Wandelvakantie in Kleinwalsertal
Lees verder >

Hier ziet u de natuur in al haar facetten, vindt u talrijke wandelmogelijkheden en populaire cultuurevents.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Ontdek de mooiste natuur op 2 wielen, ga fietsen in het Kleinwalsertal.

Les Menuires
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken, klimmen, dat kan je hier in de mooie natuur.

LES MENUIRES
Lees verder >

Een sportieve gezinsvakantie kan je perfect vinden in Les Menuires.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Een zomervakantie waar je nog lang gaat van nagenieten!

Kleinwalsertal
Lees verder >

Overwin de bergen, ga op via ferrata in het Kleinwalsertal.

Een paradijs voor jong en oud, de ideale zomerbestemming.

les menuires
Lees verder >

Les Menuires biedt betaalbare gezellige accommodatie en een schitterende omgeving om jezelf in te verliezen.

les menuires
Lees verder >

Les Menuires biedt betaalbare gezellige accommodatie en een schitterende omgeving om jezelf in te verliezen.

Trek je wandelschoenen aan en ga erop uit in Loser.

De leukste zomerevenementen voor het hele gezin.

Knal moeiteloos de bergen op met een e-bike.

De dakpannen vastlijmen of een storm in een glas water?

check ook eens

21 Reacties

 1. Paul A. Club 1989 schreef:

  Ronaldo bedankt voor de update…ik heb helaas niet veel kunnen volgen de laatste dagen, dit is volledig aan mij voorbij gegaan…ik heb een bootfeestje georganiseerd aankomend weekend met mijn boot in de Biesbosch!!??!! Wat nu? Wordt het gekkenwerk?

 2. Ronaldo schreef:

  Ja Paul….die kans is zeer groot want zaterdag gaat de wind al aanzwellen. Wellicht je boot aanmeren, goed vastleggen en de muziek knalhard zetten zodat je de wind niet hoort 😉
  succes.

 3. Arjan Ehlert schreef:

  Woeshhh wat een lekker bericht 😉

 4. Leo schreef:

  Sorry, maar ik mis ‘m nu wel een beetje Ronaldo. Lijkt er op dat je de GFS 12h run in je bericht hebt meegenomen, maar die komt toch juist niet verder dan een stevig briesje (maandagmiddag kortstondig windkracht 6 langs de noordwestkust) ??

  Ensemble voor de omgeving Den Helder (net ten NW daarvan). De hoofdrun zit zelfs nog vrij hoog in het ensemble!

  • Hajo schreef:


   Als ik een prikpunt op zee pak zie ik maar liefst 5 leden boven de 90km/u uitsteken. Ronaldo omschrijft het precies goed: het zit erin maar het kan ook met een sisser aflopen.

  • Ronaldo schreef:

   GFS idd dit keer weer een tikkie minder. Mee eens. Ensemble nog niet beschikbaar tijdens de publicatie anders had ik dat ook kunnen meenemen. BOM en UKMO ook gezien?? Die imiteren de GFS van vanmiddag.
   Titel spreekt voor zich toch?? En ik heb de vorige runs in mn achterhoofd meegenomen bij het schrijven van dit bericht.
   Eén run is geen run. Pubrun is weer anders. Mijn geliefde GEM stapt ook van het stormverhaal af.
   Toch vond ik de run het publiceren waard.
   Dinsdag mag mn kop eraf of de veren in mn …..! 🙂

 5. Leo schreef:

  @Hajo. Kijk nog even naar mijn reactie onder jou bericht van vandaag, m.b.t. de golfstroom.

 6. Frederic schreef:

  75% lijkt me veel @Ronaldo. Het is nog niet zeker of die secundaire depressie / golftop wel zal ontstaan, laat staan de exacte koers. Afwachten maar.

  • Hajo schreef:

   Laat Ronaldo: hij ziet het echt wel goed hoor… hij zegt dat het voor zijn gevoel 75% zeker gaat spoken. Zo iets noem je een boude voorspelling en dat mag. Het is dan aan hem om uit te leggen als het straks een windje is zoals vandaag en gisteren. Maar op zee zie ik echt wel problemen voor de scheepvaart. Echt afwachten idd. 🙂 PS Ik had Ronaldo gevraagd er een snel stukkie aan te wijden. Het verdient gewoon aandacht.
    
   Wat ook aandacht verdient is:

   Leo gaf het al aan in de reacties. Negatief is weer dat de GFS12u op lange termijn weinig soelaas biedt.

 7. Paul A. Club 1989 schreef:

  Ok Ronaldo bedankt voor je info, super. En dat van die muziek komt goed 😉 Alleen hou ik je berichten goed in de gaten, als het te gek wordt ga ik niet, ik verneem graag nog van je!

 8. Leo schreef:

  Als ik me er nog mee mag bemoeien -want sorry hoor ik geef ook mijn mening maar?- : wat ik steeds met name in de ECMWF en nu ook in de GFS 12h zie terugkeren: al eerder op zondag ontstaat er iets verder ZW-waarts op de oceaan een aparte kern die minder diep is en langzamer oost of noordoostwaarts trekt. Waardoor naar mijn idee de echte stormdepressie waar we het steeds over hebben (en op hopen 😉 ) minder krachtig wordt of zelfs helemaal niet ontstaat. Ook EC 12 doet ‘m weer niet. GFS 0h en 6h juist wel (zeer krachtig!). Spannend, maar naar mijn bescheiden mening zijn de kansen wat kleiner geworden.
  editeditedit 😉 ok. al goed.

  • Ronaldo schreef:

   Daar heb je gelijk in Leo. Of de kansen kleiner zijn geworden….??
   Wat mij opvalt is dat de EC eigenlijk een beetje een eenling is. De depressie is ook niet zo diep als de andere modellen berekenen. Soms wel 15 HPA hoger. Dat is best veel. UKMO doet ineens wel mee, GEM weer niet, BOM nog wel. GFS weer half.
   Ik ben blij met je mening ondanks de ietwat zure reactie. Morgen maar weer eens kijken.
   En wellicht is die 75% morgen afgenomen 🙁 of toegenomen 🙂

 9. Ronaldo schreef:

  Pubrun onderweg. Op 120h gewoon weer een heel stevig windveld.

 10. Ab schreef:

  @Ronaldo, het GFS model blijft maar komen met ie stormkansen nu weer heviger dan de 12u run bijv. Hier de 18u run voor wie die nog niet gezien. Ik moet zo weer werken dus jullie succes met de 00u run. http://www.weerwoord.be/uploads/01020132451200.gif

 1. 24 oktober 2013

  […] Europese ECMWF model; daar de minder actieve zuidwestelijkere kern. Spannend. Lees ook dit mooie special edition bericht van […]

 2. 26 oktober 2013

  […] treed ik een beetje in herhaling omdat ik de straalstroomevolutie ook reeds besproken heb in de storm update van afgelopen woensdag. Maar het is wel de belangrijkste reden dat we nu te maken hebben met de weersituatie waarin we ons […]

 3. 27 oktober 2013

  […] assistent Ronaldo. Woensdagavond wist hij het eigenlijk al zeker, wat te lezen valt in dit bericht: De dakpannen vastlijmen of een storm in een glas water? Helemaal correct omschreven met uitgebreide beschouwingen en de onzekerheid aangegeven die er nog […]

 4. 26 november 2013

  […] in de meteofiction gespot. Hajo mailde Ronaldo terug: doe maar een speciaal bericht. Het werd deze en dat was 5 dagen voor de storm. Ja dat moeten we er ook nog bij zeggen: extreme situaties – […]

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.