Les Menuires
Lees verder >

Beleef een vakantie voor het ganse gezin in Les Menuires.

Grenzenloos Wandelen in Kleinwalsertal
Lees verder >

Rondom de bergen en de prachtige kleurrijke wereld van Kleinwalsertal. Boek nu jouw wandelvakantie met de speciale zomerweken.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Een zomervakantie waar je nog lang gaat van nagenieten!

Knal moeiteloos de bergen op met een e-bike.

Les Menuires
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken, klimmen, dat kan je hier in de mooie natuur.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ontdek de mooiste natuur op 2 wielen, ga fietsen in het Kleinwalsertal.

De leukste zomerevenementen voor het hele gezin.

Een paradijs voor jong en oud, de ideale zomerbestemming.

Wandelvakantie in Kleinwalsertal
Lees verder >

Hier ziet u de natuur in al haar facetten, vindt u talrijke wandelmogelijkheden en populaire cultuurevents.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Overwin de bergen, ga op via ferrata in het Kleinwalsertal.

les menuires
Lees verder >

Les Menuires biedt betaalbare gezellige accommodatie en een schitterende omgeving om jezelf in te verliezen.

VAL d'anniviers
Lees verder >

Via ferrata, bungy-jumpen of parapente, je kan het hier allemaal.

Neerslagrijke en koude week voor de boeg

check ook eens

16 Reacties

 1. Maxski schreef:

  Kijk dat zijn de berichten. Top Ronaldo,leest lekker weg.

 2. Mark (breda) schreef:

  Top Ronaldo. Lekker beide benen op de grond. Enne….we zitten pas begin november….dus nu al lekkere sneeuw in mooi meegenomen!

 3. Merijn schreef:

  Laten we niet vergeten dat met name Noorwegen diep winters wordt de komende week. Er valt daar dit weekend veel sneeuw zodat ook daar een perfecte start voor een mooie winter wordt gemaakt.

 4. Ab schreef:

  Hier de EC 15daagse voor bijv. NO NL en ook hier net als bij GFS een grote spreiding te zien van de lijntjes omtrent het mogelijke vervolg eind volgende week en erna. Genoeg opties die het licht winterse weer aanhouden met vorst in de nachten en overdag enkele graden boven nul. En eveneens ook genoeg zachtere opties met +10gr overdag en het ENS gem. schommelt ertussenin op zo’n 7 a 8gr overdag.
  Nee nog niet echt beslist zo, leuk zo kaarten en pluimen bespreken 😉

 5. Jeroen schreef:

  Prachtige laag hoeveelheid als goede basis voor de winter….zelfs tot in het dal. Dat wordt webcamstaren komende dagen.

 6. Martijn sonnenberg schreef:

  mooi bericht Ronaldo. Hopelijk is deze eerste fase voor nederland en voor de alpen de opmaat naar een mooie winter. Voor de regio arlberg/montafon geldt dat eind 3e decade november de 850 hPa temp normaliter pas rond 0 hangt, dus alles wat daarvoor valt en blijft liggen zie ik als bonus.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Ook de GFS 18.00 uur is per saldo prima voor de Alpen. Regelmatig neerslag die boven de 1.000 maar zeker boven de 1.500 al voor een aardig pak sneeuw gaat zorgen…

   Vorig seizoen kwam ‘mijn’ wintersportstek in de Zillertal Arena met moeite aan de 1 meter.

   Dat zou er met een beetje geluk al aan het begin van het wintersportseizoen kunnen liggen..

 7. Jeroen schreef:

  De termijn is veel te ver vooruit waarschijnlijk maar in de 12z runs gaan zowel gfs (hoofdrun EN control) als EC voor een blokkade, EC op 240 uur gfs paar dagen later. Maar in de 18z run gaat gfs ook voor een blokkade die zich begint in te stellen op 240 uur en door deze blokkade komen neerslaggebieden richting de alpen die hier op 2 dagen tijd voor een paar honderd liter neerslag, temperatuur 850 hpa is riching -4 (lijkt het) dus lage sneeuwgrens, zorgen. Zoals ik al zei is de termijn nog erg ver maar gezien de herkenbaarheid in de verschillende modellen vind ik het waard om het al eens aan te halen ook al kan het morgen volledig weg zijn.

  • Jeroen schreef:

   Overigens niet voor elke plaats in de alpen staat die neerslag erop, is vooral in Oostenrijk en het gebied rond de grens tussen Italië, Oostenrijk en Zwitserland die gfs nu aangeeft voor heel zware neerslag

 8. Joke, Riederalp schreef:

  http://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/1478327138IMG_1877.JPG Nog wel een beetje natte kledder op een warme ondergrond! Windstil en 1 graden……vanaf vanavond verwacht ik pas de temperaturen onder nul! Naar mijn smaak is dit weer een paar weken te vroeg maar verlopig met een dekentje sneeuw op het dak minder stookkosten!

 9. Raymond schreef:

  Top weerbericht Ronaldo. Laat allemaal maar lekker komen, als het weer eventjes wat minder wordt zie ik dat als rustpauze en voorbereiding van moeder natuur op een top wintertje!

  Come on Frau Holle!

 10. Ab schreef:

  EC de 00z komt met een geblokkeerd oceaan richting half november, met dan een noordweststroming en aanvoer van koudere bovenluchten en voor de Alpen noordkant levert het weer wat sneeuw op.
  Totaal anders dan de GFS 00z die juist een sterkere depressie invloed laat zien boven de oceaan tegen die tijd maar gezien de GFS pluim is er daarover genoeg onzekerheid.
  Hier de EC kaart van 216h vooruit. Leuke voorpret voor de Alpenliefhebbers 😉 http://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/1478329553ECM1-216.gif

 11. Filzmooser schreef:

  Goed en duidelijk verhaal erg makkelijk om te lezen thxx voor deze update me winterhartje gaat steeds sneller kloppen

 12. Asten (Harmelen) schreef:

  Die GFS 12.00.. pfff, ben blij dat volgende week mijn winterbanden er onder gaan…

  En wat een sneeuw gaat er dan in de Alpen maar ook in het Sauerland vallen !

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.