Een paradijs voor jong en oud, de ideale zomerbestemming.

les menuires
Lees verder >

Les Menuires biedt betaalbare gezellige accommodatie en een schitterende omgeving om jezelf in te verliezen.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Een zomervakantie waar je nog lang gaat van nagenieten!

De leukste zomerevenementen voor het hele gezin.

Knal moeiteloos de bergen op met een e-bike.

Wandelvakantie in Kleinwalsertal
Lees verder >

Hier ziet u de natuur in al haar facetten, vindt u talrijke wandelmogelijkheden en populaire cultuurevents.

LES MENUIRES
Lees verder >

Een sportieve gezinsvakantie kan je perfect vinden in Les Menuires.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Overwin de bergen, ga op via ferrata in het Kleinwalsertal.

Trek je wandelschoenen aan en ga erop uit in Loser.

Les Menuires
Lees verder >

Beleef een vakantie voor het ganse gezin in Les Menuires.

Grenzenloos Wandelen in Kleinwalsertal
Lees verder >

Rondom de bergen en de prachtige kleurrijke wereld van Kleinwalsertal. Boek nu jouw wandelvakantie met de speciale zomerweken.

les menuires
Lees verder >

Les Menuires biedt betaalbare gezellige accommodatie en een schitterende omgeving om jezelf in te verliezen.

Bizarre wending komende weekeinde: sneeuwjacht en ijsdag

check ook eens

82 Reacties

 1. Jaco schreef:

  Neeee, zaterdag is mijn zoon jarig, liever geen toestanden. De alpen mogen wel weer koud worden van mij.

 2. Joeps schreef:

  Nice!!
  Who saw that coming…??
  Uiteraard ff afwachten nog, duurt nog ff voor ‘t zaterdag is…

 3. Harm schreef:

  Kant van Meribel vanmorgen heerlijke poeder op de piste in het zonnetje. Nu in Courchevel in de sneeuw, maar heerlijke condities.. Echt top!

  http://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/IMG_20180312_112655.jpg

 4. Harm schreef:

  Vooruit, nog eentje dan..

 5. Daniel schreef:

  Alsjeblieft zeg, laat die wind eens snel zuidelijk worden. Zit geen mens meer te wachten op temperaturen rond het vriespunt in NL.
  Koning Winter is gewoon veel te laat op zijn afspraak, volgend jaar graag in januari.

  • Geert schreef:

   Ben ik helemaal met je eens Daniel! Liever dergelijke constellatie in december/januari. Maar het is wel goed om al die opwarmingsprofeten es een poepje te laten ruiken. Het zal dan wel opnieuw zijn: “weer is geen klimaat” en Nederland/België is de wereld niet…enz. Onz weervrouw Jill Peeters verkondigde zelfs dat ze de ijsheiligen moesten herbekijken en veel vroeger op de kalender plaatsen. Maar maart 2013 was extreem koud, vorig jaar op grote schaal schadelijke vorst heel laat in april, 28 februari jl een dagkouderecord. Zo eenmalig zijn deze gebeurtenissen allemaal niet meer. Maar graag volgende winter tijdig op de afspraak graag.

   • Hans S schreef:

    Haha laten we alsjeblieft niet teveel praten over dagrecords of records in het algemeen mbt bepaalde periodes/temperaturen/neerslag etc. 365 dagen in het jaar, voor elke dag is er een lage temp en hoge temp record, dat maakt 730 records, metingen gaan pak ‘m beet 100 jaar terug, dat betekent gemiddeld 7 records per jaar 🙂

    Weer = geen klimaat, klopt gewoon, het enige dat ik met je eens ben is dat we dat consequent moeten gebruiken, als het warm is, maar ook als het koud is.

 6. Hans schreef:

  EC al paar dagen consistent. Mooi! Kom maar op met een pak sneeuw! Je zal de winterbanden er al af gehaald hebben hahaha. Meestal wachten tot na de Pasen.

 7. Remko schreef:

  Leuk en gelijktijdig raar dat er zo weinig sceptici over zijn gebleven. Ik doel hier op de mensen die als eerste roepen dat vijf dagen vooruit meteo is en onbetrouwbaar. Voor hen is de winter blijkbaar voorbij. Ik zie trouwens dat vrijdag al een stuk kouder wordt. Ook andere weerstations zoals KNMI doen iets wat ze de afgelopen koude periode niet zo vroeg deden. Lichte tot matige vorst aankondigen.

 8. Roy schreef:

  Zojuist kort filmpje gemaakt net boven Colfosco! Vlokken echt zo mooi.. als het straks wat opklaard misschien richting Wolkenstein. 🙂

 9. Joalie schreef:

  Komt die video analyse eigenlijk nog Hajo? Of lukt dat niet meer vandaag?

