LES MENUIRES
Lees verder >

Een sportieve gezinsvakantie kan je perfect vinden in Les Menuires.

Grenzenloos Wandelen in Kleinwalsertal
Lees verder >

Rondom de bergen en de prachtige kleurrijke wereld van Kleinwalsertal. Boek nu jouw wandelvakantie met de speciale zomerweken.

Les Menuires
Lees verder >

Beleef een vakantie voor het ganse gezin in Les Menuires.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ontdek de mooiste natuur op 2 wielen, ga fietsen in het Kleinwalsertal.

Knal moeiteloos de bergen op met een e-bike.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Een zomervakantie waar je nog lang gaat van nagenieten!

Wandelvakantie in Kleinwalsertal
Lees verder >

Hier ziet u de natuur in al haar facetten, vindt u talrijke wandelmogelijkheden en populaire cultuurevents.

Renault Kadjar
Lees verder >

Samen op avontuur

Les Menuires
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken, klimmen, dat kan je hier in de mooie natuur.

Een paradijs voor jong en oud, de ideale zomerbestemming.

les menuires
Lees verder >

Les Menuires biedt betaalbare gezellige accommodatie en een schitterende omgeving om jezelf in te verliezen.

Val d'anniviers
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur en de cultuur in deze Zwitserse parel

Veel heerlijke beelden vandaag en na dinsdag nog 3 sneeuwmomenten in de avondruns

check ook eens

58 Reacties

 1. erwin schreef:

  Ik weet niet wat leo gaat schrijven over kansen winter in Ll maar : ec pluim is weer beter geworden ondanks matige hoofdrun. Kans op winter gestegen naar 30-35 procent …

 2. paco37 schreef:

  paco37
  paco3719 januari 2014 om 21:30
  Hoi Leo,
  Hier even kort de toelichting.
  Na 30 jaar het weer volgen weet ik maar al te goed waar ik achteraf somber van werd.
  Het steeds maar hopen en bijna ja bijna was het echt koud geworden maar helaas het lukte net niet.
  Na zeg maar 30 jaar weet ik ondertussen wel dat ik warme winters dit telkens een terugkomende tendens is zoals nu in 2013/14.
  Voor mij staat al vast dat het dit jaar dus een warme winter is en ook al zou het tot vorst komen de komende maand , dan zal het van korte duur zijn.
  Die vorst zit er trouwens de komende 2 weken niet in en dus zitten we al in begin februari.
  Daarom zeg ik , vergeet deze winter laat de lente maar snel komen en duimen voor volgend jaar.
  En wees eerlijk, straks rond half februari een tijdelijke jou uitbraak die 1 week duurt omdat de west er weer in komt en vervolgens de maanden maart en mei weer iets te koud laten verlopen, iets wat je in warme winters dus ook meemaakt.
  ik zeg februari snel voorbij en maart naar 15 graden.

 3. Stefan Kaptein schreef:

  Ik heb het niet meer. Ga vrijdag met mijn vrouw samen naar Brixen im Thale en hoop toch echt meer sneeuw aan te treffen als met de kerstvakantie. Dus kom maar op met die sneeuw. Maakt me niet uit hoeveel als er maar wat valt als is het maar voor het zicht.

 4. H@ns schreef:

  Ene, krijg bijna die naam niet uit mijn strot van die arrogante betweter, Putto beweert het volgende:
  WRF komt met 5-10 cm. sneeuw voor de Noord-Veluwe morgen. Lukt dat bij 7 a 8 graden tegenwoordig??

 5. erwin schreef:

  @hans, ik zag dat bericht al via Seppie uit Buren..
  Ik wil je adviseren Voldermort te negeren. De LL is tot op heden de praat niet waard maar elke seconde aan Voldermort besteden is er 1 teveel.

  • H@ns schreef:

   Ik neem Marc Puttootje ook absoluut niet serieus. Die roept alleen maar en snapt er geen bal van: niemand in Neerland bevroed hoe intens koud het wordt, wist DE Weer Primeurman 2 weken gelee al……één van zijn uitspraken van vorige week.

   Wat een brulaap.

   Maar wel leuk om te volgen wat voor onzin die man allemaal uitkraamt.

