obertauern
Lees verder >

Voor ieder wat wils! Echt waar!

die tauplitz
Lees verder >

Ski een circuit, neem een vroege vogel start op de lege pistes of neem een zonnebad!

obertauern
Lees verder >

Where snow feels at home!

Zell am see- Kaprun
Lees verder >

Skiën en snowboarden in Zell am See-Kaprun: drie veelzijdige bergen, 138 kilometer piste.

St. Anton am Arlberg
Lees verder >

De Arlberg staat van oudsher bekend om zijn alpine schoonheid, de sneeuwzekerheid tot in het dorp en de uitstekende pistecondities.

op 994 km van Utrecht vind je deze parel van een skigebied voor jong en oud.

Ontdek de Alpen in al hun facetten.

innsbruck
Lees verder >

Jij wilt skiën, zij wilt shoppen en relaxen! Het kan beide in Innsbruck.

innsbruck
Lees verder >

Skiën en snowboarden rondom de hoofdstad van de Alpen.

Zell am see - kaprun
Lees verder >

Een onvergetelijke wintervakantie!

st. anton am arlberg
Lees verder >

De met 10.2 km langste afdaling voert met een hoogteverschil van 1.350 m van de Valluga via de Ulmerhütte tot aan St. Anton am Arlberg.

obertauern
Lees verder >

Veel plezier op de piste, een prachtig nachtleven, schilderachtige vergezichten en natuurlijk veel sneeuw tot einde seizoen.

De Toplijst wintersportgerechten, en wat is jouw favoriet? Bon appetit!

check ook eens

56 Reacties

  1. Profielfoto van Ronaldo Ronaldo zegt:

    TOP BERICHT MMMMMMMM!!!
    Ik ga echt voor de Tiroler Gröstl.
    En gooi de Germknödel maar in de kliko. Yak.
    Ik stel voor dat het volgende bericht gaat over de drankjes… Jägertee, Glühwein, Bier……. 🙂 😉
    Oh ja…..een pizza mik ik er ook graag in hoor!!

  2. smette zegt:

    Voor mij de Walliser Rosti, toppertje!

  3. Jantien zegt:

    Ik mis het tussendoortje apfelstrudel. altijd even lekker in de ochtend rond een uur of 11. Maar krijg wel trek inderdaad

  4. denise zegt:

    Kun je ook niet een keer in kaart brengen waar je het goedkoopst kan eten. Wij proberen niet iedere dag op de berg te eten. Brood mee. Of even terug naar appartement. Maar als ik dan toch moet kiezen ga ik toch voor braadworst. Staat er niet bij trouwens

  5. Rob zegt:

    Mijn favoriet is toch wel de Baurnrösti van Alpenhaus Garfrescha.
    3 gebakken eieren met spek op 3 grote rösties. Heerlijk.

  6. Arjan zegt:

    Halve kip bij de larmachalm gerlos

  7. Sander zegt:

    Tiroler Gröstl de onbetwiste de nummer 1 bij mij, maar af en toe een dikke vette curryworst laat ik ook niet liggen!

  8. Schiwunder zegt:

    De Gröstl. Met afstand!

  9. Profielfoto van Simone Simone zegt:

    Ik vind bijna alles lekker (tevens mijn zwakte), maar als ik dan echt moet kiezen voor een nummer 1 dan ga ik voor een heerlijke Kaisersmarren.

  10. Gerard zegt:

    Ik zie tot nu toe alleen maar Oostenrijkse gerechten. Ben zelf al een tijdje niet meer in Frankrijk of Italië geweest, maar daar kun je vaak net wat andere dingen langs de pistes eten. In Meribel een keer escargots en ook oesters (was laatste keer trouwens want dat is niet mijn eten, maar dat is een ander verhaal). Dus wat minder “snelle hap” en ook wat meer variatie.
    Laten we zeggen een lekkere uiensoep ipv de goulashsoep.

