skiwelt4

Vandaag is het grauw aan de noordkant van de Alpen. En dus openen we met enkele series foto’s van gisteren. Donderdag, vrijdag worden ook droomdagen. In het weekeinde is er best veel onzekerheid nog zoals je ook kunt destilleren uit het bericht voor de Lage Landen. Het wordt tijdelijk even zachter maar hoe en wat precies en wat dat voor de Alpen gaat betekenen (sneeuwgrens!) moeten we even goed naar kijken zo.

Ook gisteren in de SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental een echte droomdag. Wat een geluksvogels die nu in de Alpen (noordkant) zijn. Maar het ziet ernaar uit dat het erg goed kan blijven! 😉

Geplaatst door Wintersportweer op dinsdag 19 januari 2016

Maxski bedankt!

Gisteren droomdag Tiroler Zugspitz Arena. Kiekjes uit Berwang. Wel een beetje koudddd.

Geplaatst door Wintersportweer op dinsdag 19 januari 2016

En niet minder mooi! Op en top genieten!

Hoe mooi het de afgelopen nacht was hebben we in dit bericht met elkaar gedeeld.

zaterdagsnel

Frontpassage zaterdag al snel

In de nieuwste modelruns passeert het dooifront zaterdag zeer snel! In de Franse Alpen is er nauwelijks neerslag van en naar het oosten roe kan er wel 10cm op zitten. Heel moeilijk te voorspellen waar het meeste gaat vallen nog. Feit is dat zondag alles alweer snel kan opklaren. Mooi dus voor de festiviteiten in de Zillertal Arena rondom de officiële opening van de nieuwe dalafdaling naar Zell am Ziller. Die nieuwe zwarte piste is natuurlijk al lang open!

soortteflon

Teflon?

Op die zondag zien we dan een drukverdeling op de kaarten die verdacht veel doet denken aan teflon. Echter: het is nu januari, de El Ninjo is over zijn hoogtepunt heen en Oost-Europa blijft een bak koude lucht. Kortom: er zijn allerlei verrassingen mogelijk volgende week.

glijbaan

Nacht op woensdag glijbaan?

In het Europese model zit volgende week bijvoorbeeld een stevige sneeuwval boven 1000m aan de noordkant. Het Amerikaanse model wil er niets van weten. En vanochtend zagen we al dat het GEM model de winter heel snel weer zelfs naar de Lage Landen laat terugkomen.

zuidkantflat

En de zuidkant van de Alpen? Flatline. Sorry! Maar wel erg mooi weer en fantastisch skiën als er kunstsneeuwfaciliteiten zijn.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

26 reacties

Gesloten voor reacties.