zellamsee0412hugea

Prachtig die kunstsneeuwproductie. Ook als skiën en snowboarden nooit was uitgevonden, hadden we dit gewoon neer moeten zetten. Dan zou het puur zinloos zijn, net als windmolens, maar wel mooi om naar te kijken en met een mooi ruisend geluid in plaats van ziekmakende subsone trillingen. Ow sorry! Ben ik alweer aan het drammen. Zal het echt niet meer doen. Hajo foei!

zellamsee0412huge

De maan is nog steeds achter Venus aan maar verliest de wedstrijd. Beide zijn intussen al de zon achterna achter de kim. In dit geval van de Hohe Tauern, de mooiste maar ook gevaarlijkste speeltuin ter wereld.

zellamsee0412

En hier het hele plaatje! Omdat we voor de Alpen nog geen bevrijdend nieuws hebben (zoals gisteravond wel eventjes) snel live over naar Nederland waar de winter echt vol losgaat. Bedenk dat we twintig, dertig jaar geleden gewoon blij waren als het vroor en amper weet hadden van of het lang zou aanhouden of niet. Nu weten we dat het woensdag voorbij is…

actueel0412

Probeer dus in het nu te zijn. Hierboven dus het nu op klomphoogte. We zijn op weg naar -10ºC op 2m meethoogte. En dat mogelijk zelfs twee nachten op rij. Kijk maar!

vannacht0512

Morgenochtend

morgen0612

Dinsdagochtend

Da’s met gisternacht samen goed voor 5cm natuurijs en dus wordt er dinsdag geschaatst. Ik zit die hele dag in een cursus tot “Gelukkig Werken Coach” (zie gelukkigwerken.nl). En dat nu net op een dag met natuurijs. Da’s een slecht teken! Als ik een held ben laat ik die hele cursus schieten en ga ik lekker het ijs op. Maar ach: ik geloof in de Nieuwe Kleine IJstijd en dus krijg ik nog genoeg schaatsdagen. De opleiding is al betaald en dus gaan we er gewoon heen. Jullie moeten dus de kiekjes insturen zodat we volop van die dag gaan genieten. Morgen zullen trouwens ook wel de echte diehards het lokaal gaan proberen.

petra-tekening

Tja en wat is dit? Ik beloofde een taart vanochtend… enne hoppa het bewijst zich dat op WSWM.nl echt alles bij elkaar komt. Klimaatalarmisten en klimaatsceptici. Skiërs en snowboarders. Toerskiërs en pisteskiërs. Fruittelers en kunstschilders! Nou hij is echt heel fraai geworden…

petra-tekening-mov

Kijk maar hoe goed getroffen. Petra dus die taart. Waar woon je? Ik ben ook goed met echte Oostenrijkse Apfelstrudel. En jammer dat niet toch iemand aan de aquarel is gegaan. Daar leent die foto zich ook bij uitstek toe. Ik spreek bij deze de wens uit of het goede voornemen om WSWM.nl winter en zomer ook een platform te maken voor artistieke bergbeleving. Ik wil vaker – en vooral in de kleurrijke dooisituaties – mensen inspireren om een kunstzinnig te gaan doen op vakantie. Ik voel uiteindelijk al een speciale WSWM.nl teken- en schilderweek komen. Is sowieso mijn ambitie om mijn oude skill van skileraar en reisleider weer meer en meer uit de kast te halen. Maar dus klein beginnen. Dit seizoen gaan we gewoon voor minstens 10 artiesten die samen minstens 25 kunstwerkjes insturen. Plakken we mooie hoofdprijs aan. Schouder, arm en handmassage bijvoorbeeld uitgevoerd door de wintersportweerman himself. Petra: dank! You make my day.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

83 reacties

Gesloten voor reacties.