Kleinwalsertal
Lees verder >

Een zomervakantie waar je nog lang gaat van nagenieten!

les menuires
Lees verder >

Les Menuires biedt betaalbare gezellige accommodatie en een schitterende omgeving om jezelf in te verliezen.

LES MENUIRES
Lees verder >

Een sportieve gezinsvakantie kan je perfect vinden in Les Menuires.

Een paradijs voor jong en oud, de ideale zomerbestemming.

Grenzenloos Wandelen in Kleinwalsertal
Lees verder >

Rondom de bergen en de prachtige kleurrijke wereld van Kleinwalsertal. Boek nu jouw wandelvakantie met de speciale zomerweken.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ontdek de mooiste natuur op 2 wielen, ga fietsen in het Kleinwalsertal.

Les Menuires
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken, klimmen, dat kan je hier in de mooie natuur.

Ontdek het mooiste panorama in dit prachtige stukje Oostenrijk.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Overwin de bergen, ga op via ferrata in het Kleinwalsertal.

De leukste zomerevenementen voor het hele gezin.

Wandelvakantie in Kleinwalsertal
Lees verder >

Hier ziet u de natuur in al haar facetten, vindt u talrijke wandelmogelijkheden en populaire cultuurevents.

Renault Kadjar
Lees verder >

Samen op avontuur

Elfstedentocht afgeblazen vanwege WK voetbal

check ook eens

18 Reacties

 1. Mark (breda) schreef:

  Whaha. Best koud. Lekker @Hans!

  Was de sensor soms oververhit? Of heeft een ijsvogel er op gepoept?

 2. Joke, Riederalp schreef:

  http://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/12D6724C-E3D3-47C2-9F86-24018EBA913B.jpeg
  Gisterenochtend vroeg met de autotrein naar Italie. In riederalp nog wat bewolkt en 5 graden,wel windstil. Om 9 uur aan de espresso in een heel andere wereld waar het snel ruim boven de 30 graden werd.(Verbania)

 3. fred schreef:

  Wow min 83,7 daar helpt zelfs een code rood niet aan mee :).

 4. Hans schreef:

  Eva J. gezien gisterenavond? Peter MK zat er te verkondigen dat de ijskapsmelting problemen gaat geven met een stijging van de zeespiegel met wel 60 (!!!) meter als gevolg daarvan. Later nuanceerde hij het door erbij te vertellen dat dit pas over enkele 10duizende jaren zou (kunnen) zijn……. daar zijn de wetenschappers nog niet uit………

  • Hans schreef:

   Ja Fred…….code geel/rood…… 😉

  • Pieter (andere) schreef:

   Ik heb het helemaal gezien. Zoals jij het beschrijft klopt het niet. Hij verkondigde dat als de ijskap in zijn geheel zou smelten dan zou er een stijging zijn van 60 meter. En het ging hier alleen om de smelt van de Zuidpool dacht ik. De smelt van de gehele ijskap zal de mensheid niet meer meemaken. De smelt komt van onderaf (warmer wordend water). Hij gaf ook een worstcase scenario voor deze eeuw en dat de wetenschappers ook niet weten wat de precieze oorzaken zijn. Alleen dat het erop lijkt dat de kappen van onder af versnelt smelten (bleek uit sateliet metingen). En nog meer…

  • Leo schreef:

   Was behoorlijk genuanceerd dit keer; inclusief het bevestigende antwoord op de quote van Eva **de sceptici hebben een punt** (wat ging over de nog niet exact aangtoonde één-op-één relatie tussen CO2 toename en temperatuur). Ook: “we gaan dit (die 60 meter) als mensheid niet meer meemaken” Een opmerkelijke switch!

   • Joke, Riederalp schreef:

    Als het ijs smelt op de noordpool zakt het water, maar alleen als het op de zuidpool smelt krijgen we een stijging.toch?

    • Leo schreef:

     Als het (drijvende zee) ijs op de noordpool smelt heeft dat geen directe gevolgen voor het niveau volgens de wet van Archimedes; de opwaartse druk (van het onder water gelegen deel van het ijs) is gelijk aan het gewicht van het verplaatste water. Bij smelt blijft de massa gelijk; de dichtheid neemt toe maar het volume af.
     Wel zou je indirect effecten kunnen verwachten; minder ijs is minder reclectie en dus meer absorptie van de zonnestraling. Hogere temperaturen zouden vervolgens kunnen leioden tot een groter volume van het water én afsmelt van de (land) ijskap van Groenland.

     Wanneer het (land) ijs op de zuidpool (en Groenland) de zee in stroomt (in vloeibare of vaste vorm maakt dus in feite niet uit) leidt dat inderdaad wel tot een volume-toename!

 5. Leo schreef:

  .

 6. Leo schreef:

  NB het plaatje geeft perfect weer hoe *dom* er wordt geinter- en extrapoleerd; één loszittend draadje o.i.d. en geheel Friesland inclusief Ameland gaat compleet de mist in. E.e.a. impliceert wat ik al eens eerder heb aangegeven: de waarden zijn (bij goed functioneren 😉 ) slechts representatief voor de afzonderlijke stations; alles wat daar buiten valt is -afhankelijk van de omstandigheden- min of meer onzin.

  Later die roerige nacht is alles gereset en kwam het boven de uitgedroogde zandgronden in Brabant en Twente nog serieus bijna tot vorst (aan de grond)!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.