LES MENUIRES
Lees verder >

Een sportieve gezinsvakantie kan je perfect vinden in Les Menuires.

Wandelvakantie in Kleinwalsertal
Lees verder >

Hier ziet u de natuur in al haar facetten, vindt u talrijke wandelmogelijkheden en populaire cultuurevents.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ontdek de mooiste natuur op 2 wielen, ga fietsen in het Kleinwalsertal.

Een paradijs voor jong en oud, de ideale zomerbestemming.

Ontdek het mooiste panorama in dit prachtige stukje Oostenrijk.

les menuires
Lees verder >

Les Menuires biedt betaalbare gezellige accommodatie en een schitterende omgeving om jezelf in te verliezen.

Knal moeiteloos de bergen op met een e-bike.

Les Menuires
Lees verder >

Beleef een vakantie voor het ganse gezin in Les Menuires.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Overwin de bergen, ga op via ferrata in het Kleinwalsertal.

De leukste zomerevenementen voor het hele gezin.

Les Menuires
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken, klimmen, dat kan je hier in de mooie natuur.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Een zomervakantie waar je nog lang gaat van nagenieten!

Momenteel dikke dump Isola 2000! En zien we daar een poolwervelsplit?

check ook eens

63 Reacties

 1. Jeroen schreef:

  uhm…wat bedoel je precies Frederic ?

 2. Stefan Kaptein schreef:

  Zo langzamerhand gekmakend en bijna ongelooflijk dat de systemen zo lang stand houden en nagenoeg op dezelfde positie blijven liggen. Je ziet steeds het lage druk gebied bij Engeland weer vervangen worden door een volgend lagedruk gebied en de hoge druk gebieden liggen ook stationair op hun “verkeerde” positie. Ik kan er geen soep meer van koken en durf niet te geloven in een goede afloop, maar hoop het wel. Zoals eerdere reageerders al aangaven,iedere keer de hoop dat het over een week goed komt en naarmate het moment dichterbij komt draait het uiteindelijk op südföhn uit. Het is dus zo’n seizoen waarbij het voor de noordkant flink tegen zit, en dan druk ik mij nog mild uit.

 3. sneeuwfanaat schreef:

  http://www.meteociel.fr/modeles/ecmwf/runs/2014011612/ECH1-240.GIF
  Hij staat mooi op de kaart frederic de poolwervelsplit.Hopen dat deze nu echt de aanjager word voor het hoog boven scandinavie en dus de echte winter begint voor de ll.Spannend

 4. erwin schreef:

  Ec 10 daagse valt toch weer tegen… overdag richting 5,6 graden en in nacht eigenlijk geen nachtvorst.. ik zie helaas een zijwaarts patroon en niet sterk dalend in 10 daagse. Oper zit ook op 5-10 dagen vrij laag in pluim helaas..

  • Arjan Ehlert schreef:

   Ik had ook niet anders verwacht. Ik denk dat je dit ook per stapje moet bekijken. Deze keer knalt ie er niet in maar gaat het heel geleidelijk. Dat bevalt me wel. Nick vertelde dat ook al maar ik ga er nog geen conclusies aan verbinden. Ik brand mijn vingers geen 2x …..

  • Ab schreef:

   @Erwin, hij lijkt op het eerste gezicht idd tegenvallend maar ook de schaalverdeling in anders en uitgebreider dan de voorgaande pluims. Maar dat zegt natuurlijk nog niets maar toch

   • erwin schreef:

    @ab, jij ziet toch dat de grafiek meer een zijwaarts dan neergaand patroon laat zien. Schaalverdeling doet er volgens mij niet zo toe. Ik zie niet in dat hij hierdoor beter zou zijn dan dat die lijkt amigo..

  • Leo schreef:

   ??? Wat een mooie pluim! Die van gisteravond had 0 lijntjes met ijsdagen, vanmorgen alleen een paar voorbij dag 10, deze al veel meer en eerder. Ik vind ‘m serieus meevallen, had de hoofdrun als koude uitbijter verwacht!

 5. Danny schreef:

  Laatste februariweek?

  Haha, moet denk ik januari zijn! 😉

 6. Jeffrey1979 schreef:

  @frederic moet “laatste februariweek” niet Januari zijn?

 7. Izaak schreef:

  Thx dat je GEM erbij haalt. Andere cup of tea. Enorme zuidkantdump volgende week:

  En

 8. Vincent schreef:

  Tabellen op winterplaza.nl zien er igg weer wat leuker uit dan de afgelopen dagen(-:

 9. Roland Zwammerdam schreef:

  Zal de Sinabung nog invloed gaan uitoefenen op het weer/klimaat?

