Zoals ik in mijn blog over Dutchweek(end) Saalbach dag 1 schreef, druppelden de groepjes Nederlanders woensdag langzaamaan het skidorp binnen. Inmiddels is Dutchweek op volle toeren en ontbreekt enkel het zonnetje nog! De 6 feestlocaties zijn ingewijd, bij de welcome desk van Summit Travel was het vanochtend zowaar druk en de stoere partyverhalen van de nacht daarvoor vliegen je ’s ochtends in de skilift al om de oren. We zien steeds meer Poederbaas-mutsen op de pistes (o nee jongens, waar is die helm?) en de vrolijke beats ski je probleemloos tegemoet op de Kohlmaiskopf. Hoewel er verschillende typen feestjes zijn, blijken de après-skitenten nog altijd favoriet. Doorfeesten tot 04:00 ’s ochtends is alleen voor de échte diehards.

Saalbach Dutchweek

Deze jassen kun je momenteel niet missen in het dorp.

Dankzij een klein, vers laagje sneeuw, liggen de pistes er inmiddels weer wat beter bij gelukkig! Niets staat een succesvol Dutchweekend meer in de weg. Ook volger Martijn beaamde (na mijn vorige blog) dat er inderdaad iets vreemds gaande was op de pistes. Gelukkig heb ik daar vandaag een stuk minder last van gehad. Verse sneeuw doet een mens (en de piste) goed!

Saalbach Dutchweek

Après-ski bij Maisalm.

De 270 kilometer die Skicircus Saalbach Hinterglemm rijk is, kunnen we in deze 2 dagen nooit allemaal skiën, want er moet ook nog uitgebreid geproost worden natuurlijk! Zowel op als buiten de piste. Helaas ga ik voor de echte feestgekte dit weekend losbarst weer richting Nederland, maar gelukkig neemt Hajo het stokje over. Hij stort zich na aankomst op vrijdag direct op de watersplash en zal zeker hier en daar een drankje meedoen! Over die watersplash gesproken, daar ga je vast nog meer over horen… Op je allerhardst over het water skiën, zonder een plons te maken natuurlijk. Wie heeft dat weleens gedaan? Ook tijdens Subli’Cimes in La Plagne – waar ik vorige week over blogde – kun je de plons, ehhh gok, wagen trouwens.

Schermafbeelding 2016-03-24 om 20.42.16

Kijk nou eens wie ik bij een van de feestlocaties tegenkom.

Wat mis je als je vóór het weekend naar huis gaat?

Liever had ik natuurlijk ook het daadwerkelijke weekend gebleven, maar helaas! Wat mis je als je voor het weekend naar huis gaat? Het programma is in principe hetzelfde, behalve de line-up. Een paar daagjes is dus ook heel erg goed te doen. Tijdens het weekend is het uiteraard een stuk drukker én mis je het ski testcentrum. Voor €30 kun je een testpas aanschaffen waarmee je de 3 dagen lang de nieuwste skigear (o.a. K2, VOLKL, Blizzard, Nordica, Dynaster, Fischer, Dainese, Slytech, Dutch Winter, Bluetribe, SHRED, Wax Guru en GoPro) kunt uitproberen. Dat had ik graag gedaan!

Saalbach Dutchweek

Deze Dutchweek-dj verspreidt fijne beats én een beetje liefde.

Vanavond duiken we nog even het feestgedruis in en morgenochtend staan we weer fris en fruitig op de ski’s. Voor mij zit het er dan op. De eer is aan Hajo om jullie digitaal mee te laten genieten van de vrijdag en zaterdag!

Dutchweek Saalbach

Deze foto is gemaakt door Stephan Versluis & Christ Clijsen.

Ps. er is een filmpje in de maak, zodat ik je écht een paar minuten mee kan nemen naar Dutchweek(end). Jaja, ook Wintersportweerman gaat aan de vlogs.

Saalbach Dutchweek

Peace out vanuit Saalbach! Heel graag tot de volgende blog :).


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

6 reacties

Gesloten voor reacties.