Een groot aantal van ons weet al hoe mooi het Montafon in de winter is, ook al omdat het gebied partner is op Wintersportweerman.nl en Hajo en Jannes er veel over geschreven hebben. Ook in de zomer is het erg goed vertoeven hier. Wij komen er zowel in de winter als in de zomer. Het is voor de derde keer en als de kinderen graag terugwillen is het meestal een goed teken.

 P1050278

Voor ons Nederlanders ook goed te weten dat je met het betalen van toeristenbelasting je een uitgebreide gastenkaart krijgt, de Bergepluskarte, waarmee je echt heel veel activiteiten gratis of tegen echt behoorlijke kortingen kunt ondernemen. Zo is toegang tot het prachtige zwembad gratis alsmede enkele geweldige klettersteigen inclusief materiaal en gids(en).

P1050241

Vooral de Klettersteigen zijn geweldig, voor zowel de kids als de ouders. Robischlucht is een mooie instap, de Rongwasserfall al een stuk pittiger maar echt goed te doen inclusief flying fox tegen het einde over een afgrond van 50 meter. Leeftijdgrens is vanaf 14 jaar maar onze Mick mocht met 11 al mee.

P1050212

Zelf hebben we dit jaar de Gargellner Kopfe gedaan, minimaal 5 personen met een privé-gids, momenteel wel € 65,00 pp. Moeders, vaders en Mick ( 12 nu ) gingen met nog 2 andere jongens samen met gids Edwin omhoog. Dochter Lynn had blaren opgelopen bij een wandeltocht en bleef dus achter in appartement. Met kabelbaan omhoog bij de Gargellen, ongeveer 40 minuten wandelen en dan over een graadje naar de Einstieg. Het graadje is al best tricky maar Mick werd al door Edwin hier gezekerd en tijdens de klim bleef dit zo naast het zelf zekeren natuurlijk. De klim die volgde is eigenlijk niet te beschrijven, zo gaaf was deze en ook wel pittig hoor. Ongeveer 2 uur ben je echt aan het klimmen voordat je op de top bent. De gids neemt alle tijd en geeft ook veel uitleg over de bergen, het klimaat, lawines, waar welke hoofdkam ligt etc.. Materiaal zit bij de prijs inbegrepen.

P1050268

Genoeg over de klettersteigen, was gibt’s mehr ? Natuurlijk is Golm een must met daar een waldseilpark, flying fox over een stuwmeer en natuurlijk de Alpinecoaster, een 2,6 km lange rodelbaan deels door de bossen. Op de berg Golm zelf veel mogelijke wandeltochten mogelijk in alle gradaties en ook een Golmisch Forschungspfad. Trouwens in heel het Montafon erg veel mogelijkheden tot wandelen zoals in het Silbertal Kristberg en ook bij Nova Stoba veel opties.

P1050173

Verder zeker nog meer te doen, mountainbiken, kabelbanen, Silvretta Hoogalpenstraat, terrasje pikken in Schruns, regelmatig activiteiten zoals livemuziek en openluchtkino en wat onze dochter nog gaat doen is een Duo-parapentespong.

P1050203

We hebben nu 2 dagen minder weer gehad maar je bent zo in Feldkirch , Bludenz of zelfs Dornbirn om naar uit te wijken of naar het overdekt zwembad in St. Gallenkirch, wel klein maar die in Bludenz is een stuk groter. Morgen beter weer dus trekken we weer de bergen in. Kortom, Montafon ook in de zomer een aanrader.

Have fun en grtz,

Ron van Beijnen en familie.

P1050176


Reviewer

Reviews zijn de smaakmakers van Wintersportweerman.nl. Iedereen kan zomer en winter een review in sturen van zijn of haar bestemming. Reviews worden altijd - soms licht bewerkt - geplaatst. Stuur ze in met een e-mail naar info@.

3 reacties

Gesloten voor reacties.