2016-12-26-08-23-56

Kleinwalsertal vanochtend. Ik hoop morgenochtend dezelfde kiek te kunnen maken in een flinterdun wit landschap. Dan maak ik er een knipperplaatje van. Meer dan een paar centimeter wordt het niet.

schermafdruk-2016-12-26-20-21-08

Hier zie je het dunne oplossende front in aantocht naar de Alpen. Ik stak net mijn kop buiten het raam en stelde vast dat het regent. Laat het alsjeblieft snel overgaan in sneeuw. Nu ja boven sneeuwt het allang want het kwik keldert. Morgen gaan we het zien.

storm2612

Nog even melden dat wij in de Benelux geen kerststorm hebben gekregen maar in Noord-Duitsland des te meer! Tjongejonge! Met sneeuwflatsen erin! Meters hoge golven op de Oostzee.

woensdag

Daarna deze situatie. De sneeuw blijft over het oosten van Oostenrijk hangen en dropt daar misschien wel 20 tot 30 centimeter. Verder is alles een kogelrond hogedrukgebied. Dat is het weer voor alle komende dagen. Totdat de stroming begint te kiepen en er arctische lucht onze kant op komt.

eerste

De modelberekeningen zijn consistent in het berekenen van laaglandsneeuw nu. Meestal in de vorm van natte kledder zeg ik er meteen bij. Maar we laten ons verrassen. Hier de laatste “oplossing” van het model. En die sneeuw blijft steeds terugkomen. Ook na een dag regen bijvoorbeeld.

ensnl

Kijk maar in het ensemble. Vanaf 2 januari dagelijks aanzienlijke kans op sneeuw in de Lage Landen. Mooie ontwikkeling hoor. Maar ga dus uit van kwakkelen. Waar het niet kwakkelt is…

Tja da’s echt andere koek. Ooit stap ik op een vliegtuig om het mee te maken. Waarom doen jullie het eigenlijk niet. Is vast betaalbaar. Nu ja ok: ik zal het spits afbijten met het nieuwe merk frost travel of deep freeze travel. Aiaiai het plenst nu echt.

2016-12-26-15-08-04

Tja gek he: een bloeiende gentiaan met kerst. Echt gespot bij de Ifen! Dat ik die foto maakte bewijst dat ik zonder kleerscheuren van een hachelijk avontuur terugkeerde… 2016-12-26-14-46-36

Want hoe kwam ik in vredesnaam nu weer hier terecht? Verhaal volgt!

*** Mede mogelijk gemaakt door Renault Kadjar en Renault Captur ***

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

48 reacties

Gesloten voor reacties.