  11. Profielfoto van Roy Roy zegt:

    Knodel bah!! En ook de steak Hachee zoals je zegt vaak koud en ook te rauw nog van binnen op de piste gegeten. Maar wat te denken van Raclette!! Marco deze typische Zwitserse/Franse bezigheid hoort toch echt in jouw lijst! Voor het geval je het niet kent hier nog een linkje: http://nl.wikibooks.org/wiki/Kookboek/Raclette_(gerecht) of http://www.kaas.nl/raclette

  12. Profielfoto van Roy Roy zegt:

    Vergeet ik nog de Crêpes… In elk Frans skistation worden ze overdags voor je neus gebakken in een kraamje! Met altijd een heeeeele grote pot Nutella ernaast haha

  13. Je mag mij de Tiroler Gröstl of wat er op lijkt Bratkartoffeln voorzetten,evenals ..jazeker de Germknödel , heerlijk !! , Kaiserschmarren en ook de Goulaschsuppe . Ik heb een Tiroler kookboekje en heb de Kaiserschmarren ook wel gemaakt evenals de Bratkartoffeln, bijna net zo lekker als in Oostenrijk 😉
    Ooit heb ik nog wel eens, heel lang geleden, een dag meegeholpen in de bakkerij van een Konditorei en toen heel veel Sachertorten gemaakt …. vond ik naderhand wel wat jammer van het mooie weer , Grand Beau ….. maar ik had het beloofd 🙂 Wat hebben ze in Oostenrijk ook een heerlijke taarten!! Wij gingen altijd naar Konditorei/Restaurant Simon in Lermoos , voor de Kuchen , de Germknödel en de Bratkartoffeln , helaas zijn deze mensen vanwege de leeftijd gestopt 🙁 maar zoveel goede herinneringen !!

  14. Qlubtempo zegt:

    heel veel vliegende herten!!!!!!!!!!

  15. Hans zegt:

    Angefahren Schneehase !!

  16. Profielfoto van Kees (moderator) zegt:

    Tiroler Gröstl was bij mij lange tijd favoriet. De laatste paar jaar is dat toch echt de zwitserse kaasfondue geworden. Vreselijke lekker met flink veel witte wijn of een litertje bier. We skiën een paar keer per jaar in Les Portes du Soleil en in de buurt van Champéry, halverwege de piste, staat een kleine blokhut. Als je daar naar binnenloopt zwem je in de kaasfondue geur. Zeker als de sneeuw horizontaal over de piste jaagt gaan we daar naar binnen om bij te komen met een pannetje fondue. Heerlijk!!

  17. Profielfoto van Marco Marco zegt:

    Super allemaal! Bedankt voor de reacties. Ik zal diegene die ontbreken er vanavond allemaal bijzetten.

  18. Een Wienerschnitzel met Pommes und Mayo en Kaisersmarren vind ik héél lekker ! Uiteraard gaat een overheerlijke Glühwein of schnapps ook vlot naar binnen (maar nooit tijdens het skiën) ! 😉

  19. Jelte zegt:

    Gröstl, heerlijk……

  20. Profielfoto van Marco Marco zegt:

    Heb de lijst mede dankzij jullie bijgewerkt. En de Tiroler Gröstl doet het goed hier bij wintersportweerman.nl 🙂

  21. Tiroler Gröstl maar wat dacht je van een broodje LeberKäse eventueel met een pepertje en mosterd Kan je je lijstje verdr bijwerken Marco. Wat ook echt heerlijk is Cordon Bleu. Of een Jager Snitzel. En zuurkool met worst.

  22. Profielfoto van Eric | Eric | zegt:

    Op de pist altijd kaiserschmarren maar dan wel met preiselbeeren en absoluut niet met appelmoes…….

    Pas daarna een goede schnitzel en niet 1 die in die grote vreetschuuren uit de frituur komt……

  23. Breunis (Nature Trail) zegt:

    Niet te vergeten de handgemaakte pizza’s met Bresaola (luchtgedroogd rundvlees) in Italië en Zwitserland.
    Om de dorst te lessen een Hefe-Weizen bier of twee.
    In Les Portes du Soleil kun je bij de bakker speciaal brood kopen waarin lokale kazen zijn verwerkt.

  24. Hans zegt:

    Deze nog: bij -10 een heerlijke sparerib, zo van de BBQ

  25. Gerben zegt:

    100% de Tiroler Gröstl. Kijk er alweer naar uit. Stevige maal tussen de middag, en daarna liggen??? Echt nie.. Op de latten

  26. Profielfoto van Marco Marco zegt:

    Thats the spirit Gerben!! 😉

  27. Snowfeverrrrr zegt:

    Het water loopt me in de mond!!! Ik ben zelf toch wel een liefhebber van spätzle met paddestoelen en/ of een lekkere hirschragout. Apfelstrudel als dessert of tussendoor…

  28. Bart Katwijk zegt:

    Kaiserschmarrn van Hotel Post in Lech, the best!!!