 6. Izaak schreef:

  @Stefan ziet er niet al te best uit voor de sneeuwval deze week aan de noordkant, ma-di nog wat stuifmeel en daarna pas weer goede kansen voor de noordkant vanaf zondag, althans dat is wat de modellen laten zien vanavond

  • Stefan Kaptein schreef:

   Ik zie ook het volgende lagedrukgebied zich weer nestelen bij Engeland en daarmee lijkt het erop dat we gewoon weer zuiden winden gaan krijgen. Wel iets kouder maar echt winterweer voor de noordkant blijft toch weer twijfelachtig. Vanmorgen was Hajo erg stellig over een halve meter sneeuw. Misschien dat Leo ons gerust kan stellen maar op dit moment teken ik voor die halve meter.

   • Viking (Harmelen) schreef:

    Stefan, toch zie ik voor volgend weekend en de maandag die daar op volgt toch al dagenlang alle runs toch aardig wat sneeuw berekenen. Tel daarbij op dat het dan ook wat kouder is en ook de sneeuw kanonnen hun werk zullen doen én de zon nog redelijk laag staat en de kans is zeer zeker aanwezig dat je mooie berichten op deze site zal achterlaten…

 7. erwin schreef:

  @paco, ik denk dat je de nieuwe ec pluim onderschat! Kans op winterweer is volgens echt groter geworden ondanks dat oper R.U.K. was :-).

 8. Wilfred schreef:

  Wij rijden donderdagnacht aan richting Marie Alm (ski-amade) voor een weekendje. Dus alles wat valt is meegenomen; net wat Stefan al zei. Dus we blijven duimen…

 9. Ab schreef:

  @Michel, ik zou zeggen als noordeling “Omarm de onzekerheid en je wordt er zielsgelukkig van” 🙂 Moet je zien de EC 15daagse voor jouw regio erg onzeker na a.s woensdag. Met eerst zelfs een ijsdag in de maak en nadien mogelijk aanhoudend winters en dan wel 50/50 ongeveer voor NO NL. Hier de pluim voor jouw regio http://www.weerwoord.be/uploads/2112014194554.png

  • michel schreef:

   Er niet druk meer om maken en hopen dat de wintersportgangers wel de nodige sneeuw krijgt, de onzekerheid maakt mij niet “ongelukkig” maar je hebt het wel mooi gezegd.

   Iets voor een tegeltje. 🙂

   Pluim voor mijn regio ziet leuk uit, maar ik zie het wel. Maar duim voor de mensen die naar de sneeuw gaan en hoop voor hun op een flinke dump.

   Maar moet niet veel zachter worden, dat vinden de winterbanden niet echt fijn 😉

 10. erwin schreef:

  Gme- model ook best aardig…
  Ik sluit een winterverrassing in LL mog steeds niet uit. Was ik pas 1 vd weinigen die niet in de winter geloofde, nu begin ik er per run steeds wat meer in te geloven…

 11. erwin schreef:

  @ab, precies! Die pluim is zo gek nog niet en ik weet zeker dat @hajo deze beter vindt dan verwacht…Of sta ik nu weer alleen nu ik wel meer in winterweer ga geloven voor LL?

 12. Erik schreef:

  Het grappige is, dat hier elke keer de verwachtingen naar beneden worden bijgesteld: vorst wordt dooi, dump wordt een paar centimeter en eerlijk gezegd, kun je op deze berichten niet plannen wat je wilt gaan doen. Soms lijken het net lokkertjes om mensen naar een bepaalde bestemming te krijgen en dan … jammer, toch niet die sneeuwdump.

 13. Patrick schreef:

  Tegen zondag een halve meter aan de noordkant ??
  Droom verder . Misschien 15 cm in het beste geval en dan nog niet overal .
  BV wordt gegarandeerd verloren .

 14. Patrick schreef:

  Irritant dat die voorspellingen telkens weer worden bijgesteld naar beneden. Dit lijkt de mode te worden . Doe ze dan niet !!

  • Erik schreef:

   @Patrick: mijn idee. De winterinval in de LL wordt in de prullenbak gegooid, maar een vermeende dump in een bepaalde streek over meer dan een week wordt gevierd.

