Storing

Laten we deze zondag beginnen met onze oprechte excuses. Er is momenteel een technische storing en Leo kan onmogelijk een weerbericht publiceren. Ik ga jullie dus even entertainen met de beste webcamplaatjes van het moment. Hierboven zien jullie al een prachtig plaatje uit Kitzsteinhorn, de gletscher van onze partner Zell am SeeKaprun
Prachtig ontwaken daar. 

Hier even een plaatje van Les Menuires, vanop de webcams. Het is er gezellig druk, de kerstvakantie loopt ten einde en het was een redelijk druk weekend op de weg. Toch nog aardig wat mensen hier op de piste! Dit partnergebied gaat een droge week in volgens de weersvoorspellingen vanaf dinsdag. Morgen staat er hier nog een dump van ongeveer 30 centimeter op de planning, met een sneeuwgrens op 1360 meter. Daarna blijft het er koud, -10°C, -9°C.  Vertrek je naar de Franse Alpen, neem dan jouw thermisch ondergoed maar mee :).

Technische storing

Even nog een plaatje vanuit Die Tauplitz….. lekker rustig daar!  Bewolking zien we wel op onderstaande en mist. Deze is wel weg ondertussen dus je kan er vandaag heerlijk wintersporten. Ook de rest van de week belooft er droog en zonnig te worden. Heerlijke voorspelling om nog last minute naar ginder ter vertrekken!

Die tauplitz

Val Gardena, nou daar is het ook bewolkt, prachtige dagen achter de rug daar. De zon probeert echter wel haar best te doen… je kan altijd hier kijken of het haar echt gaat lukken vandaag. Momenteel staat er hier nog wat sneeuw op de planning op dinsdag, sneeuwgrens ongeveer op 1190 meter. Daarna terug zonneschijn in dit prachtige gebied.

Val Gardena

In Spanje ondertussen is het echt winter! Hieronder een filmpje vanop de facebookpagina Severe Weather Europe. Het leger is zelfs ingeschakeld om deze mensen te gaan helpen!!


Nu ja, ikzelf kan helaas weinig vertellen over de toekomstige weersvoorspellingen, dus kunnen jullie wat analyses maken in de reacties? Ik plaats hieronder enkele plaatjes voor jullie…

Ik ben even gaan kijken op  WetterOnline en zie hier terug dalende temperaturen in Oostenrijk. Wat denken jullie? Gaan we terug de goede kant op?

Storing

Vanaf woensdag zien we de sneeuwgrens ook terug omlaag gaan. Heerlijk! Daar zat ik vooral op te wachten. Die heeft ons allemaal de nodige stressmomenten bezorgt de afgelopen week. Denk maar aan de regenschade tot op 2400 meter in Alpe d’Huez.

Sneeuwgrens

Hier nog even de Europese Run, mijn excuses als de termen niet helemaal correct zijn.. We zien ook hier de temperaturen dalen!

europese run

Laat maar komen, wat denken jullie? Een prachtige week in de Alpen? Dalende temperaturen?

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

6 reacties

Gesloten voor reacties.