  • Daniel schreef:

   Wauw! Al meerdere malen de Sella Ronda gedaan op de racefiets (en de Maratona), maar moet daar toch nog eens heen om te skieen.

  • nils schreef:

   prachtig Roy! Je weet niet wat je ziet als de zon komt deze week…

  • Hajo schreef:

   Nee lukt niet meer. Zit in auto naar Oostenrijk. Morgenochtend lukt wel! PS ben voor het eerst in 4 jaar ziek. Meer mensen?

  • Robbie schreef:

   Ziet er fraai uit inderdaad, 1 zon dag ook met kerst gehad en toen vervolgens een mooie strakblauwe hemel de volgende dag laten we het hopen dat je die ook gaat krijgen, richting wolkenstein meteen die rooie pakken naar rechts, is een heerlijke piste om te pakken.

   • Roy schreef:

    Dantercepies als ik het goed zeg vanmiddag gedaan. Bovenaan stond een groot bord met iets van als je moe bent ga dan met de gondel naar beneden. Ik dacht wat krijgen we nou!? Vol goede moed naar beneden maar er kwam maar geen eind aan dat ding! Vol met bulten en kuilen in de namiddag natuurlijk. Daarbij matig zicht en lichte sneeuw. Ik was helemaal kapot beneden haha. Moest om de haverklap stoppen om weer op te laden. Gaat helemaal naar Selva of st. Cristina. Als woensdag de mooiste dag wordt, wordt dat de Sella Ronda dag. Groene en Oranje route hebben we op bordjes gezien. Groen zal wel de makkelijke zijn? Is dat ook de mooiste qua natuur en vergezichten of maakt dat niks?

    • Hans S schreef:

     Dag Roy,

     Groen of Oranje maakt qua moeilijkheid niet zo erg veel uit, allebei vrij veel rode pistes. De groene gaat alleen de ene kant om het sella massief, de oranje is het rondje de andere kant op. Persoonlijk vindt ik een van de mooiste tochten altijd om naar Armentarola te skien en vandaar uit de bus te pakken naar Lagazuoi (let wel, ander skigebied, hopelijk de dolomiti superskipas? dan geen probleem). De gondel bij Lagazuoi brengt je omhoog naar zo’n 2900 meter, maar geeft je een van de meest briljante uitzichten in het gebergte daar. Tevens is de afdaling terug naar Armenterola (of St. Cassiano?, weet ik niet zeker meer) een prachtige afdaling met op het eind een stukje dat je achter de paardenslee moet hangen (neem wel een paar euro pp mee hiervoor!). Als je van idyllisch skien houdt, is dat wel echt het summum. Houdt wel in de gaten dat je hiervoor een beetje op tijd weg moet, je hoef je niet te haasten, maar een beetje doorskien is wel handig, je moet namelijk ook nog terug.

     Andere optie is om door te gaan naar de Marmolada gletsjer bij Arabba, ook hier geldt, fenomenale uitzichten en mooie afdalingen, maar ook een aardig stukje skien.

     De Sella ronda is vanuit Selva dermate makkelijk te doen, dat je die normaal gesproken in een halve dag ongeveer op het gemakje kunt doen, daar kun je dus ook op een dinsdagmiddag, donderdagochtend of wanneer het dan ook mooi weer is jezelf aan wagen. Ik kan je ski-niveau natuurlijk niet zo goed in schatten, dus hou me ten goede 🙂 Ik ben zelf een vrij ervaren skier, ongeveer 20 skivakanties erop zitten.

     Veel plezier en als je nog iets wilt weten, hoor ik het wel!

     • Robbie schreef:

      Als ik de Sella Ronda vanuit S. Christina alleen ski dan lukt het om hem in ongeveer twee en half uur te doen als er nergens rijen staan, Dit vooral ook door een aantal nieuwe liften waardoor stukjes lopen en blauwe paden helemaal weg zijn. Komende vrijdag doen ze hem weer zonder de lift te nemen en het snelste koppel doet dat onder de drie uur, daarvoor kan ik alleen maar mijn petje afnemen.

      Marmolada is inderdaad mooi om te doen, zeker als je vrij vroeg omhoog kunt, als ik eerlijk ben, ken ik eigenlijk weinig lelijke pistes.

    • Robbie schreef:

     Is inderdaad de piste naar Selva, voor s.christina moet je nog een keer omhoog en dan de Saslong naar beneden, hele mooie piste om te nemen, maar kan aan het eind van de dag ook nog wel eens uitdagend zijn.

