op 994 km van Utrecht vind je deze parel van een skigebied voor jong en oud.

obertauern
Lees verder >

Where snow feels at home!

st. anton am arlberg
Lees verder >

De met 10.2 km langste afdaling voert met een hoogteverschil van 1.350 m van de Valluga via de Ulmerhütte tot aan St. Anton am Arlberg.

Zell am see- Kaprun
Lees verder >

Skiën en snowboarden in Zell am See-Kaprun: drie veelzijdige bergen, 138 kilometer piste.

Zell am see - kaprun
Lees verder >

Een onvergetelijke wintervakantie!

innsbruck
Lees verder >

Skiën en snowboarden rondom de hoofdstad van de Alpen.

innsbruck
Lees verder >

Beleef het ultieme wintersportgevoel nabij de hoofdstad van de Alpen.

Zell am see - Kaprun
Lees verder >

Ijzige, adembenemende gletsjers en besneeuwde bergen, heerlijke wintervakantie in Zell Am See- Kaprun.

die tauplitz
Lees verder >

Ski een circuit, neem een vroege vogel start op de lege pistes of neem een zonnebad!

St. Anton am Arlberg
Lees verder >

De Arlberg staat van oudsher bekend om zijn alpine schoonheid, de sneeuwzekerheid tot in het dorp en de uitstekende pistecondities.

Ontdek de Alpen in al hun facetten.

obertauern
Lees verder >

Voor ieder wat wils! Echt waar!

Over Hajo

hajo-foto

Hajo Smit (31-12-1966) studeert in 1991 af als meteoroloog en klimaatdeskundige aan de Wageningen Universiteit. Hij kan direct aan de slag bij het KNMI, maar houdt het na 3 dagen al voor gezien. Eerst even die droom najagen om in Oostenrijk te wonen en maandenlang te kunnen skiën. Begin december 1991 stapt hij op de trein om de volgende ochtend in Zell am See op de bus naar Hinterglemm te stappen.

Ski, snowboard en après-ski
Skischule Mitterlengau, meters poeder en heel veel ski, snowboard en après-ski. Hajo heeft zijn passie gevonden en werkt vijf volle seizoenen als ski-, snowboard- en telemarkleraar in Oostenrijk, Zwitserland (Portes du Soleil) en Frankrijk.

Wintersportondernemer
Hajo ontpopt zich ook als creatieve ondernemer. Na zijn eerste seizoen in Oostenrijk – in een tijd dat er nog amper Nederlandse skileraren waren – verkoopt hij succesvol de brochure “Hoe word ik skileraar in Oostenrijk?”. In de tussenliggende zomers werkt Hajo als bergwandelgids voor SNP Natuurreizen en scoort een paar literaire en commerciële vertaalprojecten.

Yeti skigidsen en Inline Skater
Terug in Amsterdam werkt Hajo vanaf 1996 onder andere voor uitgeverij Bos&Co, waar hij twee jaar lang als redactiechef meewerkt aan een reeks grote en kleine “Yeti skigidsen”. Uit die periode stammen Hajo’s uitstekende relaties met lokale en regionale VVV’s in de skigebieden. Hajo wordt veelvuldig uitgenodigd persreizen te maken en zo leert hij jaar in jaar uit steeds meer skigebieden kennen. Ook staat hij aan de wieg van het destijds populaire tijdschrift Inline Skater en organiseert hij grote skate-evenementen zoals de Red Bull Downhill in Valkenburg en de Friday Night Skate in Amsterdam.

PR!
Vanaf 2000 wil Hajo zich meer gaan ontwikkelen in de PR. Hij doet ervaring op bij het PR-bureau MCS om niet lang daarna verder te gaan als zelfstandig ondernemer. Hoewel zijn eigen bedrijf editors’project zeer succesvol is, beginnen de bergen na verloop van tijd toch weer trekken.

Terug in de bergen
In 2003 gooit hij het roer door diverse omstandigheden dan ook drastisch om. Hij verkoopt zijn bedrijf en  gaat vanaf 2004 weer werken in de bergen. Eerst als skileraar in Ischgl en dan daarna de hele zomer als mountainbikegids in Griekenland (Samos) en Oostenrijk (Hinterglemm). In de extreem sneeuwrijke winter 2005/2006 werkt Hajo 5 maanden als assistent-manager van het Edelweisshaus in Königsleiten. Hij werkt hard omdat hij naast het hotelwerk ook nog uurtjes draait als copywriter voor Discovery Channel en de Volvo Ocean Race.

Eerste blog
Tijdens dit seizoen blogt Hajo voor het eerst op sneeuwlog.nl en later wintersport.blog.nl. Dit blijft niet onopgemerkt en al snel haalt Hajo zijn passie voor weer en zijn studie van meteorologie in Wageningen uit de kast en wordt weerman van een grote wintersportportal. Na diverse succesvolle samenwerkingsverbanden als weerman op grote wintersportwebsites vindt Hajo het in 2011 tijd om zijn eigen site te bouwen: wintersportweerman.nl.

Wintersportweerman.nl doorslaand succes!
Verschillende volgers riepen het al: als je voor jezelf begint wordt het gegarandeerd een enorm succes. En zo is het ook… de website is in drie seizoenen uitgegroeid tot dé wintersportweer-website van Nederland en België. Vanaf de zomer van het tweede seizoen werden ook een aantal weerpro’s actief. Zie bij team. Zelfs in de zomer trekt de site nu veel bezoekers. In de winter van 2013/2014 bezochten 110.000 unieke bezoekers de website. Samen goed voor meer dan 2,5 miljoen pageviews.

Let it snow
Afsluitend wil ik alleen nog zeggen: let it snow!

Zie ook: about.me/hajosmit & hajosmit.nl.

weerman hajo in zwembroek

Hajo op zwart ijs op 2 februari 2012!