wessel

Tignes

Bijzondere beelden uit Tignes. Is dat Stefan Kaptein? Nee, dat kan (nog) niet, want in Oostenrijk is (nog) niet zoveel sneeuw gevallen. Maar er ligt wel lekkere sneeuw in de Alpen.

turracher

Turracher Höhe

Ziet er mooi uit op de Turracher Höhe…..

tuxer

Tuxertal

….een stapje lager, het Tuxertal, ook mooi wit….

hochkonig

Salzburgerland

….nog een trapje lager in het Salzburgerland nabij Mühlbach. En er komt meer sneeuw aan. Maar ook iets meer vloeibare neerslag in eerste instantie, helaas.

0801snowmapAlps5d

accumulatie tot en met dinsdag

Vanmiddag reeds geplaatst in de reacties en hij staat nog steeds. De accumulatie tot aan woensdag. Het oosten van de Alpenboog wat minder dan de rest. En wat gebeurt er dan na woensdag. Wie het weet mag het zeggen want zoals in het bericht eerder vanavond lopen de weermodellen sterk uiteen vanaf woensdag. Daar is geen woord over te zeggen. Wie wint? GFS of EC. Of komen er hele andere kaarten uit de hoge hoed. Dit is echt weersoep, met veel ballen.

breekpunt rart_16011300_16010812

breekpunt aanstaande dinsdag

Het breekpunt is dinsdag als overal de neerslag in de vorm van sneeuw valt. Pffff….eerst dus even door een zachte fase heenbijten. De hoofdrun blijft koud en er zijn ook diverse neerslag signalen.

Maar ook veel spreiding in de pluim na 13 januari. De hoofdrun blijft dus koud en geeft op 15 januari nog een mooi sneeuwmoment. Ik blijf positief en geloof er nog in. Dus volgende week gewoon sneeuw. Denk maar eens na over de kracht van herhaling. Vaak genoeg de laatste dagen waren de weerkaarten mooi genoeg om op de post te doen met een groet aan de achterkant: Groetjes en er ligt een dik pak. Postzegel erop, strik erom en in de brievenbus ermee.  Daar houd ik mij vanavond ook aan vast.

Otaurngraphe3_1000___12.641509433962263_47.24696356275304_

prikpunt Obertauern

En de oostkant doet ook mee. Brixental en alle andere lage gebieden gewoon in de sneeuw hoor na dinsdag. Het scheppen van een luchtje kun je veranderen in het scheppen van sneeuw Stefan! Alle gekheid op een stokje. Het ziet er gewoon nog steeds goed uit. Dat de weermodellen zo uit elkaar lopen is gewoon vette pech. Morgen weer een dag.

Fijn weekend allemaal.


Ronaldo

Ronaldo: Geboren in 1968, Amsterdammer maar voornamelijk Purmerender. Trotse vader van Mikey en trotse WSWM weerman. All season freak maar voornamelijk winter. Skiën, fietsen en voetbal. Absolute levensgenieter & traveler! USA & Afrika maar zeker ook verrassend mooi Canada.

24 reacties

Gesloten voor reacties.