cyhgj7ywqaafnvj

Wat een prachtige plaat uit Turkije. Dit is de Uludag. Een zeer bekend ski-oord in het noord westen van Turkije onder de rook van Bursa. Ben er een keer in de zomer geweest. Dan is het daar ook prachtig overigens. Eerst maar eens kijken waar we eigenlijk naar kijken!

rart_16120209_16120112

De onderstaande foto’s zijn allemaal uit omcirkelt gebied. De linker cirkel geeft Tsjechië – Slowakije en Roemenië aan de rechter cirkel Turkije. Uludag valt daar net buiten want dat ligt bezuiden Istanbul.

2849703

bron: Aktualne.sk

Wegen, in dit geval de grens, in Slowakije gesloten door de hevige storm, sneeuw en kou.

balea-lac-cabana-gabriel-petrescu

Bron: Mediafax.ro

Ook in Roemenie dikke sneeuw. Hier in Balea Lac is de kabelbaan een tijdje dicht geweest vanwege de wind.

cyllg1jxeaavq8q

Bron: Twitter – severe weather EU

Ook in Tsjechië was het raak. Hetzelfde front, dezelfde sneeuw, dezelfde kou.

cyr4ihhxuaac4wt

Bron: Twitter – Severe Weather EU

Ook in Polen heeft het gespookt. Dit is Zakopane aan de andere kant van de Hoge Tatra.

erzurum

Bron: Twitter via Erzurum

Deze is dan uit het rechter cirkeltje. Het noord oosten van Turkije. Dit is Erzurum waar het overigens altijd streng is in de winter en bloedheet in de zomer. Mazzelpikken. Eigenlijk niet want de mensen in die omgeving zijn straatarm en hebben niet de infrastructuur zoals in het westen va Turkije.

En wat is dat dan in de tropen?

cyosq6fukaaag1x

Bron: @puglover627 twitter

Hawaii natuurlijk. Ook geweest. Ook op de Mauna Kea (Big Island) en de Haleakala (Maui) gestaan. In de zomer maar dat doet er niet toe. Wanneer was jij het verst van je voordeur en waar was dat?

 

De afsluiter van deze weersnack. Dikke sneeuwstorm op de Mauna Kea bij het astronomisch centrum. Erg indrukwekkend zo’n storm op dit prachtige tropische eiland.

Straks de “echte” avondupdate. Eerst ff eten. Laterrrrrr


Ronaldo

Ronaldo: Geboren in 1968, Amsterdammer maar voornamelijk Purmerender. Trotse vader van Mikey en trotse WSWM weerman. All season freak maar voornamelijk winter. Skiën, fietsen en voetbal. Absolute levensgenieter & traveler! USA & Afrika maar zeker ook verrassend mooi Canada.

12 reacties

Gesloten voor reacties.