Omdat ik bij HEAD zowel de World Cup Rebels reuzenslalom ski heb gekocht (zie video) als de al legendarisch KORE ging ik vanochtend meteen onderuit op de knalharde zwarte piste van de Nordkette boven Innsbruck. De KORE geeft dan toch minder grip en moet je subtieler sturen (ook dat krijg je onder de knie – ski mag nooit smoes zijn). Offpiste had ik erg veel plezier mee vandaag.

Waarom willen mensen toch altijd naar die boerendorpjes op wintersport als je ook dit kunt hebben? Gewoon vanuit de stad – na een avond opera de volgende ochtend – in de metro naar het skigebied…

Geniaal toch? Austria Trend Hotel Congress kan ik absoluut aanbevelen. Foto uit kamerraam genomen.

Halverwege de Hungerburgbahn heb je de Alpenzoo waar je ook heen kunt tijdens een city&ski trip. Alle architectuur is van de wereldberoemde Iraakse architecte Zaha Hadid. Doe nog even het zoekplaatje hierboven en dan gaan we door….

Vanaf de Hungerburg stap je in een blik sardientjes en ga je omhoog naar de Seegrube – freestylers hotspot van de Alpen. Alleen de pro halfpipe die er vroeger was, was er niet vandaag?

Onder de Seegrube heb je loeisteile zwarte pistes en met een beetje fantasie ook een rode. Nee dit is echt hardcore jongens en meisjes….

De derde stap is de gondel naar het Hafelekar op 2100m. Beneden zie je de ene blauwe piste met de big jumps erbij. Daarwas vroeger ook de halfpipe. Zal eens navragen waar die gebleven is.

Kijk je van beneden omhoog zie je een puur offpistegebied wa als het lang niet sneeuwt allemaal buckelpiste wordt zoals de Zwitserse Muur waar ik onlangs was…. (zie video).

Nogmaals de blik omlaag. De geul waar je inkijkt is tot laat in het voorjaar te skiën. Om het bergstation heen verder naar rechts is nog een tweede couloir.

Dit vogeltje – een bergvink – interesseert zich totaal niet voor het schitterende uitzicht en heeft vermoedelijk ook nooit van Innsbruck gehoord.

Volgende stap: even nog de Hafelekarspitze op lopen. Pittig klimmetje alsnog. Achter deze kam ligt trouwens een gigantisch toerskiparadijs: Karwendel! Maar ik bleef voor het gemak even aan de voorkant.

Blik vanaf de top met rechts het bergstation.

De hellingen direct onder de top leken te lawinegevaarlijk. Heel netjes dat daar nul sporen waren…. dus krabbelde ik met wat andere gasten verder oostwaarts langs de hoogtelijn. Vervolgens deze video….

Kijk hoe ik met het lawinegevaar omging….. vrij snel op de rug naar rechts even loeren wat er gebeurt…. het was te verwachten dat de toplaag zou gaan schuiven…. niets om je druk over te maken…. maar als je het toch heel bedachtzaam skiet leer je er toch weer van….

Nog even de hele route in 1 oogopslag….

Beneden – na een heel leuk stuk treeline skiing en een lang hellend spoor terug naar de gondel – terug bij de Hungerburg nog even handje geschud met de mensen van de Nordkette. Mooi kantoor hoor! Zou jij er willen werken?

Mijn favoriete café en niet alleen vanwege de perfecte koffie en heerlijke zelfgebakken taarten. Die naam: Wolke 7 is gewoon perfect. Zo waan je je er ook…

Dus ff gechilled na weer een dagje Nordkette. Volgend seizoen doen we bij alle partnergebieden een meet & greet. Geef in de reacties eens aan of je Innsbruck zou willen doen (vanuit de stad gaan gratis skibussen naar alle omliggende skigebieden zoals Axamer Lizum, Mutterer Alm, Kühtai, Stubaier Gletscher, Patscherkofel). Laat horen. Pikken wij het weer op.

Categorieën: Innsbruck

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

6 reacties

Gesloten voor reacties.