Of je nu houdt van het betere pistenwerk, fan bent van stevig buckelen of meer een skiroutefanaat bent, op de Silvretta Montafon kan het allemaal. Met zo’n 140 kilometers aan piste kom je hier zeker aan je trekken. De Silvretta Montafon bestaat uit 3 bergen, de Hochjoch, de Versettla en de Valisera (ook de Nova genoemd). Ik neem jullie mee op een ontdekkingstocht van deze laatste.

IMG_0227

Centraal in Montafon kan je de Valiseraberg op gaan in het dorpje St. Gallenkirch. Deze gondelbaan bestaat uit een midden- en eindstation, wat eigenlijk al een beetje verklapt over de afstanden die je hier kan afleggen.

Voor mij is de Valiseraberg één van de toppers die je kunt bezoeken in Montafon, mede door de afwisseling. Hier kun je echt behoorlijk wat kilometers maken op één dag. Ook is er hier een goed evenwicht tussen rode en blauwe pistes, wat het een aantrekkelijke berg maakt voor zowel de gevorderde wintersporter als de beginneling. Ook kom je hier de mooie idyllische wintersportplaatjes tegen wanneer je tussen de bomen en vol in de natuur naar beneden skiet. Oostenrijk op zijn best!
IMG_0233

De absolute topper qua afdalingen voor mij persoonlijk is de volledige dalafdaling. Eerst neem je de Madrisellabahn helemaal naar boven, via de rode pistes knal je naar beneden. Daarna ga je via piste 24 richting Garfrescha, waar je dus Oostenrijk op zijn best zult zien. Als je overigens boven bent aangekomen met de lift heb je vanuit bergrestaurant Valisera Husli prachtige uitzichten, welke kant je ook op kijkt.
2013-01-27 09.49.21

In Garfrescha kun je even uitrusten alvorens je piste 20 helemaal tot beneden in St. Gallenkirch skiet. Dit alles is een fijn ritje van ongeveer 12 kilometer. Niet zo’n fan van dalafdalingen? Niet getreurd, op de Valiseraberg zijn er zoveel liftjes en sleepers dat je hier gemakkelijk een hele dag zoet bent. Eerlijk, ik heb zelf nog niet alles ontdekt wat hier te ontdekken valt en kom hier al heel wat jaar. Ben jij een echte durfal en hou je van uitdaging? Ga dan voor de zwarte “schorpioenpiste” met een hellingspercentage van ongeveer 81%.

Buckelliefhebbers komen hier ook zeker aan hun trekken. Technische skiërs kunnen hun skills tonen op 2 van de buckelpistes die de berg rijk is. Zelf ben ik hier, als snowboarder, niet zo geweldig gek van, maar voor de liefhebbers zou ik hem zeker op het to-dolijstje plaatsen. Volg even zwarte pistes 25 en 22 en je hebt deze ‘scorpion’ zo gevonden.

Daarnaast is de Valiseraberg ook geweldig in trek bij freeriders. Naast skiroutes kun je op woensdag ook op stap met een freeride-expert. Ben je al bekend met deze skills, waag je dan zeker in één van de tiefschneegedeeltes die je hier kunt ontdekken. Nog niet echt thuis in het freeriden? Dit is the place to be om het te leren. Naast de talrijke pistes boven kan je gemakkelijk de kanten induiken, zonder al te veel risico te nemen.

IMG_0144

Jullie kunnen het vast merken, Skigebied Silvretta Montafon biedt ieder wat wils. De meesten Nederlandstaligen die ik hier ook spreek, houden het meestal niet bij 1 keer Montafon. Wanneer je hier een keer geweest bent, raak je eraan verknocht en komen echt de meesten het volgende jaar nog een keer terug. Ik wil zelfs niet anders meer. En nu heb ik het alleen nog maar over het deel Valisera. Volgende keer neem ik jullie mee naar een ander deel van Montafon, dus stay tuned!

IMG_0097

Categorieën: MontafonReview

Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

17 reacties

Gesloten voor reacties.