Kleinwalsertal
Lees verder >

Een zomervakantie waar je nog lang gaat van nagenieten!

Trek je wandelschoenen aan en ga erop uit in Loser.

Grenzenloos Wandelen in Kleinwalsertal
Lees verder >

Rondom de bergen en de prachtige kleurrijke wereld van Kleinwalsertal. Boek nu jouw wandelvakantie met de speciale zomerweken.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Overwin de bergen, ga op via ferrata in het Kleinwalsertal.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ontdek de mooiste natuur op 2 wielen, ga fietsen in het Kleinwalsertal.

Les Menuires
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken, klimmen, dat kan je hier in de mooie natuur.

Knal moeiteloos de bergen op met een e-bike.

Wandelvakantie in Kleinwalsertal
Lees verder >

Hier ziet u de natuur in al haar facetten, vindt u talrijke wandelmogelijkheden en populaire cultuurevents.

les menuires
Lees verder >

Les Menuires biedt betaalbare gezellige accommodatie en een schitterende omgeving om jezelf in te verliezen.

les menuires
Lees verder >

Les Menuires biedt betaalbare gezellige accommodatie en een schitterende omgeving om jezelf in te verliezen.

De leukste zomerevenementen voor het hele gezin.

Een paradijs voor jong en oud, de ideale zomerbestemming.

Sneeuwcondities Val Gardena vallen erg mee en wat doen de avondruns?

check ook eens

36 Reacties

 1. Kees (mod) schreef:

  Leuk bericht Hajo enne gefeliciteerd met je trouwdag!! Wat een weer trouwens als ik de foto’s zie! 😀 Heuve u lut uf fun!!

 2. Snowman schreef:

  Wat een prachtige foto’s Hajo, je maakt me echt enthousiast om weer is een keer naar de dolomieten te gaan, in de zomer of in de winter, of allebei 😉 De Sella Ronda lijkt me echt een “must do this once in your life” experience, ik hoor morgen graag je ervaringen!!

 3. phil schreef:

  @Hajo,
  Leuk je te horen. Komt er trouwens nog meer info ivm de sneeuwkanonnen ( interview )?

 4. HansvK (Doetinchem) schreef:

  Kun je met het rondje morgen even kijken hoe Corvara er bij ligt?

 5. Patrick71@Nauders eind 2013 schreef:

  Nauders, aan de snelweg? Dat kan niet, Nauders ligt aan de Reschenpas. Ik denk dat je Steinach am Brenner heb gezien.

 6. Getjo schreef:

  ik ben wel eens in san christina gewweest er lag toen nauwelijks sneeuw /zover je kon kijken bruine bergen en slingerende pistes met kunstsneeuw.eigenlijk een armoedg gezicht .maar perfecte kunst.neeuw prachtig weer en geweldig geskied. want als ze in de dolomieten iets kunnen dan is het wel kunstsneeuw maken. Hajo geniet ervan met je vrouw.

 7. bruno schreef:

  Tip voor een lekkere middaglunch: Rif. Jimmy! Zoek maar op je skiplan Hajo! Kant Selva richting Colfosco!

 8. phil schreef:

  Nu maar hopen dat die kaarten zoals ze nu zijn stand houden. Ik zou voor de 19de al content zijn met een 10a15 cm in Saalbach 😉
  Dat is toch nt veel gevraagd he….

  • Frederic schreef:

   Niet vergeten @phil. Neerslag blijft het moeilijkst te voorspellen. Goed mogelijk dus dat het in Oostenrijk wat gaat tegenvallen komende donderdag. Maar om op je vraag van in het vorige bericht terug te komen. Alleen sneeuw in Franse Alpen is momenteel vrij zeker. Al de rest is afwachten. Blijf het hier volgen!

   • phil schreef:

    Wat is de reden dat voor Frankrijk het nu wel al zeker is en niet voor Oostenrijk? De afstand in dagen voor de voorspelling is toch hetzelfde.

   • Snowman schreef:

    De koers van het front vanuit het westen en de tegendruk vanuit het oosten. Het front bereikt frankrijk vrij makkelijk, verder naar het oosten wordt spannend, lijkt het front op te lossen. Ik denk nog net een paar cm in vorarlberg, verder naar het oosten dus ook saalbach niks.. maar er is veel twijfel, dus duimen! Nog spannender wordt de pre kerst dump/regen/ofwatanders? Duim duim

 9. Frederic schreef:

  @Bruno: ligt er bij u nog veel sneeuw?

 10. michel schreef:

  Hajo veel plezier daar ziet er aardig groen uit, toch hoop (en denk dat dat wel goed komt) op veel ski plezier.

 11. Remko schreef:

  Maandblad het Weer geeft aan dat de komende winter zacht en wisselvallig zal worden. NAO eN AO index bepalen dat. 65% kans op uitkomen van deze voorspelling. Alleen februari zou uitzondering kunnen worden. December helpt al, wordt denk ik aan de zachte kant.

