Les Menuires
Lees verder >

Beleef een vakantie voor het ganse gezin in Les Menuires.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Overwin de bergen, ga op via ferrata in het Kleinwalsertal.

Ontdek het mooiste panorama in dit prachtige stukje Oostenrijk.

les menuires
Lees verder >

Les Menuires biedt betaalbare gezellige accommodatie en een schitterende omgeving om jezelf in te verliezen.

Knal moeiteloos de bergen op met een e-bike.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Een zomervakantie waar je nog lang gaat van nagenieten!

Wandelvakantie in Kleinwalsertal
Lees verder >

Hier ziet u de natuur in al haar facetten, vindt u talrijke wandelmogelijkheden en populaire cultuurevents.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ontdek de mooiste natuur op 2 wielen, ga fietsen in het Kleinwalsertal.

Grenzenloos Wandelen in Kleinwalsertal
Lees verder >

Rondom de bergen en de prachtige kleurrijke wereld van Kleinwalsertal. Boek nu jouw wandelvakantie met de speciale zomerweken.

Een paradijs voor jong en oud, de ideale zomerbestemming.

Trek je wandelschoenen aan en ga erop uit in Loser.

les menuires
Lees verder >

Les Menuires biedt betaalbare gezellige accommodatie en een schitterende omgeving om jezelf in te verliezen.

Ontwikkeling weerkaarten extreem spannend voor Alpen momenteel

check ook eens

8 Reacties

 1. Leo schreef:

  Ha, scherp Hajo. En precies, dat willen we natuurlijk wel graag weten 🙂
  Meest opmerkelijk vind ik overigens dat de temperaturen nu lager dan verwacht uitpakten daar waar dat afgelopen vrijdag toch wel enigszins andersom was. Daar heb ik geen verklaring voor gevonden.

  De verschillen laten zich lastig verklaren! Ten dele door het lokaal (voor een wat langere periode) wegvallen van de wind aan het aardoppervlak maar toch niet helemaal want ook in Deelen en Cabauw -waar de grondtemperatuur veel hoger bleef- waren er ook periodes van windstilte.

  Ik vermoed dat het vooral veroorzaakt wordt door de huidige inversielaag – en volop warmte op enige hoogte in de atmosfeer.

  Mede daardoor ontstaat er op enkele honderden meters hoogte (zie de rode lijn linksmidden die de wind op 200 meter hoogte op de Cabauw meetmast weergeeft) een nachtelijk windmaximum; waarschijnlijk net sterk genoeg om lokaal continu wervelingen te doen ontstaan die de afkoeling tegengaan?

 2. Leo schreef:


  Het zuiden/zuidzuidwesten van België gaat waarschijnlijk de hoogste temperaturen noteren vandaag maar de modelberekeningen lopen weer enorm uiteen; ik ben benieuwd. HARMONIE komt met 30-ers!

 3. Leo schreef:

  Ik was nog nauwelijks uitgesproken (zie mijn laatste reactie onder het bericht van gisteren) ; doet de meteo-groep ook een poging..

  Ik zal niet alle fouten benoemen maar enkele daaruit: “het smeltwater (de sneeuw) is op” en dan vooral de constatering dat verstening van de steden kennelijk het bewijs van de klimaatsverandering levert.
  Maar goed.. terugkomend op het neerslagtekort: precies wat ik bedoelde.. Drie keer een droog voorjaar (2011 en 2017 en ook 2015) in de totale meetreeks vormt de uitspraak dat het steeds droger wordt.
  NB de gebruikte reeks loopt vanaf 2001 (daarvoor geen vergelijkbare data beschikbaar) ..

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Een ronduitend beschamende video.
   In het verleden hebben we het hier al vaker over gehad maar de video zit werkelijk vol fouten..
   Triumph des Willens-achtige proportie’s !

 4. Hans schreef:

  Zag gisteren aan o.a. noordkant Alpen Oostenrijk dat er nog sneeuw ligt tot ca. 1.800 m , dat het rivierwater flink stroomde én dat er veel watervallen goed te zien waren vanwege de enorme hoeveelheid water. Dus…….

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.