valledaosta

De actieve sneeuwval zit nu vooral in Valle d’Aosta. Morgenochtend zullen we zien waar dan weer het meeste is gevallen. De sneeuw gaat zeker nog tot morgenavond door aan de zuidkant. Vanuit Val Gardena meldt Snowqueen: “Vandaag in ValGardena lichte sneeuwval, mijn bikini heb ik hier nog niet uit de koffer gehaald. Pistes prima, off-piste niet mogelijk. Temperaturen rondom 0 graden in het skigebied, in het dal daar boven. Alle pistes zijn open.”


Jan-Dirk stuurt vandaag deze bizarre Föhntoren op uit Hinterglemm…. Ik ben onder de indruk want nimmer zag ik zo veel sigaren (cumulus lenticularis) op elkaar… Die wolken staan dus stil terwijl de lucht erdoorheen stroomt! Daarom ook dat “prachtige Föhn” in de titel. Elk weertype is op zijn eigen manier weer heel mooi…

wc

Hieronder een vandaag opgenomen weervideo. Hierboven het enige echt andere wat ik vanavond uit de nieuwste berekeningen destilleer… Het Amerikaanse weermodel gaat over naar een hard core westcirculatie einde van de maand. Depressie, na depressie, na depressie uit het westen! Steeds de Alpen even met een toefje sneeuw aan tippend daar gevolgd door zwischenhoch. Wel een hoge sneeuwgrens dus bij dat weertype… het is dus nog niet beslist of het voorjaar gewoon normale temperaturen zal hebben met een boel nattigheid of dat het scandihoog toch nog wint en we doorgaan met het koude weer..

Dit is mijn weervideo van vandaag…

Deze wil ik jullie vanavond ook niet onthouden…. ongelofelijk!

Congrats-Boston

In Boston is deze winter meer sneeuw gevallen dan ooit eerder waargenomen… dwz zeker niet meer vanaf 1872!

 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

6 reacties

Gesloten voor reacties.