les menuires
Lees verder >

Les Menuires biedt betaalbare gezellige accommodatie en een schitterende omgeving om jezelf in te verliezen.

Trek je wandelschoenen aan en ga erop uit in Loser.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Een zomervakantie waar je nog lang gaat van nagenieten!

Ontdek het mooiste panorama in dit prachtige stukje Oostenrijk.

LES MENUIRES
Lees verder >

Een sportieve gezinsvakantie kan je perfect vinden in Les Menuires.

Knal moeiteloos de bergen op met een e-bike.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Overwin de bergen, ga op via ferrata in het Kleinwalsertal.

De leukste zomerevenementen voor het hele gezin.

Een paradijs voor jong en oud, de ideale zomerbestemming.

Les Menuires
Lees verder >

Beleef een vakantie voor het ganse gezin in Les Menuires.

Wandelvakantie in Kleinwalsertal
Lees verder >

Hier ziet u de natuur in al haar facetten, vindt u talrijke wandelmogelijkheden en populaire cultuurevents.

Renault Kadjar
Lees verder >

Samen op avontuur

Valt de volgende significante sneeuw in Alpen net voor het begin van tweede krokusweek?

check ook eens

45 Reacties

 1. Hans schreef:

  Die 29e van mij was een grap hé Frederic (voor de oplettende reageerder)……nu nl. maar 28 dagen in februari 🙂 Daarna gaf ik aan 26 februari, als Cliffhanger het SNEEUWMONSTER !
  Deze staat al 3 dagen achtereen in de gfs runs. Het mooie is dat nu ook het GEM 12Z ensemble
  er in mee gaat met vanaf vrijdag de 24e VEEL SNEEUW met op woensdag 1 maart een noordelijke stroming. Fictie: ja, maar te mooi om niet te volgen allemaal!

 2. Ewald schreef:

  Ik had dezelfde redenatie

 3. Gerdaaa schreef:

  We houden natuurlijk erg van sneeuw, maar liever hebben we zonin de tweede krokusweek in Grimentz, Val d’Anniviers.

 4. Evelyne schreef:

  Klopt het dat het volgende week flink gaat waaien in de Alpen? Hoop het niet want vorig jaar hebben we ook al twee dagen binnen gezeten omdat de liften niet draaiden, daar komen we niet voor

 5. Stefan Kaptein schreef:

  Zoals de zuiderlingen ons noorderlingen Hollanders noemen, zo noem ik die zuiderlingen reserve Belgen. Ik hoop voor iedereen een fantastisch krokus vakantie en als er dan sneeuw mag vallen ben ik al blij met die paar centimeter in Brixen en de rest van de noord alpen voor de eerste krokus week, en dan hoop ik dat het aan het eind van die eerste krokusweek los gaat voor de tweede krokusweekgangers, AKA Reserve Belgen. En dan natuurlijk na de sneeuw mooie weer met ’s nacht temperaturen van -5 graden en overdag een graag of +2 op 1500 meter, of stel ik nu echt absurde eisen. Belangrijkste is dat die sneeuw komt en dat de sneeuwgrens onder de 600 meter komt zodat niemand met die vieze z..kregen te maken krijgt en een mooie witte wereld aantreft, en dat geldt dan dus ook mij en mijn caravan.

 6. Ab schreef:

  Het zou wel leuk zijn ff voor krokus een dikke sneeuwdump voor de vakantiegangers die naar de Alpen trekken 🙂 Het is jullie gegund hoor 😉
  En ach de LL krijgen mss dan wel met winterse buien te maken een mengelmoes van regen/hagel of sneeuw.
  Kan ook hele leuke foto’s opleveren 😉 http://www.mupload.nl/img/ixfdmjmgfjbjg.jpg

 7. Stefan Kaptein schreef:

  http://www.fantastischoostenrijk.nl/winter-1979-sneeuwramp/
  Zie bovenstaande link en als ik het over winter heb, nou dit is winter zoals winter bedoeld is en waar de naam winter echt met trots kan zeggen, zo dat heb ik voor elkaar, winter in heel Nederland. Dit in tegenstelling tot de laffe zooi die we de laatste jaren hebben gehad. Als ik dan zeg dat de afgelopen winters echt niks voor stellen, dan moet je dat toch wel met mij eens zijn als je bovenstaande link hebt bekeken. Maar wie weet wat er nog komt. Ik hoop nu toch echt een keer dat al die voorpret die we gezien hebben en eigenlijk niet is uitgekomen nu wel eens uit gaat komen aan het eind van deze maand. Dan moet het ook wel echt gebeuren want anders hoeft het niet meer. Kijk en geniet van winter i.p.v. herfst.

  • michel schreef:

   Haha zag net jouw bericht, we denken hetzelfde. Heb deze winter bewust meegemaakt, en dat was pas een winter.

