Kleinwalsertal
Lees verder >

Een zomervakantie waar je nog lang gaat van nagenieten!

Ontdek het mooiste panorama in dit prachtige stukje Oostenrijk.

Les Menuires
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken, klimmen, dat kan je hier in de mooie natuur.

Een paradijs voor jong en oud, de ideale zomerbestemming.

les menuires
Lees verder >

Les Menuires biedt betaalbare gezellige accommodatie en een schitterende omgeving om jezelf in te verliezen.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ontdek de mooiste natuur op 2 wielen, ga fietsen in het Kleinwalsertal.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Overwin de bergen, ga op via ferrata in het Kleinwalsertal.

Trek je wandelschoenen aan en ga erop uit in Loser.

LES MENUIRES
Lees verder >

Een sportieve gezinsvakantie kan je perfect vinden in Les Menuires.

les menuires
Lees verder >

Les Menuires biedt betaalbare gezellige accommodatie en een schitterende omgeving om jezelf in te verliezen.

Knal moeiteloos de bergen op met een e-bike.

Renault Kadjar
Lees verder >

Samen op avontuur

Temperatuur Lage Landen en Alpen keldert 15 graden

check ook eens

7 Reacties

 1. Ronaldo schreef:

  Wauw…
  Dikke sneeuw op 18-05-2017 in Colorado.
  Dit is nabij Vail

  En dit is Denver vanochtend

  Waanzin.

  Die regio is dan ook veel te koud voor de tijd van het jaar. Terwijl de NP flink aan het opwarmen is de komende dagen. Afgelopen dagen was het daar veel kouder dan het langjarig gemiddelde. En kijk eens naar de afwijking op de Zuidpool. En dat bij gemiddelden van -45°c tot -50°c.
   


   
  Kijk en vergelijk. De polen wat te warm en met name het Oosten van de USA en China vallen op qua warme afwijking. Terwijl geheel Siberië en het westen van de USA veel te koud zijn. Mooie Yin en Yang!
   
  100%

  • Jack schreef:

   Tot nu toe is er al 15 inch = 38 cm sneeuw gevallen in Nederland, Colorado 🙂 Dat ligt op een hoogte van 2.500 meter, maar wel op dezelfde breedtegraad als Ankara, of 30 km zuidelijker dan Madrid en Napels.

   De topper tot nu toe is het gebied bij Nye, Montana. Daar is al 31 inch = 79 cm gevallen.

  • Stomme vraag wellicht, maar waarom hanteren ze in die kaarten een baseline over 1979-2000? Gebruikelijk is toch 30 jaar ( dus tot 2010)?

   • Kan een van de modus de ‘correcties’ verbeteren? Wellington= wellicht, warmonger = waarom en de rest lijkt me voor de hand te liggen:)

   • Leo schreef:

    Allesbehalve een stomme vraag – integendeel. Scherp opgemerkt!
    Even zo opmerkelijk dat er bij Hajo geen lampje gaat branden..
    Er wordt een toelichting gegeven onder de (bron) kaarten:
    “Temperature refers to air temperature at 2 meters above the surface. The temperature anomaly is made in reference to a 1979-2000 climatology derived from the reanalysis of the NCEP Climate Forecast System (CFSR/CFSV2) model. This climate baseline is used instead of the 1981-2010 climate normal because it spans a period prior to significant warming of the Arctic beyond historically-observed values. For context, see this timeseries plot showing how various climate baselines compare against the NASA GISS 1880-2014 global land-ocean temperature index.”
    Ik heb hier te weinig kennis van om goed te kunnen doorgronden waarom precies; hoe terecht het is. Maar m.i. kun je dit op twee manieren uitleggen: er wordt terecht gesteld dat de periode 2000-2010 ongewoon warm was (een “uitbijter”) óf er is onbeschaamd sprake van cherry-picking; de warmste decade wordt er doelbewust uitgelaten zodat de plaatjes er wat dramatischer uitzien..

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.