     Oranje vind ik zelf de leukste, de groenste is vind ik zelf de makkelijkste en kun je als je een beetje doorskiet binnen een half dagje doen zonder te veel moeite, de oranje vind ik zelf leuker om te doen. Wijk afentoe gewoon af van de route als je tijd over hebt, zeker de moeite waard.

     Het bord waar je het over hebt, is me nog nooit opgevallen. Ik weet ook niet welke afdaling je hebt gepakt op de danterciepes, de eerste rechts was een piste die als zwart te boek stond, maar die ze nu rood hebben gemaakt door hem iets te verbreden. Kan zijn dat hij daardoor drukker is geworden, veel mensen sloegen deze dan over :). Als je tijd hebt ook aan te raden om een keer vanuit s. christina het treintje te pakken en dan helemaal van boven naar Ortisei door te skien. Die piste heet de Longia, vind ik zelf een van de mooiere pistes om te nemen.

     • Hans schreef:

      Piste Longia, bij Seceda is idd fraai én lang nl. ca. 10,5 km

     • Roy schreef:

      Jeetje wat veel keuzes zeg! Bedankt voor de tips Hans S. en Robbie. We gaan de skimap nog maar even bestuderen op de eettafel want door de weersomstandigheden tot nu toe nog niet het gevoel dat we alles eruit kunnen halen met de Dsuperskipas. Ons niveau is gemiddeld. Met zonnig weer carven met flinke snelheid over gladde lakens geniet ik zelf het meeste van. Rode pistes zijn hier makkelijker dan in Frankrijk valt me op en daardoor wel toegankelijker voor een breder publiek. Morgen maar op tijd de latten op en hopen dat het zonnetje ons eindelijk komt begroeten!

    • Hans schreef:

     Zo veel prachtige gebieden en afdalingen om te doen! Belangrijker nog, mocht je echt zon + blauwe lucht hebben, pak ff (regelmatig) een pauze op een terras en AANSCHOUW het uitzicht! 🙂

     • Roy schreef:

      Daarvoor zijn we ook gekomen Hans! Overigens nog nooit meegemaakt dat de piste ineens ophoudt bij een weg, je de ski’s uit moet uitklikken, de weg oversteken en weer verder kan skiën!

  • Hans schreef:

   Die sneeuw had eigenlijk gisteren moeten vallen 😉 Zo zie je maar weer, ontzettend moeilijk voorspelbaar het weer in de bergen, zelfs op korte termijn! Woensdag de mooiste zonnige dag van de week.

 10. Patrick schreef:

  Oh neen ! aub zeg toch weer geen koude !! Zit echt niemand op te wachten nu nog .
  Was zo heerlijk die lenteachtige temperaturen in het weekend .
  Als het komt dan komt het natuurlijk, maar voor mij en de meeste andere mensen ( behalve een paar … hier op de site ) moet dat nu niet meer . Laat het maar weer snel voorbij zijn en nog liefst met een sisser aflopen . Winter is voorbij op naar de zalige lente nu !!!

  • Sytze schreef:

   Advies: leef in NU. Accepteer wat is, het is gewoon zo. EN weer is altijd goed, anders dan verwacht, gehoopt, bedacht. Dat maakt het weer zo mooi.

   • Daniel schreef:

    Makkelijk als je er zo in kunt staan.
    Helaas zijn er ook mensen met hun werk/inkomen van afhankelijk en dan wordt het toch anders. (In mijn geval perkgoed-kwekers die hun product niet aan de straatstenen kwijt kunnen)
    En als enthousiast fietser wil je na die donkere grauwe maanden nu eindelijk wel eens zonder je dikste winteroutfit rijden (ging gister prima).

    Maar alle cliches gelden inderdaad; het weer komt zoals het komt.
    Vrees echter (niet onderbouwd) dat we weer zo’n ^%^&@#@#%voorjaar als 2014 gaan krijgen. Pas fatsoenlijk weer vanaf eind juni.

    • Frederic schreef:

     volgens mij heb je een verkeerd jaar voor Daniel. Lente 2014 helemaal niks mis mee. Lente 2014 was zelfs de 3e warmste in de LL in bijna 200 jaar. Verder was die vrij zonnig en viel er in 3 maanden tijd slechts 92mm neerslag

     • Geert schreef:

      Ik denk dat Daniel 2016 bedoelt. Als ik me niet vergis was juni toen VERZOPEN…en werd het pas helemaal op het einde van de maand wat beter.

     • Frederic schreef:

      zou kunnen, al was 2016 vooral voor zuidelijke helft van de LL rampzalig. Voor de noordelijke helft was lente 2016 top en was het zelfs warmer dan in het zuiden. Ik vermoed dat hij lente 2013 bedoelt.