  • Rustig maar hoor… alles komt goed ! en als het niet uitpakt zoals jij verlangt of wenst dat het uitkomt dan hoef je niemand voor neer te bliksemen.
   Ik zou ook héél graag diepvrieskou zien in de LL en meters sneeuw voor alpen noordkant maar het zit er deze winter helaas niet in.
   Ik heb voor mezelf de moed, dat het toch een keertje gaat gebeuren, allang opgegeven en ik geloof er niet langer in.
   Voor mij gaat deze winter de geschiedenis in als één van de betere. 😉

   • Breunis (Nature Trail) schreef:

    Voor Livigno dan toch….

   • Kirsten, ook niet voor half februari? 😉 Ik ga nergens meer van uit, maar laat me verrassen 🙂 wie weet ……

   • Erik schreef:

    @Kirsten: het gaat erom, dat er naar mijn mening behoorlijk ongenuanceerd bericht wordt gegeven de laatste weken. Een sprankje wordt als een laaiend vuur weergegeven en uiteindelijk hoeft de brandweer niet eens uit te rukken. En zeker voor wat betreft de alpen wordt wel erg optimistisch geschreven. Helaas pakt het steeds vaker anders uit. En wel minder dan opgegeven.
    Maw: iets zorgvuldiger zou wel zo leuk zijn.
    Of mogen kritische geluiden niet ?

   • Goh, da’s een moeilijke hoor @ Gerda. Tuurlijk heb ik nog wel een klein sprankeltje hoop maar dat vervaagt dag per dag. Ik ga ook nog eens herhalen dat we per 1 maart de meteorologische lente binnen duiken. 😉
    @ Erik; onze weermannen kijken op de kaarten en bestuderen alle mogelijke facetten en aanknopingspunten die ze maar vinden om alsnog een, voor ieder van ons, droomscenario te voorspellen. Helaas gooit één of ander lagedrukgebied dan een paar dagen tevoren weer roet in het eten. Kritische geluiden mogen wat mij betreft zeker maar nog niet zo lang geleden hebben we deze discussie reeds gevoerd. Denk hierbij aan trefwoorden als team A en team B, meer ga ik hierover niet schrijven. 😉

 15. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Volgens het GEM model lijken de Alpen op 27 januari in een soort niemandsland terechtgekomen te zijn. Ingeklemd tussen het Azoren-hoog en het Oekraïne-hoog.
  Tot die tijd veel sneeuw voor de West-Alpen en de Zuid-Alpen. Maar eerst nog D-day: de sneeuw op 21 en 22 januari kan de Noord-Alpen met ook die Tauplitz niet meer ontglippen.

 16. Arjan Ehlert schreef:


  Eind januari 2012 herinneren we ons allemaal nog. De winter kwam alsnog en we konden schaatsen. De luchtdrukverdeling leek een beetje op de huidige. Kijk maar naar deze kaart. Na passage van de depressie die onder langs trok kon de Russische beer aanzwellen.

  Met dit als gevolg. De winter kon beginnen. Als ik de straalstroom erbij pak weet ik nu waarom dit ook zo tot stand kon komen……

  De straalstroom was heel zwak met veel kronkels (meanderen)

  kijk je nu naar de verwachte berekening van de straalstroom dan is deze veel meer in kracht en minder gekronkeld pas op het einde. Depressies zijn daardoor sterker en de Russische beer heeft het daardoor moeilijker. Ik zie hier toch wel verband in. De toekomst zal het uitwijzen. Voor de oplettende lezer zit er nog een verschil in met de huidige kaarten en dat zit hem in de kleuren. Het hoog in 2012 was veel sterker dan het hoog wat nu nu berekend wordt omdat er veel meer warmte onderin zat maar nogmaals het weer kent geen geheugen. Schiet er maar op los zou ik zeggen….

 17. Leo schreef:

  Bericht af (klein beetje aangepast nog) 🙂 Excuses voor het late tijdstip!

