Ben jij net zo dol op de wintersport als wij? Dan wil je vast vaker naar de sneeuw dan die ene skivakantie per jaar. In een comfortabele auto zoals één van de crossovers van Renault is het een plezier om daar naartoe te rijden. Laat de lange latten eens thuis en bind sneeuwschoenen onder. Goedkoper en makkelijker! Wij hebben een overzicht van de mooiste plekken voor je gemaakt.

 Een ochtend rijden

Hoge Venen in België (240 km)
Ben je op zoek naar de meeste kans op sneeuw dichtbij huis? Rijd dan naar ‘het dak van België’. Dit uitgestrekte hoogveengebied is één van de meest avontuurlijke wandelgebieden van België. Je kunt hier een prachtige tweedaagse wandeling maken in de vierhoek Spa-Eupen-Mützenich-Malmedy.

Rothaarsteig in Duitsland (310 km)
Houd je van flink doorstappen? Dan is de 154 km lange wandelroute in het Rothaarsteiggeberte een aanrader. Deze bijzondere route van Brilon naar Dillenburg wordt door Duitsers ook wel de ‘Weg der Sinne’ genoemd, de ‘route voor de zintuigen’. Bosmeubilair, audiostations en kunst; tijdens deze wandeling worden al je zintuigen geprikkeld. Ondanks de afstand is deze route relatief makkelijk te bewandelen en deze kun je dan ook in 4 dagen afleggen. Voor wie eerder thuis wil zijn: je kunt natuurlijk ook één etappe van de route lopen.

Een halve dag rijden

Donon in Frankrijk (553 km)
Naast de sporen van herten, zwijnen en ander wild, zijn jouw sneeuwsporen hier waarschijnlijk de eerste. Zelden zien we een gebied met zoveel stilte en rust. Je kunt hier een prachtige wandeling van 14 km maken naar de ‘Temple du Donon’, die op de top van de berg staat.

Thüringer Wald in Duitsland (573 km)
Het biosfeerreservaat Thüringer Wald wordt ook wel het groene hart van Duitsland genoemd. In de winter kunnen we het dus gerust het ‘witte hart’ noemen. Rond de Masserberg kun je genieten van geprepareerde wandelpaden. Rijd naar Lagenbach om één van de sneeuwschoenroutes te volgen. Je kunt hier eventueel ook sneeuwschoenen huren.

Een dag rijden

Vorarlberg in Oostenrijk (856 km)
Het is even een stukje rijden, maar dan heb je ook wat! In het nog relatief onbekende Oostenrijkse Bregenzerwald zijn volop goed aangegeven sneeuwwandelpaden. Je kunt hier een prachtige tocht van wel 7 dagen maken. Terwijl je langs de voet van tweeduizenders loopt zoals de Kanisflush en de Diedamskopf, kun je je bagage van het ene naar het andere hotel laten vervoeren. Dat is lekker lopen!

Hebben we jou geënthousiasmeerd om eens wat vaker naar de sneeuw te rijden? Kies dan voor een winterbestendige crossover zoals de nieuwe Renault Captur of Kadjar. Deze auto’s zijn gemaakt voor avontuur!

Categorieën: Met de auto

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.