Het is niet de peperdure bolide geworden, maar wellicht de duurste prijs na die bizarre hoofdprijs. Bij mijn derde deelname aan het knotsgekke intussen alweer twaalfde Gamsleiten Kriterium in Obertauern is het eindelijk wat geworden: een werkelijk peperdure elektrische tweewieler. Daar ben ik erg blij mee maar nog blijer ben ik dat het gelukt is in korte tijd een ontzettend leuk groepje mensen op de been te brengen!

Hajo, Laura, Yvette, Dirk, Vincent

’s Ochtends vertrok de groep van Wintersportweerman met startnummers al aan richting wedstrijdterrein bij het dalstation van de Gamsleiten 2 lift. Die ging niet in bedrijf zodat voor de derde keer dat ik meedoe aan het event deze loeisteile piste niet bedwongen hoefde te worden voordat…

Het graaffestijn in volle hevigheid losbarstte! Video volgt!

WSWM deelnemer en winnaar van muts van Poederbaas Dirk met het felbegeerde startnummer 69 met tuinschepje aan het hakken in de keiharde toplaag.

Midden tijdens de twee à drie uur waarin gegraven kon worden vanochtend was er een speciale prijs voor een random gekozen deelnemer – Christoph Holzinger – die met een helicopter naar 6km hoogte werd gebracht om vanaf daar tandem te skydiven. Hierboven zie je hem na terugkomst bij het eventterrein na landing in het dal…

Wij hebben als groep nog lekker gelunched en de Tauernrunde geskied maar toen moesten we toch echt opschieten om nog net op tijd bij de prijsverdeling te zijn. We hadden namelijk nog kans want 6 van de 33 ingegraven schatkisten was nog niet gevinden bij sluiting. Die worden dan verloot!

Ik was zo druk met filmen en fotograferen als partner van Obertauern dat ik niet doorhad dat mijn nummer 332 werd opgeroepen. Een groepslid riep ineens: “Hajo dat is jouw nummer!” Ik dus het podium op en … ik kon het niet bevatten…. ik won een peperdure e-MTB. Vooral te benutten door gasten op de Penningberg zodat samen fietsen een leuke optie wordt. Zelf wil ik ervaring opdoen wat het betekent elektrisch ondersteund te mountainbiken. En ik kan de fiets gebruiken en sneller en makkelijker routes uit te dokteren en te proberen.

Maar goed: iedereen was gekomen voor de peperdure bolide op vier wielen. En die ging naar de Sloveense Klara Novoselc. Die was door het dolle heen en haar vriend keek ook niet ongelukkig. Spoedig volgt nog een sprankelende video van deze enerverende dag.

 


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

6 reacties

Gesloten voor reacties.