   De winters en zeker in NL de afgelopen jaren (2009 was wel leuk in Groningen) waren gewoon bagger, de voorpret is leuk maar GVD zie ik weer te temperatuur stijgen en mag ik weer op bagger sneeuw skien. Ja deze winter was niet zoals de afgelopen 2 winters, maar als we al op deze manier blij moeten worden???

   Ik ga aankomend weekend richting Saalbach en hopende dat er een paar vlokken gaan vallen, als er 5 cm valt ben ik optimistisch.

   • Stefan Kaptein schreef:

    We gaan er weer het beste van maken. En we kunnen nog op vakantie maar de echte sneeuwklapper mag wat mij betreft echt wel weer gaan komen. Heb wel weer zin in sneeuwkettingen omleggen en een autorit vanaf huis tot Oostenrijk volop in de sneeuw. Dan pas gaat mijn winterhart echt sneller kloppen. Dit gerommel in de marge is leuk, maar als je ziet wat een beetje sneeuw met mensen doet in Nederland, dan mag het van mij echt wel weer eens los gaan. Al die blije gezichten en kinderen, de sfeer is gelijk een stuk gezelliger. Al besef ik dat het voor sommigen onder de mensen niet snel genoeg lente kan worden. Denk aan ouderen die moeilijk ter been zijn of gehandicapten, dan is gladheid niet echt een voordeel. Als het dan toch een keer echt los mag gaan, moeten we die mensen echt niet vergeten. Zal de saamhorigheid in dit land echt goed doen.

    • michel schreef:

     Heb een aantal sneeuwkettingen, gekocht omdat het moet. Nog nooit gebruikt, en ook ik wil het graag eens gebruiken. Ik wil weer eens de straten goed aanvegen, weer eens lekker op de Paterswoldeplas of Hoornsemeer schaatsen. Lekker met zoon op de slee een heuveltje naar beneden sleeën.

     Maar ondanks de ijzel en sneeuw vorig jaar kan ik me geen echte winter meer herinneren, behalve in 2009.

     Ik ga genieten volgende week, maar lijkt me weer heerlijk om rond de kerst/ oud en nieuw de kachel aan te moeten hebben. Dat er weer een winter komt waarbij ik en de rest van de buurt er alles aan doen om de stoep begaanbaar te maken, de kinderen in de buurt een sneeuwballen gevecht houden en ga maar door.

     Dat het niet echt wil lukken met de winter ga ik de weermanen niet op aanrekenen, dat kan ook niet. Maar wel de telegraafkoppen.

    • Geert schreef:

     Sluit ik me bij aan! De beste wintermaand van de 21ste eeuw was december 2010. Ook die Kerst van dat jaar…meer dan 20 cm sneeuw, knalblauwe lucht en onvervalste ijsdag. Magnifieke Kerst!

     • michel schreef:

      December 2009 tentijde van het glazenhuis hier in Groningen kwam er een bak sneeuw naar beneden, ook was o.a. het Paterswoldsemeer en Hoornsemeer dicht gevroren.

      Heb toen lekker geschaatst met zoonlief, 2010 was ook leuk maar niet zo als in december 2009.

    • Geert schreef:

     En de beste winters van de 20ste eeuw zonder twijfel ’79 en de serie van 3 in de midjaren ’80. Althans voor wat mijn herinneringen waard zijn….’63 niet meegemaakt.

  • Hanjo Vd Berg schreef:

   Leuk om te lezen. 1 jaar voor mijn bouwjaar. Mijn ouders zijn wel getrouwd op 14-02-1979 … 😉

 8. Dennis leiden schreef:

  Hoop met je mee Stefan. Het moet een kerr gebeuren

 9. Mark (breda) schreef:

  Las vandaag over supervulkaan in Zuid-Italie die ontwaakt….als die knalt hebben we meer winter dan ons lief is!

  Dan denk ik dat we een paar jaar blij zijn dat te eten hebben….

 10. Heet v/d naald, als alles maar goed komt: http://deredactie.be/permalink/1.2890650

  Maar wie o wie bouwt dan een huis in de buurt van een immens stuwmeer, of is het nou net andersom? De reacties op Facebook zijn weer om te schaterlachen, het is uiteraard wederom de schuld van de heer Trump omdat hij klimaatverandering ontkracht. :lol 😆

  Maar goed BoT; dus komende week zou het weleens flink kunnen gaan sneeuwen @frederic?
  Ik zeg, doe maar en laat maar komen, niks leuker dan kniehoog poeder skiën op de piste. 🙂

 11. Gfs0h laat weer een bak met neerslag richting alpen komen eind volgende week zeg! Helaas wel met een erg variërende sneeuwgrens, hopen dat dat nog veranderd.Is tenslotte ook in de meteofictie

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.