val d'Anniviers
Lees verder >

Nergens kun je mooier bergwandelen dan in dit schitterende dal in het zonnige Wallis. Ook met jonge kinderen.

savoie mont blanc
Lees verder >

Savoie Mont Blanc biedt een breed scala aan fietsroutes van alle moeilijkheidsgraden. Van vlakke ritten door de rivierdalen tot lange alpine ritten naar het hart van de Franse Alpen .

Savoie Mont Blanc
Lees verder >

Walking and hiking hemel van Europa.

Savoie mont blanc
Lees verder >

Prachtige stranden in de bergen met vele zomerse activiteiten voor jong en oud! Kom deze zomer naar de Savoie Mont Blanc.

Die Tauplitz
Lees verder >

Een vakantie bestemming met veel rust. Wandelwegen door schitterende bloemenweiden vol met, fietsroutes en uitdagende trails voor mountainbikers.

Montafon is een waar wandelparadijs! Kom deze zomer en geniet!

Wandelvakantie in Kleinwalsertal
Lees verder >

Hier ziet u de natuur in al haar facetten, vindt u talrijke wandelmogelijkheden en populaire cultuurevents.

Advertisement Renault Kadjar
Lees verder >

Stop watching, start living

Die tauplitz
Lees verder >

Bezoek Tauplitz eens in de zomer. Laat je verrassen door de prachtige natuur en ga voor een actieve vakantie!

Alleen of onder begeleiding in een gezellige groep, op de mountainbike, de e-bike of een gewone fiets, er is voor iedereen een persoonlijke Tour de Montafon.

Advertisement Renault captur
Lees verder >

Capture life

les menuires
Lees verder >

Les Menuires biedt betaalbare gezellige accommodatie en een schitterende omgeving om jezelf in te verliezen.

Over Hajo

hajo-foto

Hajo Smit (31-12-1966) studeert in 1991 af als meteoroloog en klimaatdeskundige aan de Wageningen Universiteit. Hij kan direct aan de slag bij het KNMI, maar houdt het na 3 dagen al voor gezien. Eerst even die droom najagen om in Oostenrijk te wonen en maandenlang te kunnen skiën. Begin december 1991 stapt hij op de trein om de volgende ochtend in Zell am See op de bus naar Hinterglemm te stappen.

Ski, snowboard en après-ski
Skischule Mitterlengau, meters poeder en heel veel ski, snowboard en après-ski. Hajo heeft zijn passie gevonden en werkt vijf volle seizoenen als ski-, snowboard- en telemarkleraar in Oostenrijk, Zwitserland (Portes du Soleil) en Frankrijk.

Wintersportondernemer
Hajo ontpopt zich ook als creatieve ondernemer. Na zijn eerste seizoen in Oostenrijk – in een tijd dat er nog amper Nederlandse skileraren waren – verkoopt hij succesvol de brochure “Hoe word ik skileraar in Oostenrijk?”. In de tussenliggende zomers werkt Hajo als bergwandelgids voor SNP Natuurreizen en scoort een paar literaire en commerciële vertaalprojecten.

Yeti skigidsen en Inline Skater
Terug in Amsterdam werkt Hajo vanaf 1996 onder andere voor uitgeverij Bos&Co, waar hij twee jaar lang als redactiechef meewerkt aan een reeks grote en kleine “Yeti skigidsen”. Uit die periode stammen Hajo’s uitstekende relaties met lokale en regionale VVV’s in de skigebieden. Hajo wordt veelvuldig uitgenodigd persreizen te maken en zo leert hij jaar in jaar uit steeds meer skigebieden kennen. Ook staat hij aan de wieg van het destijds populaire tijdschrift Inline Skater en organiseert hij grote skate-evenementen zoals de Red Bull Downhill in Valkenburg en de Friday Night Skate in Amsterdam.

PR!
Vanaf 2000 wil Hajo zich meer gaan ontwikkelen in de PR. Hij doet ervaring op bij het PR-bureau MCS om niet lang daarna verder te gaan als zelfstandig ondernemer. Hoewel zijn eigen bedrijf editors’project zeer succesvol is, beginnen de bergen na verloop van tijd toch weer trekken.

Terug in de bergen
In 2003 gooit hij het roer door diverse omstandigheden dan ook drastisch om. Hij verkoopt zijn bedrijf en  gaat vanaf 2004 weer werken in de bergen. Eerst als skileraar in Ischgl en dan daarna de hele zomer als mountainbikegids in Griekenland (Samos) en Oostenrijk (Hinterglemm). In de extreem sneeuwrijke winter 2005/2006 werkt Hajo 5 maanden als assistent-manager van het Edelweisshaus in Königsleiten. Hij werkt hard omdat hij naast het hotelwerk ook nog uurtjes draait als copywriter voor Discovery Channel en de Volvo Ocean Race.

Eerste blog
Tijdens dit seizoen blogt Hajo voor het eerst op sneeuwlog.nl en later wintersport.blog.nl. Dit blijft niet onopgemerkt en al snel haalt Hajo zijn passie voor weer en zijn studie van meteorologie in Wageningen uit de kast en wordt weerman van een grote wintersportportal. Na diverse succesvolle samenwerkingsverbanden als weerman op grote wintersportwebsites vindt Hajo het in 2011 tijd om zijn eigen site te bouwen: wintersportweerman.nl.

Wintersportweerman.nl doorslaand succes!
Verschillende volgers riepen het al: als je voor jezelf begint wordt het gegarandeerd een enorm succes. En zo is het ook… de website is in drie seizoenen uitgegroeid tot dé wintersportweer-website van Nederland en België. Vanaf de zomer van het tweede seizoen werden ook een aantal weerpro’s actief. Zie bij team. Zelfs in de zomer trekt de site nu veel bezoekers. In de winter van 2013/2014 bezochten 110.000 unieke bezoekers de website. Samen goed voor meer dan 2,5 miljoen pageviews.

Let it snow
Afsluitend wil ik alleen nog zeggen: let it snow!

Zie ook: about.me/hajosmit & hajosmit.nl.

weerman hajo in zwembroek

Hajo op zwart ijs op 2 februari 2012!