Kleinwalsertal
Lees verder >

Een zomervakantie waar je nog lang gaat van nagenieten!

De leukste zomerevenementen voor het hele gezin.

Les Menuires
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken, klimmen, dat kan je hier in de mooie natuur.

les menuires
Lees verder >

Les Menuires biedt betaalbare gezellige accommodatie en een schitterende omgeving om jezelf in te verliezen.

Ontdek het mooiste panorama in dit prachtige stukje Oostenrijk.

Trek je wandelschoenen aan en ga erop uit in Loser.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ontdek de mooiste natuur op 2 wielen, ga fietsen in het Kleinwalsertal.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Overwin de bergen, ga op via ferrata in het Kleinwalsertal.

Les Menuires
Lees verder >

Beleef een vakantie voor het ganse gezin in Les Menuires.

Een paradijs voor jong en oud, de ideale zomerbestemming.

Knal moeiteloos de bergen op met een e-bike.

Wandelvakantie in Kleinwalsertal
Lees verder >

Hier ziet u de natuur in al haar facetten, vindt u talrijke wandelmogelijkheden en populaire cultuurevents.

Skiroutes, 4 keer leuker dan gewone pistes

check ook eens

20 Reacties

 1. Hanjo Vd Berg schreef:

  Leuk om te lezen Cescia. Diverse keren al in de Montafon geweest. Vorig jaar nog met vrienden ipv familie. Heb er een paar filmpjes van!

  Hieronder de links;
  https://youtu.be/yEIigp6FRmI
  https://youtu.be/6M6i7jcHjZU
  https://youtu.be/rZGC2RVC5oM

  Over 4 weken mogen we weer!! Heerlijk vooral routes 40/41/43 die gaat in principe door op de dalafdaling 60b die wil ik dit jaar graag doen! We zitten onder aan de lift van die afdaling zin in!

 2. Tim/hochkonig schreef:

  Skiroutes zijn toch gecontroleerd op lawine gevaar?

  • Arjan Ischgl schreef:

   @Tim, denk @cescia hier een foutje maakt. Ski routes worden gecontroleerd op lawine gevaar en volgens mij niet op het eind van de dag of er nog skiërs op de route aanwezig zijn.

   • Cescia schreef:

    Skiroutes worden normaal in de ochtend gecontroleerd. Of dit in elk skigebied is kan ik niet met zekerheid zeggen. In montafon gebeurd dit wel. Er is inderdaad geen controle in de avond of er nog mensen over zijn. Daarnaast ook de vraag, wat indien je een beetje afwijkt van de skiroute natuurlijk. Veiligheid blijft belangrijk 😉

 3. Martijn sonnenberg schreef:

  Hoe ‘ moeilijk’ is een ‘makkelijke’ skiroute? In arlberg kun je compleet rond op de ski, behalve van Zürs naar zug en/ of Lech. Er zijn enkele routes van zurs naar die 2 plaatsen, maar weet niet of ik die nemen kan. Iemand de me daarin kan adviseren? En moet je echt met iemand mee zo’n route af?

  • Arjan Ischgl schreef:

   @Martijn, heb de route van zurs naar Zug lang geleden een aantal keer gedaan, is niet heel moeilijk en vaak ook nog geprepareerd. Vergelijkbaar met een rode piste.

   • Arjan Ischgl schreef:

    Vraag me wel af waarom er niet meer informatie over ski routes is in de skigebieden. Nu zijn er 2 borden voor ski routes. Het eerste bord is een voledige rode ruit en de andere is rood met een zwarte rand. Informatie die ik erover heb kunnen vinden is dat het bord met de zwarte rand staat voor dat je moet opletten dat je niet in de afgrond stort, maar niks over de moeilijkheidsgraad van route zelf. Iemand hier meer informatie over?

    • Cescia schreef:

     Ik heb enkel van die gele driehoekjes met “vallende” mannetjes gevonden aan een stukje straat, beek. Daarnaast vind ik ook online niets terug over deze bordjes.

    • Menno schreef:

     Met een zwarte rand zijn skiroutes ‘extreme’. Deze worden eigenlijk nooit geprepareerd en/of zijn heel moeilijk. Een voorbeeld hiervan is de Langer Zug bij Lech. Deze wordt vrijwel dagelijks geprepareerd maar is vanwege de steilte ingedeeld in de categorie extreme.

  • Menno schreef:

   @Martijn, de route van Zürs naar Zug (Madloch) is goed te doen en wordt dagelijks geprepareerd. Je kunt het eigenlijk met een rode piste vergelijken. Ook die naar Lech is goed te doen en zelfs nog wat makkelijker dan de afdaling naar Zug 🙂

 4. Martijn sonnenberg schreef:

  Verder fraai artikel@Cescia!

  • Cescia schreef:

   Dank je Martijn. Vaak wordt met 2 aangeraden in gebieden die je niet kent. Je weet niet wat je kan verwachten. Stel dat je een bordje mist en je gaat de verkeerde kant op, met 2 kan je altijd meer of er gebeurd iets. Op skiroutes is het minder druk dan op pistes daarom dat het meer wordt aangeraden.Laat je vooral niet tegenhouden om te proberen. Vraag het gewoon aan de lokale bewoners na! In de gondels, skishops, ze helpen je graag met jouw vragen.

 5. Klaad schreef:

  Ik neem voor de zekerheid altijd mijn kinderen mee op die skroutes, kunnen die me redden als het nodig is.

 6. DaanR schreef:

  Ben geen SkiRoute fanaat, maar de 17 is Hochkönig is wel fraai. Er zijn in dit gebied sowieso weinig skiroutes. Vanaf het Aberg bergstation mooi in alle rust rechtsom naar beneden. Het mooie is dat je langs de Griesbachhütte komt, die via de normale pistes niet bereikbaar is. Je waant je een beetje in de alpenhut van de opa van Heidi en je kunt hier ook enkel zeer eenvoudige maaltijden krijgen.
  Wel een unieke ervaring; in ieder geval toen wij er waren in zeer bewolkte omstandigheden met heel veel sneeuwval. We zijn niemand tegengekomen op de route en in de hut en dat voelde wel bijzonder. Skiroutes worden ook niet met paaltjes links en rechts van de ‘piste’ aangegeven volgens mij, maar enkel met paaltjes die de route/richting aangeven. Voor ons was het om de haverklap stilstaan en zoeken naar die dingen.

 7. Hanjo Vd Berg schreef:

  In principe staan de palen in het midden en kan je ‘veilig’ afdalen tussen 0-10 m van deze paaltjes aan weerszijden. Verder is eigen risico en daarmee eigenlijk ook offpiste. Maar het voordeel is dat er toch een soort route ligt die je kan volgen en daardoor weet waar je uitkomt.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.