Renault Kadjar
Lees verder >

Samen op avontuur

obertauern
Lees verder >

Veel plezier op de piste, een prachtig nachtleven, schilderachtige vergezichten en natuurlijk veel sneeuw tot einde seizoen.

Renault Kadjar
Lees verder >

Samen op avontuur

innsbruck
Lees verder >

Beleef het ultieme wintersportgevoel nabij de hoofdstad van de Alpen.

Zell am see - kaprun
Lees verder >

Een onvergetelijke wintervakantie!

die tauplitz
Lees verder >

Ski een circuit, neem een vroege vogel start op de lege pistes of neem een zonnebad!

Zell am see - Kaprun
Lees verder >

Ijzige, adembenemende gletsjers en besneeuwde bergen, heerlijke wintervakantie in Zell Am See- Kaprun.

Op weg naar jezelf!

die tauplitz
Lees verder >

Die Tauplitz kleinschalig, gezellig, mooie pistes en toch prachtig uitzicht voor jong en oud! en vooral relaxing!

op 994 km van Utrecht vind je deze parel van een skigebied voor jong en oud.

obertauern
Lees verder >

Voor ieder wat wils! Echt waar!

St. anton am arlberg
Lees verder >

Welkom! in de Streek van St. Anton am Arlberg.

Met La Niña misschien op weg naar koude sneeuwrijke winter?

check ook eens

9 Reacties

 1. fred zegt:

  iedereen maakt fouten, Maar van die Bastardi heb ik niets meer heeft hij wel eens een normale/zachte winter voorspeld?.
  ik zal het voor de laatste keer doen anders blijf ik in herhalingen vallen, goed gebruik gemaakt van het ? bij de titel, dat maakt veel verschil uit.
  Maar toch een bikkelwinter?, hmmzzz een nieuwe term in de normverandering die ik al vaker besproken heb.

 2. fred zegt:

  Normvervaging gebruikte ik in het begin vaak, maar enkele vinden/vonden die term niet goed waarom was dat ook weer?, geen idee maar vooral ene Roy had er moeite mee.

  • Profielfoto van Roy Roy zegt:

   Ene mag je weglaten hoor 😉 Maar gebruik natuurlijk wat je wilt Fred. Normvervaging staat in de van Dale beschreven als: ‘verdwijning van het besef dat bep. regels geëerbiedigd moeten worden. Dat klinkt mij als dat normvervaging een beetje een grijs gebied is waarin ergens de norm zich moet begeven en duidt dus enigszins op dat je eigenlijk altijd wel goed zit maar vooral nooit fout. Normverandering bestaat/bestond niet. Dat woord staat niet in het woordenboek en heb ik zelf bedacht. Dat is een woord dat pas kan ontstaan na meerdere meetreeksen. Mijn definitie van normverandering is (en was) vorig jaar zo ongeveer: ‘Het bijstellen van de norm die daarvoor in eerdere metingen was vastgesteld de norm te zijn’. Misschien kan die definitie nog wat beter maar voorlopig vindt ik het wel wat zo 🙂

 3. Asten (Harmelen) zegt:

  Opvallend (?) hoe consistent de hoofdrun van zowel GFS én ECMWF de laatste weken run na run na run zijn. Beloofd dat wat voor komende winter of is dit in deze tijd van het jaar vaste prik ???

  Iemand een idee ???

  • Ik weet niet of die consistentie gebruikelijk is asten… en wat betreft of dit wat beloofd… hangt af van wat ze tzt uitspugen 😉
   Maar ik heb goede hoop op een mooie winter. De atmosfeer lijkt minder energetisch, hier in Nederland is het minder warm en ook de noordpool houdt minder goed de warmte vast

 4. Straf verhaal en straffe kost nu net vandaag in het journaal verscheen dat Al Gore zijn nieuwe klimaatopwarming film in de bioscoopzalen verschijnt.
  Benieuwd wat hij en zijn miljarden trouwe volgers daarop te zeggen hebben mochten we een keer enkele strenge winters op rij krijgen. 🙂
  Maar ach, vanaf eind december anderhalve meter sneeuw voor de gehele Alpen is ook al leuk hoor. 😉

  • Profielfoto van Hajo Hajo zegt:

   Een lokale strenge winter zal de discussie niet veranderen. Dan wordt er gezegd: de opwarming is de oorzaak van dit lokale verschijnsel. Wat eî “moet” gebeuren is een geleidelijke afkoeling van de hele aarde in alle gemeten dimensies. Als over 10 jaar de aarde een halve graad kouder is dan nu dan is het pleit beslecht tegen CO2 en voor de zon.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.