  29. Profielfoto van Cescia Cescia zegt:

    Kaisersmarren!!!! Top bericht Marco

  30. Profielfoto van Robbie Robbie zegt:

    Ik zie al dat er nog wat favorieten ontbreken, waarschijnlijk omdat ik veel in Italie ski…

    1. Spaghetti carbonara -> mits goed klaargemaakt mijn absolute favoriet bevat de juiste ingredienten om er weer een middagje tegenaan te gaan
    2. Even snel tussendoor een lekkere bombardino
    3. Plankje met de plaatselijke worsten en ham
    4. Ravioli met kreeftenvulling
    5. Goeie pizza

  31. smette zegt:

    zalig, ik zie dat ik 3 jaar geleden exact hetzelfde heb geantwoord als het eerste die nu bij mij opkwam: walliser rosti! (in hotel des alpes in kandersteg recht uit die pfanne )

  32. Profielfoto van West West zegt:

    Volgens mij mis ik de schweinshaxe!!

  33. Daniël (Langedijk NH) zegt:

    Wienerschnitzel mit pommes und mayonaise und ein halbe liter dabei! 🙂

  34. Kris Mampaey zegt:

    Bij mooi weer is een picknick langs de piste het mooiste wat er is. In Frankrijk is dan een stuk stokbrood met een stuk kaas Mont de Savoie, niet weg te denken, weggespoeld met een heerlijk glaasje Génépi.

  35. Joke, Riederalp zegt:

    Cholera…. ja je leest het goed.Een bladerdeeg groentetaart met spek. In de tweede wereld oorlog gaven ze deze taart om de vluchtelingen uit Italie aan te laten sterken! Ze stopten er allerlei groenten in wat opdat moment groeide in Wallis. Het gerecht stamt wel uit de tijd van de cholera-epidemie! Wel een caloriebom!!!!

  36. marcelvdh zegt:

    wat een heerlijk bericht zeg. Krijg er op dit tijdstip zeker trek van….de tiroler grostl is heerlijk en een echte goeie platte grote schnitzel met aardappelsalade is ook niet te versmaden. en ook ik behoor tot de uitzonderingen die een germknodel helemaal top vind, maar dan niet met vanillesaus maar met veel gesmolten roomboter…
    welk tussendoortje ik nog mis in deze culinaire genotspost is de simpele maar o zo lekkere Leberkasesemmel hmmmmmm…. ik wil eten….en dan boarden…. hiiiiiihooooo
    (https://www.google.nl/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjTw_-Yi_nQAhUBvRoKHf9KDugQjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fde.fotolia.com%2Fid%2F17851391&psig=AFQjCNF4GRVhcRo22Eah_t2KKLw2hawNsQ&ust=1481990202589789)

  37. Joke, Riederalp zegt:

    Morgen ga ik naar de markt in Domodossala om een voorraad Salami te halen…. Ik hang ze aan haken in het ski-ruim en zo heb ik een voorraad voor de winter! Uiteindelijk gaat er niets boven Italiaans eten.

  38. Profielfoto van Michel Michel zegt:

    Mijn 2 favorieten staan er niet bij 🙁 De bauernplatte en de condonbleu met preiserbeerren.

  39. Getjo zegt:

    Doe mij maar een heerlijk krokant backhandschen mei frietjes

  40. Profielfoto van Hans Hans zegt:

    Er is zoveel lekkers in de Alpen te eten. Om alvast in de stemming te komen thuis al een paar keer gemaakt: Pommes mit einem riesigartigen großen Schnitzel mit Wildpreiselbeeren und dazu ein großes Bier, Weihenstephaner Hefe Weissbiergebrouwen in 1 van de oudste, zoniet de oudste brouwerij van de werled 🙂
    Ter plaatse (neergeknuppeld) frisch gefangen Forelle…mmmmmmmmmmm

  41. Erik zegt:

    Eerst een Speckknodelsuppe of Fritattensuppe, gevolgd door Grossl en aftoppen met een lekker stuk Apfelstrudl. Vervolgens laat ik me van de berg rollen (want skien lukt niet meer) om onderaan aan te schuiven voor een heerlijk glas Stiegl en een kleine Zirbenschnapps.

    Man, ik kan niet wachten. Dank voor het heerlijke bericht, WSWM!

  42. Berthus zegt:

    Eet geen vlees. Gelukkig ook goed eten voor de niet carnivoren in de Alpen. Ben dol op kaas dus Raclette is mijn Zwitserse topper!

  43. Ik vind alles lekker 😉
    Maar wat niet mag ontbreken op de piste is een grillplatte en Tiroler Gröstl!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.