 10. Frederic schreef:

  Zo. Bericht is nu klaar!

 11. Frederic schreef:

  @Erwin. Wat had je gedacht? Dat we meteen de diepvries ingingen?

 12. erwin schreef:

  Frederic, bij een 10 daagse pluim met vrijwel geen nachtvorst half januari(!) sta ik inderdaad nog niet op de banken 🙂

 13. Het zal toch heel snel moeten keren hoor om nog een streep winter te hebben in de LL. Dagen worden steeds langer en ook de zon wint aan sterkte en niet vergeten dat we per 1 maart de meteorologisch lente instappen. 😉
  Ik vind de berichtgeving helemaal top dankzij onze deskundige weermannen maar of ik echt nog geloof in een winterse periode is een ander paar mouwen.
  Voor mij persoonlijk is deze winter reeds afgeschreven en gaat ie de geschiedenis in als waardeloos en zo snel mogelijk vergeten.
  Andere delen van de wereld is het dus wel winter : http://www.hln.be/hln/nl/8798/reizen/photoalbum/detail/1775493/1354046/0/Bevroren-watervallen-in-Jiuzhaigou-vallei.dhtml
  En downunder is het broeierig heet: http://www.hln.be/hln/nl/9097/Wereld/photoalbum/detail/1775384/1354019/0/Australische-politie-laat-paarden-afkoelen-in-oceaan.dhtml

  🙂

 14. Nick (Afkoeling) schreef:

  Het putteke van de winter zit eraan te komen 😉

 15. Frederic schreef:

  GFS18 bijna helemaal binnen, en die loopt perfect volgens de verwachting. Scandihoog trekt zich gedeeltelijk terug. En vanaf midden volgende week elke dag sneeuw aan noordkant alpen met lage sneeuwgrens

 16. Joost schreef:

  Ga niet wachten op een mogelijke Noordstau! Heel Europa ligt vlak bij! Er zijn meer bestemmingen dan Noord Oostenrijk! En ze liggen allemaal vlakbij! Voor vrijdag direct een vlucht geboekt naar Isola 2000!! Waar de sneeuw valt en voorlopig geen groen grassprietje te zien is!! Tegen de tijd dat de mogelijke Noordstau begint hebben we de dumps geen moment hoeven missen!! 🙂

  • Frederic schreef:

   groot gelijk @Joost

  • Breunis (Nature Trail) schreef:

   Kijk, dit is de juiste instelling. Niet afwachten, maar je kansen benutten….

   • Joost schreef:

    Dat is toch het mooie van deze weersite. De berichten volgen op waar de sneeuw wel gaat vallen. Daar wordt in detail aandacht aan besteed. Gewoon een periode in je hoofd stoppen. En afgaand op het weerbericht daar de reis naar boeken. Zuid is al weken goed en als je open staat voor Italië, Zuid Oost Frankrijk of de Pyreneeën heb je nu een winter die misschien zelfs die van vorig jaar in het noorden kan evenaren, misschien zelfs wel kan voorbijstreven. Jezelf kwellen met of er in Oostenrijk wel of geen sneeuw gaat vallen heeft helemaal geen zin. Valt de sneeuw niet in Noord en wel in Zuid. Ga je toch naar Zuid?! Topsite en topbericht Frederic. Op dit soort berichten kunnen we last minutes plannen!

  • Beetje kort door de bocht vind ik @ Joost. Er spelen dit jaar een aantal factoren mee die, voor zover ik herinner, nog niet vaak zijn voorgevallen. Er is extreem weinig sneeuw gevallen aan de alpen Noordkant, vorige winter was de zuidkant slecht bedeeld en klaagde iedereen hierover. Wij gaan al heel wat jaren skiën (36 jaar om precies te zijn) aan de alpen noordkant, het is de eerste keer dat ik zo weinig sneeuwval heb gekend. Het is gewoon een rot slechte winter, kan je niet ontkennen. We hebben slechts één enkele keer nachtvorst gehad in de LL terwijl we reeds medio januari zijn. De wind blaast reeds maanden uit zuidelijke richting en het regent vaker dan me lief is. Niet iedereen heeft trouwens de luxe om vrij te kiezen welke periode hij/zij gaat skiën. 😉

 17. Frederic schreef:

  Hier nog de GFS18-ensemble, prikpunt Zell am See

 18. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Frederic, 8 sterren voor dit topbericht!
  Voor nieuwe lezers is het geen gemakkelijk bericht.

 19. Sjors van Hoogdalem schreef:

  Hi Joost,

  Veel plezier in Isola2000 . Kom er al meer dan 10 jaar en ben nog NOOIT teleur gesteld. Altijd veel en goede sneeuw tot ver in april.. Hier hoef je je nooit zorgen te maken over sneeuwhoeveelheden.

