Een paradijs voor jong en oud, de ideale zomerbestemming.

Ontdek het mooiste panorama in dit prachtige stukje Oostenrijk.

Les Menuires
Lees verder >

Beleef een vakantie voor het ganse gezin in Les Menuires.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Overwin de bergen, ga op via ferrata in het Kleinwalsertal.

Grenzenloos Wandelen in Kleinwalsertal
Lees verder >

Rondom de bergen en de prachtige kleurrijke wereld van Kleinwalsertal. Boek nu jouw wandelvakantie met de speciale zomerweken.

Wandelvakantie in Kleinwalsertal
Lees verder >

Hier ziet u de natuur in al haar facetten, vindt u talrijke wandelmogelijkheden en populaire cultuurevents.

LES MENUIRES
Lees verder >

Een sportieve gezinsvakantie kan je perfect vinden in Les Menuires.

Trek je wandelschoenen aan en ga erop uit in Loser.

les menuires
Lees verder >

Les Menuires biedt betaalbare gezellige accommodatie en een schitterende omgeving om jezelf in te verliezen.

Les Menuires
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken, klimmen, dat kan je hier in de mooie natuur.

Knal moeiteloos de bergen op met een e-bike.

Renault Kadjar
Lees verder >

Samen op avontuur

Eerst nachtvorst dan “warmtegolf” dan dagenlange sneeuw zuidkant

check ook eens

13 Reacties

 1. Dennis H. schreef:

  Hajo, veel succes! Paar weken geleden deze afdaling paar keer gedaan. is echt geweldige baan naar beneden. Niet al te moeilijk maar daardoor door iedereen achter elkaar door te skieen.

 2. Frederic schreef:

  Aangezien de temperatuurcurve in de grafiek van het verre geologische verleden vrijwel volledig binnen de de zeer ruime onzekerheidsmarge van het CO2-gehalte zit, is de enige conclusie in deze dat op basis van deze grafiek er geen verband te maken valt, maar ook niet uit te sluiten valt.
  Verder kan je de situatie van nu ook niet vergelijken met die van honderden miljoenen jaren geleden. De zon schijnt nu al 30% feller dan in het precambrium en de dagen duren nu ook een stuk langer dan een half miljard jaar geleden, om maar een paar voorbeelden te geven. Appelen met peren vergelijken dus

  • Daniel schreef:

   Ik heb weinig kennis van die materie, maar hoe kon het dan zo zijn dat bijv in het Jura de temperatuur zoveel hoger was en er bijv geen/amper ijskappen waren? Zon

   • vanDam schreef:

    Google leert mij het volgende:
    Het zuurstofgehalte in de atmosfeer was iets hoger dan tegenwoordig: ongeveer 21%/. Ongeveer 10% van de atmosfeer bestond uit koolstofdioxide (tegenwoordig is dit 4%). De koolstofdioxide hield de zonnewarmte vast, waardoor er sprake was van een broeikaseffect.

    • Frederic schreef:

     Klopt. Alleen zijn je % totaal verkeerd. Nu zit er bvb maar 0,04% CO2 in de lucht. Tijdens het Jura was dit 0,1 – 0,2%

 3. Roland Bodegraven schreef:

  @hajo, nu ben ik toch echt wel benieuwd wat voor longboard je gekocht hebt 🙂

 4. Pieter (andere) schreef:

  Stel je hebt gelijk met de CO2 karavaan. Moeten we dan op deze manier doorgaan? Ik geloof dat de mens slim genoeg is om betere oplossingen te verzinnen dan die nu gebruikt worden. Duurzame oplossingen die goed zijn voor mens en aarde. Ik mis in de discussie vaak de oplossingen.

  • Jannes schreef:

   Volgens mij is Hajo ook wel voor meer liefde voor de aarde.

   Ik in ieder geval wel, zou graag hebben dat het nu ook wat meer over duurzame oplossingen gaat. En dan bedoel ik niet windmolens die landschap vervuilen en duur/milieubelastend zijn in onderhoud.

   • Frederic schreef:

    Oplossing voor de toekomst: Sahara woestijn vol bouwen met zonnepanelen. Met die elektriciteit via elektrolyse waterstof maken. En die waterstof in megatankers naar de rest van de wereld brengen. Easy. Alleen moet het dan wel politiek stabiel zijn in Noord-Afrika natuurlijk

    • Pieter (andere) schreef:

     Klinkt als een goede oplossing. Geen idee of het werkt. Andere mogelijke oplossingen: aardwarmte, getijdestromingen (eb/vloed), iets met de energie die vrijkomt in het verkeer. En toch ook iets met de wind. Die molens zo efficient maken dat je de techniek ervan in de molens van kinderdijk kunt stoppen en hetzelfde resultaat hebt. Wat nog meer… groen/planten op de daken.

   • Martijn sonnenberg schreef:

    Thorium, kernfusie , waterkracht…. gewassen veredeling en selectie, geboortebeperking. Allemaal items die in deze discussie plaats zouden moeten hebben als het ernst was waar de beleidsmakers ons bang voor maken. Misschien hebben ze gelijk… in dat geval zijn ze gewoon dom, slecht geïnformeerd en kortzichtig

 5. Patrick schreef:

  Die eerste foto van in Les Menuires vind ik zeer lelijk ( Niet de sneeuw die aan het vallen is hoor)
  Dat is nu net iets wat ik ( is persoonlijk hé ) zo lelijk vind . Dat hoge flatgebouw op de achtergrond achter de skilift die voorbij komt . Net alsof je met de lift door een stad gaat . Voor mij is dat niet hetgeen ik wil zien op wintersport . Daarom ga ik ook nooit naar Frankrijk alhoewel ik wel weet dat er ook wel leuke plaatsen zijn waar nauwelijks of geen hoogbouw is te vinden in het skidorp . Zo ongezellig !! Maar ieder zijn meug natuurlijk.

 6. Pieter (andere) schreef:

  Ook interessant: Zonne-energie kan een stuk mooier – http://nos.nl/l/2225983

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.