val d'Anniviers
Lees verder >

Nergens kun je mooier bergwandelen dan in dit schitterende dal in het zonnige Wallis. Ook met jonge kinderen.

les menuires
Lees verder >

Les Menuires biedt betaalbare gezellige accommodatie en een schitterende omgeving om jezelf in te verliezen.

Advertisement Renault Kadjar
Lees verder >

Stop watching, start living

Savoie Mont Blanc
Lees verder >

Walking and hiking hemel van Europa.

Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

Die tauplitz
Lees verder >

Bezoek Tauplitz eens in de zomer. Laat je verrassen door de prachtige natuur en ga voor een actieve vakantie!

zellamsee
Lees verder >

Onvergetelijke vakantie in Zell am See - Kaprun met de schitterende meren, witte gletsjers en prachtige bergweides

Advertisement Renault captur
Lees verder >

Capture life

Savoie mont blanc
Lees verder >

Prachtige stranden in de bergen met vele zomerse activiteiten voor jong en oud! Kom deze zomer naar de Savoie Mont Blanc.

obertauern
Lees verder >

Iedereen die weleens op de fiets in de bergen gezeten heeft weet wat vrijheid is. Plus die onvergetelijke beloning als je boven bent!

Grenzenloos Wandelen in Kleinwalsertal
Lees verder >

Rondom de bergen en de prachtige kleurrijke wereld van Kleinwalsertal. Boek nu jouw wandelvakantie met de speciale zomerweken.

Temperatuur Lage Landen en Alpen keldert 15 graden

check ook eens

7 Reacties

 1. Profielfoto van Ronaldo Ronaldo zegt:

  Wauw…
  Dikke sneeuw op 18-05-2017 in Colorado.
  Dit is nabij Vail

  En dit is Denver vanochtend

  Waanzin.

  Die regio is dan ook veel te koud voor de tijd van het jaar. Terwijl de NP flink aan het opwarmen is de komende dagen. Afgelopen dagen was het daar veel kouder dan het langjarig gemiddelde. En kijk eens naar de afwijking op de Zuidpool. En dat bij gemiddelden van -45°c tot -50°c.
   


   
  Kijk en vergelijk. De polen wat te warm en met name het Oosten van de USA en China vallen op qua warme afwijking. Terwijl geheel Siberië en het westen van de USA veel te koud zijn. Mooie Yin en Yang!
   
  100%

  • Profielfoto van Jack Jack zegt:

   Tot nu toe is er al 15 inch = 38 cm sneeuw gevallen in Nederland, Colorado 🙂 Dat ligt op een hoogte van 2.500 meter, maar wel op dezelfde breedtegraad als Ankara, of 30 km zuidelijker dan Madrid en Napels.

   De topper tot nu toe is het gebied bij Nye, Montana. Daar is al 31 inch = 79 cm gevallen.

  • Stomme vraag wellicht, maar waarom hanteren ze in die kaarten een baseline over 1979-2000? Gebruikelijk is toch 30 jaar ( dus tot 2010)?

   • Kan een van de modus de ‘correcties’ verbeteren? Wellington= wellicht, warmonger = waarom en de rest lijkt me voor de hand te liggen:)

   • Profielfoto van Leo Leo zegt:

    Allesbehalve een stomme vraag – integendeel. Scherp opgemerkt!
    Even zo opmerkelijk dat er bij Hajo geen lampje gaat branden..
    Er wordt een toelichting gegeven onder de (bron) kaarten:
    “Temperature refers to air temperature at 2 meters above the surface. The temperature anomaly is made in reference to a 1979-2000 climatology derived from the reanalysis of the NCEP Climate Forecast System (CFSR/CFSV2) model. This climate baseline is used instead of the 1981-2010 climate normal because it spans a period prior to significant warming of the Arctic beyond historically-observed values. For context, see this timeseries plot showing how various climate baselines compare against the NASA GISS 1880-2014 global land-ocean temperature index.”
    Ik heb hier te weinig kennis van om goed te kunnen doorgronden waarom precies; hoe terecht het is. Maar m.i. kun je dit op twee manieren uitleggen: er wordt terecht gesteld dat de periode 2000-2010 ongewoon warm was (een “uitbijter”) óf er is onbeschaamd sprake van cherry-picking; de warmste decade wordt er doelbewust uitgelaten zodat de plaatjes er wat dramatischer uitzien..

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.