Review Zillertal Arena – kerst 2013 Frederik. Dit jaar zijn we met ons gezin voor de 6e keer naar Gmünd, Gerlos geweest, nochtans hebben we met de zomervakantie nog nooit hetzelfde hotel, huurhuis of camping geboekt… Waarom dan wel in de winter die jaarlijkse reis naar het Zillertal? Het antwoord: onze kinderen en meer bepaald Kinderhotel Almhof in Gmünd en dat is een buitenwijk van Gerlos.  Kinderhotels zijn vooral populair in de Alpenregio.

Deze hotels zijn volledig op maat van kinderen en gaan hier heel ver in, zowel qua infrastructuur (waterglijbanen, manège, binnenspeeltuin), als qua begeleiding (vanaf baby tot teenager). Hetzelfde geldt voor het skiën. Zo heeft hotel Almhof een eigen kinderskipiste rond het hotel met babyliften en pannekoekenlift en een eigen, hoofdzakelijk Nederlandstalige, skischool (een onderaanneming van skischool Michi’s uit Gerlos). Ik wil hier niet te veel reclame maken voor Almhof  ik heb er immers geen aandelen in (misschien betaalt de baas me wel een whiskey als hij deze review leest) maar de gasten van het hotel die reeds verschillende kinderhotels bezochten, o.a. het bekende Hotel Löwe in Serfaus, beschouwen Almhof als één van de beste wat betreft prijs-kwaliteit.

Een nadeel is echter wel dat je een premium prijs betaalt voor zoveel kinderpret. Een ander nadeel is dat er geen rechtstreekse verbinding is met Zillertal Arena, dat betekent 10 minuutjes skibus naar de Isskogelbahn in Gerlos. Er gaan wel geruchten dat de invloedrijke familie Kammerlander (o.a. eigenaar van de bekende bergalm Seppi’s) ijvert voor een eigen skilift naar Zillertal Arena in Gmünd. Een ander aspect waarom we steeds terugkomen is dat onze kinderen (9j, 6j ) al aardig kunnen skiën en het gebied als het ware kennen als hun broekzak, wat je als ouder een gerust gevoel geeft. Als we elkaar kwijt skiën kunnen ze zelfstandig hun weg vinden naar het dalstation.

Hotel Almhof met babypiste

Kennismaking met Föhn
Tijdens onze laatste vakantie (met kerstmis jongstleden) hebben we voor het eerst kennis mogen maken met de föhn. Wel hadden we al vaker meegemaakt dat de verbinding met Zell werd stilgelegd (het Teufelstal, waar deze week een Nederlander de nacht doorbracht) omwille van de wind maar nog nooit dat quasi 3/4 van het skigebied lam lag. Voor diegenen die het gebied goed kennen, de FussalmXpress blijft omwille van de beschutting het langste open, vandaar kan je met Krummbach-Xpress alsnog op de Isskogel geraken. Echt een aanrader als de andere liften op de Isskogel stilliggen, dan heb je de Isskogel en de dalafdaling (bijna) helemaal voor jou alleen.

Skiën tijdens föhn verlaten Isskogel

Een andere tip is dat wanneer de föhn blaast en ze de verbinding Königsleiten-Gerlos stilleggen, je de Dorfbahn2 kunt nemen en je dan, na 150 meter ploeteren door de sneeuw, alsnog op de top komt. Vervolgens kan je aan de andere kant dan de Falsbach piste nemen. Zalig gewoon, ook hier ben je dan quasi alleen, het ploeteren meer dan waard. Ook de liften op de Gerlosplatte en Hochkrimml bijven over het algemeen grotendeels open alleen is het dan erg druk daar.

Skiën met föhn Falsbach piste

Skiën tijdens föhn de Rössle Alm

Tijdens föhn ook genieten
Maar met föhn kan je ook gewoon gaan wandelen. Voor de minder sportievelingen is er het wandelpad naast het riviertje tussen Gmünd en Gerlos, opgesmukt met kunstwerken. Anderzijds kan je rond het stuwmeer wandelen en verpozen in één van de vele almen.  Een mooie ruwere wandeling is deze van Kühle Rast naar de charmante bergalm (en dito Cafébaas) Schwarzachtal. Ook de Krimmler Wasserfälle (de op één na hoogste van Europa) is niet veraf en ook daar kan je schitterend wandelen.

De charmante Schwarztalalm

Pitstop wandelen naar Schwarztal

untitled


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

3 reacties

Gesloten voor reacties.