matterhorn0211

Terwijl de nieuwe ECMWF weerkaarten binnenlopen snel nog een bericht puur omdat Arjan een hele gave webcamplaat instuurde van de Matterhorn. Precies de plek waar de komende dagen meters sneeuw gaat vallen. Dat zou in wezen al tot gevaarlijke dallawines kunnen leiden aangezien de ondergrond warm is en ook na de sneeuwval het kwik steeds weer omhoog gaat.

maiskogel0211

Nu we toch bezig zijn ook nog deze foto van een bezoeker van Marco’s nieuwe website metkinderenopwintersport.nl. Klik op de link en lees je bij over de vervanging van een lift in het gezinsvriendelijke Maiskogelskigebied van Zell am See Kaprun . Wist je trouwens dat Kaprun speciaal voor kids nog een derde skigebiedje heeft midden in het dorp? Dat is de Lechnerberg. Van daaraf is deze foto genomen.

PS In de reacties hier of bij het vorige bericht de commentaren op de avondruns


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

3 reacties

Gesloten voor reacties.