sonna-alp-gr

De modellen hebben echt verstoppertje gespeeld de laatste dagen. Uiteindelijk lijkt de “cirkelzaag” uit de meteofiction met sneeuw in Nederland begin maart er echt te komen. Maar op de kortere termijn zijn er echt verassingen. En niet allemaal even leuk! Vandaag is het wel leuk om in de Alpen sneeuw met een lage sneeuwgrens te zien. Hierboven Kleinwalsertal en hieronder Montafon.

24

Een grauwe dag. Zondag en maandag is de zon volop terug gelukkig. Franse Alpen en zuidkant is er helemaal geen sneeuw en ook alleen lichte bewolking.

27

Aan de Zwitserse kant van de Portes du Soleil (Champéry, Morgins, Champoussin, Les Crosets) zien we vandaag inderdaad een heel ander beeld. Kies maar wat je liever hebt. Ik zou het wel weten!

barboos

De ontwikkelingen heb ik in een uitgebreide video doorgenomen. Het meest opmerkelijke verschil is de hevige sneeuw vrijdag én helaas ook zaterdag in de modellen vandaag. Dat is echt een ellendige reisdag zo met sneeuw tot thuis in Nederland. Dat zal Leo in zijn bericht gisteravond niet hebben gehad want toen was het nog meer regen in het laagland. Een ander droevig verschil is dat er komende week onder 1500m twee keer regen kan zijn aan de noordkant. Dinsdag en donderdag.

Duidelijk. En verrassend!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

74 reacties

Gesloten voor reacties.