Schermafdruk 2018-01-12 18.44.24

Ik vind het super een fantastisch evenement met jullie te mogen delen. Ik ga er zelf twee daagjes kijken en jullie kunnen nog boeken. Het vindt plaats in ons geliefde Kleinwalsertal. Dat zich net ontwikkelt van een ietwat achtergebleven skidal met verouderde liften naar een hoogmodern skigebied met het neusje van de zalm. Sanne de Jong en haar vriend Boaz zijn er gaan wonen om al het moois van Kleinwalsertal met groepen Nederlanders te delen.

Van 1 t/m 4 februari 2018 organiseert Bergans of Norway de tweede editie van de Bergans Freeride Experience in het Kleinwalsertal, te Oostenrijk. Een lang weekend in de sneeuw waarbij het draait om freeriden. De lokale gidsen van Bergschule Kleinwalsertal zullen ervoor zorgen dat jij een volledige Freeride Experience mee gaat maken. Zo zal je stukken gaan hiken (naar boven lopen met je ski’s/board op je rugzak), toerskien of splitboarden en misschien wel een stukje mountaineering. En dit alles met 1 doel; poeder scoren!

graphe6_1000___10.0943396226_47.1659919028_

Wij van Wintersportweerman… haha… voegen nog even een ensemble toe dat laat zien hoe goed je wel niet zit begin februari…. de hele komende periode is het koud en valt er nog eens een dikke meter… zo niet twee bij. En er ligt al zo veel…. bij uitstek het moment om dus aan te haken bij deze Bergans Freeride Experience. We luisteren weer naar het verhaal van Sanne…

Het mooie van freeriden is dat je de drukke pistes achter je kunt laten en op zoek kunt gaan naar onverspoorde poedervelden te midden van de prachtige natuur. Het gevoel van poeder rijden is iets magisch en is een ervaring om nooit meer te vergeten. Afhankelijk van je niveau en de omstandigheden zal je misschien wel je allereerste poederbocht draaien, je eerste cliffs gaan springen of abseilen. Ons doel is om jou de utlieme Freeride Experience mee te geven!

Het maakt niet uit of je al ervaring hebt in het freeriden of nog nooit buiten de pistes bent geweest. We maken groepen van diverse niveaus, zowel skiërs als snowboarders zijn welkom. Salomon en Atomic zullen ervoor zorgen dat je met de juiste freeride materialen bent uitgerust dit weekend.

Tijdens dit weekend verblijven we in de KWT Lodge in Baad. Deze moderne lodge beschikt over 2-persoonskamers, een sauna en een loungeruimte waar je kunt genieten na een actieve dag bij de houtkachel onder het genot van een drankje. Naast het freeriden zullen er meerdere freeride gerelateerde workshops gegeven worden, is er tijd voor after-freeride drinks bij de lodge en is het in de avond genieten van lokale gerechten en mooie poeder verhalen.

Ben jij klaar voor een gezellig weekend met andere poederfanaten? Schrijf je dan in voor de Bergans Freeride Experience en beleef het ultieme freeride weekend! Er is echter beperkt plek, dus wacht niet te lang! Deelnemen aan de Bergans Freeride Experience kost €749,-.
Voor meer informatie over dit weekend, check www.kleinwalsertallodge.com/nl/events


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.