schaatsenwilgen

Op Twitter vinden we deze aan de wilgen gehangen schaatsen. Dat is voor het grootste deel van de Benelux de beste beslissing behalve in het noordoosten en oosten waar het vannacht weer stevig heeft gevroren en waar het ook vannacht nog eens matig vriest. Ik wens iedereen in die contreien twee heerlijke schaatsdagen toe en hoop mooie plaatjes te zien langskomen.

minima2101

Kijk het was toch gewoon weer een bijzondere nacht in winter 2015-2016. Op veel plekken is het spekgrad geworden door aanvriezende mist. Bij ons in Krommenie mat ik vanochtend 37mm ijs maar aan de oever was het niet vastgevroren waardoor er water op het ijs kwam bij belasting. Het gaat me niet dragen vandaag. Morgenochtend nog een soort van herkansing aangezien het dauwpunt vanmiddag niet boven nul komt en ….

vannacht

… het vannacht nog eens gaat vriezen. In het noordoosten en oosten kan er dan zeker geschaatst worden tot het begint te ijzelen in het begin van de middag. Ik ga zien of ik in de gelegenheid ben…. maar vrees dat ik te druk ben om de rit te maken. Gaan we dus maar jullie plaatjes delen….

Voor de Alpen spreek ik vaak over de kleuren en grijs- en bruintinten. In deze video zien we een schilder geïnspireerd door de Ryptjerksterpolder. Eigenlijk vind ik dat het tekenen en schilderen van wat we zien meer aandacht moet krijgen. Wie neemt zijn schildersezel ook wel mee naar de Alpen? Wie beoefent deze wintersport in Nederland?

gfsens2101

En zit er nog muziek in het ensemble vandaag? Sowieso zien we Europa een fase van pure droogte ingaan in het weekeinde waarin Amerika zijn sneeuwstorm Jonas krijgt. Nog steeds is er rond de maandwisseling zeg 15% kans op een terugkeer van de vorst. Daar moeten we het mee doen! 😉


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

46 reacties

Gesloten voor reacties.