  Gr. Sjors

 20. Sjors van Hoogdalem schreef:

  Ze doen er alles aan om het open te houden hoor. Kijk maar eens op weerplaza naar mijn foto’s van afgelopen maart.
  Enjoy !!!

  Sjors

 21. Remko.oosterwijk schreef:

  Bericht uit Orlando Florida. Vandaag veel zon, maar door de wind en lage temperaturen koud. Nu , half elf in de avond, 2 graden. Nachtvorst op komst. Niet uitzonderlijk maar wel vervelend als je andere temperaturen verwacht. Nog 10 dagen in de herkansing, maar verwachtingen zijn niet hoopvol. Komend weekend nieuwe koudegolf in Noord en Midden USA.

 22. sneeuwfanaat schreef:

  http://m.webcam-hd.com/isola/isola-2000_centre-station
  Het heeft heel de nacht doorgesneeuwd in isola 2000.Wat een sneeuw daar.

  • Joost schreef:

   Top!!! Kan niet wachten. Vanavond land ik in Nice. Dan tijdens de sneewbreak erheen en morgen en zondag poederen!! Sneeuwsnorkels mee!

   • Sjors van Hoogdalem schreef:

    Hi Joost , op dit moment is Isola 2000 afgesloten en dus onbereikbaar ( alleen nog met heli ) Ze zijn wel volop bezig om het weer snel open te krijgen. ( zijn ze erg goed in , weet ik uit ervaring ) Weet niet hoe je van plan bent om van het vliegveld naar Isola te reizen . Veel succes en heel veel poeder plezier !!

    Sjors

 23. sneeuwfanaat schreef:

  Ecmwf 0h stroomt binnen ,en het laag dat halverwege volgende week voor sneeuw in de alpen zou gaan zorgen word nu grotendeels de pas afgesneden door het azorenhoog en het scandihoog,minder sneeuw dus voor de alpen.En de ll onder invloed van het azorenhoog.Totaal andere run weer van ecmwf

 24. Arjan schreef:

  Wordt volgende week weer een komen en gaan van föhn en een beetje lichte sneeuw/regen . Oostenrijkse wederdienst worden er ook moedeloos van .

  Am Mittwoch in der Früh noch einiges an Wolken und Nebel, tagsüber setzt sich aber in ganz Tirol die Sonne durch. Der Wind dreht wieder auf Süd und die Temperaturen legen etwas zu, Höchstwerte: 3 bis 10 Grad.

 25. Alfredo schreef:

  San Cristina, Val Gardena: de sneeuwruimers kunnen het momenteel amper bijhouden. Mooie laatste dag, lekker poederen!

 26. Joost Amsterdam schreef:

  In Suriname heeft het gehageld….

 27. Viking (Harmelen) schreef:

  Wat een slechte kaarten zeg. Ik heb een dubbel gevoel over die steeds wisselende kaarten: Enerzijds wordt ik steeds weer teleurgesteld en anderzijds ben ik blij dat keer op keer blijkt dat men er weer naast zit. Stel je voor dat je op 6 december al weet dat het, zoals deze winter, een zeer teleurstellende ‘winter’ wordt.. geen sprankje hoop op sneeuw en vorst.. ze zouden me moeten opsluiten in een psychiatrische instelling denk ik.. ik houd me er maar aan vast dat ik 15 maart weer in de sneeuw loop (Hochkrimml)..

 28. Roland Zwammerdam schreef:

  Toch weer lekkere sneeuw in Lech

 29. Hans66 schreef:

  Mooi verhaal en dank voor de uitleg over het Azorenhoog. IN de GFS van 0.00h zie ik op langere termijn (>192H) voor het eerst drukstijgingen boven Groenland. Dat biedt zeer veel perspectief. Ondanks dat het ver is heb ik deze evolutie al een paar dagen in de uitvoer gezien met wel steeds een wat andere uitwerking. Hoe dan ook de stromingspatronen gaan serieus op de schop. Hopelijk is een tijdje Noord/Noordwest.

 30. Snowqueen schreef:

  En alweer een dikke dump in Livigno. Ze kunnen de sneeuw hier amper kwijt, met karrevrachten wordt het door shovels het dorp uitgewerkt.

 31. Tijs schreef:

  Prachtig bericht, Frederic!

 1. 20 januari 2014

  […] wil losgaan, richt ik mij op het hoog boven de Noordpool als gevolg van de poolwervelsplit waar ik donderavond en zaterdagmiddag al over berichtte. Vanavond ga ik hier nog eens verder op in. Werk […]

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.