  • Hajo schreef:

   NAO en AO prognoses worden bepaald door de uitkomst van de modelruns…. dus is kip en ei: NAO en OA ongunstig dus weerkaarten ongunstig…. of weerkaarten ongunstig en dus NAO en AO ongunstig…. niet te veel naar kijken. Als het omslaat slaat het om…. En dan zeggen mensen misschien: nog nooooit meegemaakt. So what? Het weer is er al miljoenen jaren en wij pas net… 😉

  • Leo schreef:

   idd Hajo. Want achterhaald 🙂 De nieuste runs laten dit zien:

  • Leo schreef:

   Dat was uit de 06h run. Deze -uit de 12h run is ook wel aardig.. 🙂

 12. phil schreef:

  @ Snowman zoals ik het kan zien op gfs en ec en gem valt de sneeuw tot aan Zell Am See en pas dan niets meer.

 13. Marco schreef:

  Hajo, ten eerste van harte met jullie trouwdag. En wat een leuk bericht om te lezen en te zien. Foto’s zijn erg mooi. Heel veel plezier daar nog. Gr.Marco

 14. Snowman schreef:

  Ik ben benieuwd of we morgenavond in Zwitserland een verdwaalde sneeuwvlok op een webcam kunnen spotten. Het zwarte woud moet in ieder geval lukken

 15. Michael schreef:

  In Winterberg staan de kanonnen weer vol aan

  http://www.skiliftkarussell.de/nl/skigebiet/webcams.html

 16. Eric schreef:

  brrrr -8 in Brixen en kraak helder…wat een sterren…..

  Ik zie wel dat er voor donderdag regen op het programma staat in het dal…….maar we zien wel weer….tot die tijd strak blauw en zonnig…….

 17. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Hajo, geniet van de omgeving en het mooie weer!
  Misschien kun je de modellen even loslaten….

 18. Viking (Harmelen) schreef:

  De GFSrun van 18.00h ziet er toch best wel gunstig uit (voor de Alpen dan).. Neerslag trekt aardig door komende donderdag/vrijdag. Tot en met Salzburgerland wordt nu sneeuw voorspelt (ik gok 10/15 cm max) ’s zondags volgt wederom sneeuw en ook weer van woensdag op donderdag.. Dan wellicht intensiever !

  Ennuh, de Russische beer ligt op de loer…

 19. Keida schreef:

  Die russische beer aan het einde van de run trekt alleen naar het NoordOosten weg vanwege een behoorlijke depressiekern die tot twee keer toe superkoude lucht vanuit Amerika en Groenland meeneemt op hoogte. Vanwege zuidwesten wind geen kou aan de grond.

  Ik zeg het nog een keer: de drukverdelingen zoals ze worden voorspeld voor over 10 dagen beginnen te veranderen: Het hoog zakt wat naar zuid Europa, meer depressie activiteiten vanaf de atlantische oceaan, maar ook Hogedruk boven de Noordpool, en net oostelijk van Scandinavie.

  Wat we nog niet zien is een echt scandiehoog of hogedruk boven Groenland die richting Europa trekt. Dat missen we nog 😉

 20. Viking (Harmelen) schreef:

  @Keida

  Ben het met je eens… toch zie je dat zich boven West-Rusland voor het eerst dit seizoen een koude reservoir vormt… Ik laat me dan ook graag verrassen door een uitloper boven scandinavie.. ik moet je zeggen dat ik al erg blij zou zijn met sneeuw komende donderdag/vrijdag en mogelijk ook weer ’s zondags(avonds)..

 21. Spyfromthesky schreef:

  Er probeert aan het eind van het jaar een groot hoog vanuit Rusland zich te ontwikkelen. Het lijkt aansluiting te willen tot het koelere reservoir van Groenland.

  Wordt er eerst samengesmeed voordat de Beer wilt toeslaan?
  Het weer tegen het einde van het jaar lijkt op een soort van oorlogsstemming. Mogelijk een Beer met een grimmige stemming.

  Welke richting we ook uit kunnen denken of het zal komen in de oplossingen. Er hangt dan wel kou in de lucht.

  Ik ga toch serieus denken aan een echte eerste vorstperiode in de LL van begin januari.

  Vandaag in het nieuws dat in Egypte gewoon veel sneeuw is gevallen. Iets dat ze daar gewoon niet kennen. Wat haalt de winter zo vroeg al uit op bepaalde plekken op deze aardbol.

  Spyfromthesky

 22. Wat een mooi bericht en mooie foto’s @ Hajo ! 🙂

  Wat een leuke week ook hebben we achter de rug maar de vooruitzichten voor komende week zijn voor de LL allerminst positief te noemen.
  Het regent nu flink hier en dat is meteen flink balen want ik zou graag een winter zien in plaats van herfst toestanden medio december.
  Maar als er nou één ding is waaraan je niets kan veranderen en moet nemen zoals het komt; het weer. 😉

  Prettig weekend @ iedereen !

 23. Wessel schreef:

  Hajo, het is niet Nauders, maar Steinach am Brenner waar je langsrijd op de brennerpas. De dalafdaling gaat daar onderdoor

 24. sneeuwfanaat schreef:

  Gefeliciteerd Hajo met jullie 5 jarig huwelijk!!!!
  Ik geloof dat oostenrijk ook sneeuw gaat krijgen vanaf donderdag,hier de voorspelling voor vrijdag,Am Freitag bewölkt und zeitweise Regen oder Schneefall bei einer Schneefallgrenze in 400 bis 1000m. Teils lebhafter Westwind und minus 2 bis plus 6 Grad.. dit volgens wetter orf

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.