DCIM100GOPRO

Het is niet voor het eerst dat ik op deze website de loftrompet steek over het Berghotel Rudolfshütte. Het is een van de leukste meest betaalbare hotels midden in een klein maar fijn skigebied: de Gletscherwelt-Weisssee bij Uttendorf in het Salzburgerland.  “Hoe kom jij hier zo verzeild”, vroeg ik ooit aan een Nederlander die ’s avonds op het terras een sigaret rookte. Zijn antwoord: “Ik heb eindeloos gegoogled en dan kom je erachter dat er geen comfortabel hotel is waar je met kinderen zo goedkoop aan de piste kunt zitten als in de Rudolfshütte”.

slaapkamer

Ons gezin komt nu al jaren in de Rudolfshütte en we hebben elke keer weer dikke pret. In het grote gebouw kennen we elk hoekje en op de pistes ieder springschansje en cliffje. Het kleine skigebied Gletscherwelt-Weisssee is de ultieme geheime tip midden in de Hohe Tauern bij Uttendorf en dat ligt weer vlak bij Zell am See. In het hoogseizoen is het rustig op de pistes en gezellig vol in het hotel. Kinderen hebben allemaal binnen twee dagen nieuwe vriendjes waarmee spelen de vele speelruimtes…

klimhal

En ook in de klimhal. Elke week is er een introductiecursus voor de kinderen. Gratis natuurlijk. Zelfs de skipas is hier gratis bij je halfpensionboeking! En nu komt ie: kinderen tot 11,99 jaar zijn helemaal gratis. Ook de skipas! Van 12 tot 14,99 jaar is er een korting van 50% en van 15 tot 17,99 jaar een korting van 30%.

clown

En van alles is er geregeld voor de kids. Zoals deze goochelaar waar onze kinderen samen met hun vriendjes dikke pret mee beleefden. Zoals je in de video’s hieronder kunt zien is het eten ronduit luxe te noemen en is de wellness op goed niveau. Je bent dus letterlijk van alle gemakken voorzien. Aan wat voor een kostenplaatje moet je dan denken met het hele gezin? In het hoogseizoen ben je met 2 kinderen onder 12 jaar al voor 1500 euro klaar inclusief skipas! In het nevenseizoen – bijvoorbeeld met niet schoolplichtige kinderen – ben je nog 400 euro goedkoper uit!

Heb je interesse? Vul dan dit terugbel-formulier in… vermeld je wensen en de samenstelling van je gezin/groep en noem even dat je via WSWM binnenkomt. 

Om het echt helemaal zeker te weten dat dit een buitenkans is kun je onderstaande video’s bekijken. Dit was midden in de Krokus en hoe lekker rustig het dan gewoon is! Het skigebied is klein maar er zijn geen dagjesmensen en beneden 2 en boven 1 hotel. Dus is het gewoon echt niet druk en kom je echt tot rust. Sneeuwzeker is het op 2315m natuurlijk sowieso!

Leuk buiten spelen toch?

Wie heeft er nu meer luxe nodig dan dit?

  • Rudi’s halfpension met ontbijtbuffet en 4-gangen diner (buffet)
  • Skipas voor de Weißsee Gletscherwelt die al geldig is op je aankomstdag en op je vertrekdag tot 11 uur
  • Edelweiß Spa mit zwembad (5x11m), Finse sauna, Biosauna, stoombad, infraroodkabine, tepidarium, ontspanningsruimte met verwarmde ligstoelen.
  • Indoor – Klimmuren
  • Poolbiljart, darts, tafeltennis, tafelvoetbal
  • Kinderspeelkamer, kinderanimatie
  • Dansavond met live muziek
  • Gratis WIFI
  • Gratis parkeren bij het dalstation

berggids

En willen papa en/of mama eens iets bijzonder doen ga je met Fritz Stadler, de zeer ervaren berggids van het hotel, op stap de gletsjerwereld in. Er zijn elke dag tochten.

steinboeckhuette

Eventueel is er nog een volledige berghut voor 20 personen op aanvraag te huur: de Erich Steinböckhütte!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.