Ontdek het mooiste panorama in dit prachtige stukje Oostenrijk.

De leukste zomerevenementen voor het hele gezin.

LES MENUIRES
Lees verder >

Een sportieve gezinsvakantie kan je perfect vinden in Les Menuires.

Trek je wandelschoenen aan en ga erop uit in Loser.

les menuires
Lees verder >

Les Menuires biedt betaalbare gezellige accommodatie en een schitterende omgeving om jezelf in te verliezen.

Wandelvakantie in Kleinwalsertal
Lees verder >

Hier ziet u de natuur in al haar facetten, vindt u talrijke wandelmogelijkheden en populaire cultuurevents.

Een paradijs voor jong en oud, de ideale zomerbestemming.

les menuires
Lees verder >

Les Menuires biedt betaalbare gezellige accommodatie en een schitterende omgeving om jezelf in te verliezen.

Knal moeiteloos de bergen op met een e-bike.

Les Menuires
Lees verder >

Beleef een vakantie voor het ganse gezin in Les Menuires.

Grenzenloos Wandelen in Kleinwalsertal
Lees verder >

Rondom de bergen en de prachtige kleurrijke wereld van Kleinwalsertal. Boek nu jouw wandelvakantie met de speciale zomerweken.

Les Menuires
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken, klimmen, dat kan je hier in de mooie natuur.

Noordpool loeiwarm momenteel en Siberië biterrrr koud

check ook eens

7 Reacties

 1. Maurice schreef:

  Ik blijf het reuze interessant vind dit! Ga vooral door Hajo!

 2. Dennis schreef:

  Zeker interessant. Ook wel benieuwd naar de koudebel in de atlantische oceaan. Ziet er toch aardig hetzelfde uit als vorig jaar, en we weten wat dat bracht qua winter. Nu nog een koudebel erbij op de grote oceaan. Zou het dan alleen gaan winteren in Azie en worden N-Amerika en Europa geteisterd door de natte WC die we vorig jaar in Europa hebben ervaren? Of wordt er een brug geslagen over het hele noordelijk halfrond die de kou gaat dragen en verspreiden? Of voorkomt de te warme poolzee dat dit gaat gebeuren en wordt het toch die natte milde winter, maar dan nu ook voor noord-amerika?

  wat is jouw visie hierop @hajo?

 3. Frederic schreef:

  Dus als ik je goed begrijp Hajo vind je dat de periode waarop het klimaat berekend wordt (30 jaar) gewoon te kort is

 4. Frederic schreef:

  En toch nog een paar opmerkingen over die AMO en de temperatuurgrafieken van het noordelijk halfrond. Die temperatuurgrafieken laten ‘allemaal’ een stijgende trend zien van in de jaren ’80 tot nu (meer dan 30 jaar, dus klimaat). Logisch ook, hoe minder ijs er op het einde van de zomer ligt, hoe warmer heel het noordpoolgebied in de periode erna. En dat is jaar na jaar een structureel gegeven. In de zomermaanden zit de temp er altijd perfect op (of net onder) het gemiddelde, maar vanaf september gaat het telkens mis. De oppervlakte van het gebied boven de groene gemiddelde lijn is telkens groter op de grafiek dan de oppervlakte eronder.
  Ik kan je volgen als je dan zegt dat dat komt door de AMO die sinds half jaren ’90 positief is geworden …
  Maar dan kijk je naar de temp grafieken van begin jaren ’60 toen de AMO ook positief was (van eerder zijn er geen grafieken). En wat zie je? Wel, dat de opp van het gebied onder de curve toen groter was (en dus kouder) dan het gebied erboven. Hmmm, iets klopt er dus niet. Ofwel zijn de grafieken gewoon fout, ofwel is je theorie dat.
  Dat eerste van die foute grafieken wil ik best geloven, want in de jaren ’60 waren er geen systematische satellietwaarnemingen van het noordpoolgebied en moest je het gewoon doen met de waarnemingen vanuit enkele weerstations. Voor 1956 wisten de mensen ook niets van de oceanen. Zelfs niet dat er iets als Mid Oceanische Ruggen en diepzeetroggen bestonden, laat staan dat er systematische temp waarnemingen van het zeewater gebeurden. Pas in 1956 zijn de eerste boeien in open oceaan gezet met thermometers aan boord. Hoe we dan tot die grafiek van de AMO tot in 1850 komen is me een raadsel.

 5. Frederic schreef:

  En hier nog over de sneeuwbedekking van het noordelijk halfrond. Hier zie je dat er nu idd geen sneeuw ligt in zuidelijk Canada, maar wel in Oost-Europa:

  Dit is dan de verwachting voor binnen 8 dagen (het overschot aan sneeuw in Oost-Europa wordt een tekort, terwijl de situatie in zuidelijk Canada wat normaliseert):

 6. Ronaldo schreef:

  Ik weet niet vanuit welke data dit is berekend maar…

  … dit is toch wel opmerkelijk en verontrustend.
  Of zou het een hoax zijn??

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.