WSWM_Fotoblog_Aprilvakantie

De meeste mensen rijden tussen december en maart naar de bergen voor een wintersportvakantie. Toch is het zelfs in april nog mogelijk om naar de sneeuw te reizen. Terwijl in Nederland de bloemetjes al bloeien, kun jij nog van witte pistes genieten. Mits je het juiste gebied kiest. Om te zorgen dat je geen groene weides aantreft bij aankomst – maar sneeuw bedekte bergtoppen ziet – hebben wij de juiste plekken op een rij gezet. Wat is nou fijner dan van de piste afdalen met de zon in je gezicht?

Een van de vele voordelen van wintersport in april is… de prijs! Vaak is het goedkoper dan in de traditionele wintersportmaanden. Wel is het belangrijk om naar hoger gelegen gebieden te trekken voor de sneeuwzekerheid.

Frankrijk
Val Thorens (Les Trois Vallées)
Val Thorens is, met een hoogte van 2.300 m, het hoogst gelegen skidorp in het skigebied Les Trois Vallées. Door alle gletsjers in het gebied is Val Thorens ook in april nog sneeuwzeker. Niet voor niets trekken duizenden Nederlanders elk jaar naar Val Thorens voor de traditionele Dutchweek in april. ‘s Ochtends lekker skiën en ‘s middags met een biertje in de zon op het terras: voor veel Nederlanders de ideale combinatie.

Les Deux Alpes
Evenals Les Trois Vallées ligt het gebied Les Deux Alpes op een gletsjer. Dit heeft als voordeel dat je tot in de zomer kunt skiën en het gebied absoluut sneeuwzeker is. Toch kunnen er wat problemen ontstaan bij de dalafdalingen. Deze problemen komen niet door de sneeuw, maar door de drukte op de pistes. In combinatie met de zon zorgt dit voor een mindere sneeuwconditie. Goed opletten dus!

Oostenrijk
Kitzsteinhorn Kaprun
Door een lighoogte die oploopt tot 3.029 m, leent Kitzsteinhorn Kaprun zich uitstekend voor een skivakantie in april. Kitzsteinhorn is het middelpunt van één van de grotere gletsjerskigebieden in Oostenrijk. Hierdoor zijn de pistes altijd wit. Helaas is het dorp Kaprun, in april, niet altijd sneeuwzeker.

Sölden
Sölden ademt sneeuwzekerheid vanwege de twee gletsjers in het gebied. Toch is het dorp, in april, regelmatig groen door de inner-alpine (op de grens van de noordelijke en zuidelijke Alpen) ligging van het dorp. Dankzij de vele sneeuwkanonnen zijn de dalafdalingen meestal alsnog geopend. Hoger in het gebied is de sneeuwconditie wel uitstekend. Een voordeel van Sölden is dat het relatief veel zonuren heeft, dus de kans is groot dat je lekker met een zonnetje naar beneden skiet.

Zwitserland
Saas Fee
Een extreem sneeuwzeker gebied is het Zwitserse Saas-Fee. Door het vele hooggebergte en gletsjers is het hier altijd wit. Zowel de bergen als het dorp zelf liggen erg hoog en de hellingen liggen het grootste gedeelte van het seizoen in de schaduw. Hierdoor blijft de sneeuw lang goed en is het hier fijn skiën, zelfs in april.

Samen met de Renault Captur en de Renault Kadjar lichten wij deze winter veel auto-aspecten van wintersport uit. Met deze stoere crossovers rijd je ook in april veilig naar je wintersportbestemming. Wanneer ga jij op wintersport?


2 reacties

Gesloten voor reacties.