ff wat anders; ik wil niet ongeduldig of irritand overkomen, maar zou je de vragen van mijn intervieuw die ik zondag heb gestuurd willen beantwoorden? Ik heb het binnenkort nodig voor school 😉 nogmaals ik wil niet ingeduldig zijn 😉 (bericht mag eventueel verwijderd worden) gr. Daan.

 5. Patrick71@Biberwier schreef:

  De tocht is te snel definitief afgeblazen. Er moet een andere reden zijn geweest.
  Ga zondag lekker schaatsen en noem het de 12-centimer-kan-best-wel-tocht.

 6. Lytse schreef:

  Stelletje sukkels, als er 15 cm ijs ligt komt ie er wel. Eerder niet.

 7. Janov schreef:

  Kunnen we dan nu weer terug naar de orde van de dag? Vanuit Friesland: er komt geen elfstedentocht dit weekend, klaar! Ik zou zelf graag weer kijken naar de wintersport de komende weken. Of de elfstedentocht later nog komt, wie weet… Dat is nu een gepasseerd station, en neem van mij aan, in Friesland is iedereen alweer bezig met andere zaken. Een goed voorbeeld hiervan is het plaatje op http://hedzer.durksz.nl/

 8. Maurits schreef:

  Haha! Hajo, jij ziet altijd kansen! Mooi man! Nu hopen dat de Friezen gaan ontdooien voor deze mooie ideeën nadat ze gister psychisch door het ijs zijn gegaan.

 9. sebastiaan schreef:

  ben benieuwd hoeveel het ijs vannacht is gegroeid! wat was die link ookal weer?

 10. sjoerd schreef:

  @Hajo; hoewel natuurlijk vele en vele malen kleiner van opzet dan de elfstedentocht is er wel degelijk een soort alternatief; hoogst waarschijnlijk wordt morgenochtend door de rayonhoofden de Elfmerentocht uitgeschreven! Een toertocht over 110km grotendeels elfstedenparcours die traditioneel de voorloper van de elfstedentocht is. Aan deze tocht is voor het eerst ook weer een wedstrijd verbonden die op tv wordt uitgezonden, de toertocht biedt 12.000 deelnemers een startbewijs. De tocht werd in 1997 voor het laatst verreden en was dit jaar niet doorgegaan als er een Elfstedentocht was afgekondigd dit weekeinde omdat men erg bang was voor de ijskwaliteit (ook deze tocht gaat over het Slotermeer en moet gebruik maken van de ‘alternatieve’ route, dus niet door Balk). Morgenochtend de beslissing door de rayonhoofden! Spannennnd!

 11. Ivo schreef:

  @sjoerd mooi verhaal…

 12. witsche schreef:

  Tis allemaal pure onwil…..hier in flevoland kun je rijden op het ijs…..
  Gewoon die wedstrijd schaatsen en de toertocht laten rijden zolang het kan. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen daden. Eventueel wegen en spoor afsliuiten om hordes westerse debielen en zuidlappen te weren…..

  Tis zo simpel

 13. Hajo schreef:

  @sjoerd: OK. Thx voor deze update. Als PR-man vind ik het dan wel gewoon een gemiste kans voor Friesland promotion dat je die twee dingen niet op dezelfde persconferentie bespreekt! En nog steeds denk ik dat je een naam moet hebben als “Fyske Skaets Feestdagen” of zo iets…. en dus de starbewijzen van de verschillende tochten via een slim IT-systeem aan elkaar koppelen. Nu ja… iedereen geniet volop. Dus eigenlijk geen probleem.

  Wel wacht ik nog op de uitvinders die de zelfsturende lichtgewicht sneeuwveger ontwikkelen. Vanochtend ging een kwart van de schaatstocht met mn zoon door een flinke sneeuwlaag.

 14. Sydney schreef:

  @ Hajo

  Laten ze het de Fryslân Boppe tocht noemen.

  En anders moeten we een “wintersportweerman tocht” uitschrijven 🙂 Maar ja zoveel belangstelling kan je site dit aan ;-)Ik wil wel een wintersportweerman kruisje. Ik hoop niet dat we moeten er ingeloot moet worden.

 15. een echte fries schreef:

  Sjoerd mooi verhaal he-le-maal met je eens!!
  Een verstandig besluit van de vereeninging van de 11-stedentocht. We mopperen nu, maaaaarr als er maar 1 iemand door het ijs zou zakken of nog erger zou verdrinken oid wat zouden “die hollanders” dan zeggen???? “zie je wel het had noooooit gemoeten”!!!!!
  Petje af voor dit wijze besluit.
  En flevoland is geen friesland, en in friesland zou het dan toch moeten gebeuren. Jarloers noemen ze dat!!!!!
  Ik bind zo weer mn hoge ijzers onder en ga lekker een tochtje maken over de luts.
  Want hoe mooi kan het leven zijn vorige week nog op de lange latten en nu op de ijzers.
  Hajo ga door met het wintersport weerbericht want iedere dag word er hier even op de site gekeken.

 16. Jacqueline schreef:

  Fijn dat de site het weer zo goed doet! Ik ben alleen mijn eerdere reactie kwijt?!

 17. Reggy schreef:

  Geweldig idee en kan op veel verschillende manieren worden uitgewerkt, b.v. een landelijke schaatsdag/feest maar als fries evenement kan ook.

  Dus, hier een topic van maken ???

 18. Spyfromthesky schreef:

  We zien Friesland, de E-tocht bijna als een nationaal product. Dat is het van orgine niet en dat moet zo blijven.

  Ik denk, willen we de kansen verhogen op een toekomstige tocht, dat een soort deltawerken op de E-tocht mogelijk is. Dam in het slotenmeer wat af zodat de route hetzelfde blijft. Zet een paar sluizen er tussen en voila. Veel minder stromingen.

  Ook de NoordWest rout, meestal het zwakste kan je wat meer ondersteunen. Wat meer land inpolderen van de zee, dus wat meer klein land klimaat maken.

  O ja, die plannen van de Nederlandse berg kunnen we ook beter plaatsen aan de kust van de noord-west hoek.

  Dan kunnen we meteen een glijbaan maken van het ijs op 1.500 hoogte.

  Ach, het kost wel wat geld, maar ja een betuwe trein is ook een nationale geldramp geworden en zal de belastingbetaler nog jarenlang achtervolgen.

  Overigens is die GFS weer in een mineurige stemming. Heel anders dan vanmorgen.

  Ik denk dat Hajo’s BV het niet gaat halen.

  Spyfromthesky

 19. jarno schreef:

  Spyfromthesky!

  Klopt, het is van Friesland, maar betaal dan dat ook lekker allemaal maar zelf als Provincie :)!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.