Kleinwalsertal
Lees verder >

Overwin de bergen, ga op via ferrata in het Kleinwalsertal.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ontdek de mooiste natuur op 2 wielen, ga fietsen in het Kleinwalsertal.

De leukste zomerevenementen voor het hele gezin.

LES MENUIRES
Lees verder >

Een sportieve gezinsvakantie kan je perfect vinden in Les Menuires.

Les Menuires
Lees verder >

Beleef een vakantie voor het ganse gezin in Les Menuires.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Een zomervakantie waar je nog lang gaat van nagenieten!

Trek je wandelschoenen aan en ga erop uit in Loser.

Grenzenloos Wandelen in Kleinwalsertal
Lees verder >

Rondom de bergen en de prachtige kleurrijke wereld van Kleinwalsertal. Boek nu jouw wandelvakantie met de speciale zomerweken.

Renault Kadjar
Lees verder >

Samen op avontuur

Renault Kadjar
Lees verder >

Samen op avontuur

VAL d'anniviers
Lees verder >

Via ferrata, bungy-jumpen of parapente, je kan het hier allemaal.

Val d'anniviers
Lees verder >

Beleef een droomvakantie in de Zwitserse Alpen.

Ongekend: Mammoth Mountain in Californië blijft tot in augustus open

check ook eens

12 Reacties

 1. Geert schreef:

  Altijd beetje Yin en Yang. Op de ene plek veel te warm, op de andere plek te koud. Om dan te zeggen dat de kleine ijstijd mss is begonnen???

  • Snowman schreef:

   (Voorbarige) Klinkklare onzin wat mij betreft ja.

   Optimisme mag, maar dit is net zo hard roeptoeteren als dat heel Nederland onder water ligt over xxx jaar.

   • Hajo schreef:

    Is het ook… maar het gaat wel over iets wat we nu in de natuur waarnemen… terwijl klimaatalarmisten praten over dingen die alleen in computermodellen worden waargenomen. En zij stellen ook geen vraag. Zij zeggen niet: “Goh wat warm, zou het eventueel global warming zijn”. Nee ze zeggen “Het is warm en het komt door global warming”. Klein verschil. 😉

    • Marco schreef:

     Vind deze berichtgeving eigenlijk verwarrend. Het is lang niet zo dat er breed gedragen wetenschappelijk bewijs is voor een nieuwe kleine ijstijd. Daarom vind ik het vervelend dat het continu als feit gepresenteerd wordt. En wat hebben we eraan als we volgend jaar met kerst weer overal witte stroken door groene landschappen zien.

     • Hajo schreef:

      De afname van de zonneactiviteit is een feit. De prognose is aanhoudend lage activiteit. Dat is historisch gekoppeld aan koude fasen. En nogmaals: er staat een vraagteken. We gaan het zien. Als ergens de hele zomer sneeuw blijf liggen is dat nu net waar je aan denkt bij de start van een koudere fase. Maar je kunt evengoed zeggen: een zwaluw maakt nog geen zomer. We gaan het zien… relax. Het is geen drammen. Het is een verzamelbegrip voor alle vormen van opmerkelijk koud en sneeuwrijk weer. En idd: wederom een groene kerst kan altijd… niet waarschijnlijk maar de dobbelstenen worden opnieuw geworpen…

    • Asten (Harmelen) schreef:

     Prima Hajo… een beetje tegengas !
     Ja, er worden warmte(dag)records gebroken. Maar er zijn ook plaatsen in de wereld waar kouderecords worden gebroken (afgelopen februari werd in de Golfstaten in Qatar bijna het vriespunt bereikt).
     Zolang er naar boven én naar onderen toe records worden gebroken zitten we toch nog steeds binnen een bepaalde bandbreedte..

     • Asten (Harmelen) schreef:

      @Hajo

      Wellicht een keer contact opnemen met de heer Paymans (Statenlid VVD)?. Zie een recent artikel in het AD maar wrs ook elders inzake zijn standpunt mbt ‘Klimaatverandering’.

 2. Mark (breda) schreef:

  Vanavond vannacht kans op flink onweer volgens knmi. Iemand nadere analyse?

  • Conure schreef:

   Neerslaggebied komt rond middennacht Zeeland binnen en gaat vanuit het zuidwesten het land over. Laatste buien zullen pas rond het middagduur Groningen verlaten. Plaatselijk veel neerslag (20 tot 40 mm) met mogelijk zwaar onweer. Lekker voor de tuin van Spy zullen we maar zeggen.

 3. Mario Vissenbergh schreef:

  Eergisteren nog aan de polarcirkel in Noorwegen geweest in de buurt van Mo I Rana. Nog heel veel sneeuw daar en bevroren bergmeren, nog iemand gezien die aan het ijsvissen was dus ijs nog heel sterk. Nu was het er wel 15 graden dus gaat het snel maar een week geleden nog hevige sneeuwval in het gebied toen we aankwamen.
  Ik kom al tien jaar in dit gebied maar zoveel sneeuw rond deze tijd nog niet meegemaakt!
  http://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/IMG_6775-1.JPG
  http://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/IMG_6775-1.JPG
  http://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/IMG_6775-1.JPG
  http://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/IMG_6775-1.JPG

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.