 18. Roy schreef:

  @Patrick als je op een site komt kijken zoals deze kun je verwachten dat de weermannen die hier de berichten plaatsen deze maken aan de hand van de laatste kaarten. Actuelere wintersportberichten vind je nergens anders. Het laatste nieuws vindt je altijd hier. Doordat de kaarten nogal springerig zijn de laatste tijd is het erg moeilijk (en dat geldt zowieso al voor een neerslagvoorspelling) om een goed beeld te geven NA de korte termijn. Meer dan het beste ervan maken wat de supercomputers uitspugen kunnen ook zij niet. Jammer dat het nu verkeerd uitpakt maar dat hoort ook bij voorspellen.. Maar om dan zoals jij zegt maar helemaal geen voorspellingen te doen als het ff een paar keer tegenzit is nogal kort door de bocht. Als het dagenlang zou dumpen en er valt steeds veel meer sneeuw dan wat er voorspeld was zou je dan ook zeggen irritant dat er steeds meer sneeuw valt, zeg dan beter niks? 😉 Respect voor onze weerberichtenmakers. Elke dag weer een mooi overzicht en dat voor noppes, gratis en 4free! En Arjan laat je enthousiasme niet ‘ondersneeuwen’ als het voorspelde een keer niet uitkomt he!! Dat is juist het mooie aan jouw manier van schrijven. Ik ben fan! 🙂

  • Arjan Ehlert schreef:

   Komt goed hoor Roy! enthousiast zal ik altijd blijven maar de realiteit moeten we niet verliezen. Ik pak graag elk aanknopingspuntje aan om een eventuele winteropening eruit te pikken maar dat moet natuurlijk wel reel blijven en niet overheersen. Ik geloof nu in bovenstaande theorie met mijn uitleg. Gelukkig heeft het weer geen geheugen en is nog alles mogelijk maar dan wil ik meer winterse oplossingen zien van de modellen voordat het weer op een domper uitloopt 😉

 19. hans schreef:

  @Erik en @ Patrick dit zie je de hele winter ook al bij bergfex weerplaza enz. bij de 14 daagse verwachting gebeuren. De kaarten veranderen, daar kunnen de weermannen hier niets aan doen.
  Lees en leer dat kan je hier goed doen juist de discussie maakt het interessant om te volgen.
  My take.
  Hans

 20. Leo schreef:

  Ja beste allemaal, soms zit het mee, soms..
  Het is correct dat met name voor de Alpen-noordkant de verwachtingen (..) keer op keer wat tegenvallend uitkomen. Het lijkt wel of er dit seizoen een vloek op rust. Maar verder heb ik zelf niet het idee dat er nou zo veel onzin “verkocht” wordt. En al zeker om commerciële redenen! Deels zal het volgens mij zitten in de interpretatie van de berichten. Wellicht wordt er bij de (positief, enthousiast ingestelde) berichten wat te gemakkelijk over de onzekerheid heen gelezen worden (die toch steeds wordt aangegeven). Maar dat is een wijze les: die onzekerheid zal nog duidelijker onderstreept moeten worden en/of we zullen iets meer aan de voorzichtige kant moeten gaan zitten.
  Dank voor jullie feedback!

 21. Dennis H. schreef:

  Na de skivakantie dit jaar allemaal als de wiedeweerga op Italiaanse les!!
  è fantastico delle Dolomiti Superski, neve fino alle ascelle, non vogliamo andare a casa!

 22. Leo schreef:

  Tot slot: Hajo plaatste zijn BV naar mijn idee deels uit frustratie over dat gez.. over de zoveelste niet reële speculaties m.b.t. een LL-winter. Daardoor wat te gehaast. Wat hij wellicht wilde aangeven: de aanstaande sneeuw tot in de laagste dalen is veel leuker! Ik stel voor de termijn te verlengen tot en met woensdag 29 januari i.p.v. maandag 27 januari?

 23. Ab schreef:

  GFS 00u pakt toch weer anders uit voor eind van de week en kouder met ook kans op sneeuw voor NO NL Hier de tempr kaart voor a.s zaterdag. Beschouw het als virtuele voorpret kan zo weer veranderen de volgende run http://www.weerwoord.be/uploads/51201420727.gif

 24. Marc schreef:

  GFS pakt nu inderdaad een stuk kouder uit. Voor ons in het noorden wellicht wat sneeuw. Vanaf komende zaterdag in Zwitserland en Oostenrijk lang aanhoudende sneeuw. Daarna een nordstau met komen en gaan van fronten.

 25. HansvK schreef:

  Volgens de sneeuwradar van Duitsland zou het in de buurt van Winterswijk moeten sneeuwen. Het voelt hier buiten ook sneeuwkoud aan.

 26. HansvK schreef:

  Foutje, heb hem in het actuele bericht geplaatst.

 27. Jarno schreef:

  Hier is het heerlijk zonnig en 30 graden nu jammie!!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.