Komkommertijd. Kennen jullie dat begrip. De winter in de Lage Landen is in een diepe winterslaap. En ook voor de Alpen is er nu niet zo heel veel te melden. Gelukkig zijn de condities goed, ondanks de lage sneeuw hoeveelheden. Van Jeroen hebben we in zijn mooie bericht vernomen dat het echt geweldig gesteld is met de pistes in Brixen i T. En ook Hajo zijn bericht van vanochtend laat niets ten wensen over. Dikke sneeuw in de Franse Alpen en goede vooruitzichten. Maar in de USA is echt een extreme storm aanwezig.

[metaslider id=33372]

Het is echt kommer en kwel in staten als Oklahoma, het noorden van Texas en Kansas. Herfststormen en winterstormen zijn eigenlijk aan de orde van de dag. Maar ijsstormen??….letterlijk stormen van bevroren regen. Die zijn niet heel algemeen. Wel nu, de USA wordt er nu door geteisterd. Koude lucht aan de grond is in de USA al enige dagen / weken heer en meester. Nu komt er vanuit het westen een zachter component op hoogte zich aanmelden.  Regen op hoogte, kou aan de grond…1+1=…juist, ijsregen.

Een mooi voorbeeld van de dwars doorsneden van het onderste gedeelte van de atmosfeer. Warme bovenlucht en een koude onderlaag resulteert in ijsregen.

BcBtY9YCUAExOen

En dat brengt de volgende plaatjes met zich mee. Dikke ijslagen op weerstations in Montana,

Elektriciteit kabels met een dikke laag ijs in Oklahoma,

ijsregen op auto’s en andere vervoersmiddelen,

ijsregen op de straten,wegen, highway’s, interstate roads en ga zo maar door. Strooien heeft geen enkel nut. Schaatsen uit het vet zou ik zeggen en de boodschappen doen op de schaats. Iemand ervaring mee?? Ik niet.

 En de ellende is nog niet voorbij. Bovenstaande kaart is voor aanstaande maandag. Staten als Vermont en Maine worden dan geteisterd. Morgen wellicht Kentucky, Indiana, Ohio, Pennsylvania wellicht NY State. Pfoei, en dat juist voor de kerst. Doe mij dan maar gewoon regen en storm. Dat heeft ook z’n charmes en uitdagingen. Tenminste..wel voor een weerman.


Ronaldo

Ronaldo: Geboren in 1968, Amsterdammer maar voornamelijk Purmerender. Trotse vader van Mikey en trotse WSWM weerman. All season freak maar voornamelijk winter. Skiën, fietsen en voetbal. Absolute levensgenieter & traveler! USA & Afrika maar zeker ook verrassend mooi Canada.

10 reacties

Gesloten voor reacties.