  • Frederic schreef:

   warmte altijd welkom, maar een sneeuwtapijt is dat in de maand maart evenzeer! Laat maar komen

   • Gerard schreef:

    Precies Frederic.
    Mijn dochter van 10 stond met een big smile toen ze hoorde dat er (misschien) weer sneeuw zou komen. Alleen al daarom hoop je op sneeuw 😉

    • daniel schreef:

     Indaad even terug gezocht: inderdaad 2013. Ik was aan het trainen voor La Marmotte en het wilde maar geen fatsoenlijk weer worden. Pas eind juni. Tussendoor slechts enkele korte opleving.

 11. Berend schreef:

  ..lijkt een beetje op het oosten van de VS. Eerst daar koud toen een periode 24 graden nu weer koud. Behalve die 24 graden lijkt het op elkaar. Ying/Yang??

 12. Eduard schreef:

  Winter, Lente, Winter, Lente, Winter, Lente.

  Maart roert zijn staart.

  April doet wat die wil.

  Nog anderhalfe maand kwakkelen.

  En dan de bloemetjes buiten zetten!

  Heeeeeerlijk!

 13. Bart (Amsterdam) schreef:

  De nieuwste GFS run voor Oostenrijk komend weekend is wat minder extreem koud, en Bergfex idem. Ben benieuwd hoe het gaat uitpakken. De piste zal er in elk geval perfect bij liggen.

 14. Hanjo Vd Berg schreef:

  Dit jaar niet gereageerd want we gingen niet op wintersport. Ben zelf nog wel twee dagen naar Damuls gereden (za+zo). Goed te doen vanuit NL. Maar wil as woensdag dagje Winterberg doen. Op sommige weersites wordt er dinsdag sneeuw opgegeven en woe ochtend nog een beetje? Iemand zicht op de kaarten voor Winterberg. Zal iig wel lekker rustig zijn nu

 15. Skiwi schreef:

  Zo, vandaag in St. Anton een dagje op pad met een offpiste gids. Weer en sneeuw condities waren niet top, maar wat een dag!

  Heel veel bijgeleerd en toch wel wat pittige uitdagingen voor de kiezen gekregen.

  Nu compleet leeg wat relaxen in de bar en morgen jammergenoeg alweer terug naar huis.

  • Michel schreef:

   @skiwi, is dat erg duur zo’n gids, lijkt mij ook wel wat. Fijne terugreis, ik kom je morgen aflossen 🙂

   • Skiwi schreef:

    Alleen is ’t een beetje duur, nu hebben we 440 euro betaald. Da’s dus 110 per persoon als je met 4 bent zoals wij. Reken er wel nog 35 euro voor poederlatten als je die niet hebt.
    Gids past zich aan het niveau van de minste in de groep aan. Bij ons was ’t vrij pittig, blijkbaar had hij vertrouwen in ons niveau.
    Ik zou ’t wel afraden als je niet een degelijke conditie hebt, zeker als de sneeuw zo zwaar is als vandaag

  • Arjan schreef:

   Afgelopen krokusvakantie ook met een gids op pad geweest in stuben am arlberg. Condities waren toen ook niet goed maar ook een schitterende dag gehad.
   Via arlberg Alpin 330 € voor 5 personen.

 16. Frederic schreef:

  ook GFS12 gaat voor een volle winterprik aanstaande zondag en maandag met sneeuwkansen en kansen op een ijsdag in de LL

 17. Skiwi schreef:

  Nu hier in St. Anton al een uur of 2 gietende regen. Sneeuwgrens lijkt ruw geschat ergens rond 1600 à 1700m te hangen…

 18. Remko schreef:

  Ik snap de mensen niet die zo nodig off piste moeten. Met of zonder gids. Met verstand van de situatie, denken zij. Raar hè dat mensen na drama’s met deze types zo lauw en soms boos reageren. Dom, dom , dom. Zeker als je er ook nog trots op bent.

  • Arjan schreef:

   Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde @Remco. Off piste kan imo prima op een veilige manier al blijft er altijd een risico. Door met een gids op pad te gaan ( bij voorkeur van een ski school van het gebied ) en door zelf te blijven nadenken is het risico voor mij aanvaardbaar. Denk dat het risico op de dood groter is door met 160 km per uur over de Duitse autoweg te knallen en dat doen we ook met zijn allen.

 19. Hans schreef:

  Ook voor de laatste week van maart kou én sneeuw in het verschiet. Zeker de Alpen kunnen (in fictie) nog heel wat voor de kiezen krijgen maar ook de LL zou zomaar een wit tapijtje kunnen krijgen.
  Wordt het dan ook nog een witte Pasen?? WOOEEEHHAAAAA 😉

 20. Asten (Harmelen) schreef:

  Mogelijk gaan we dus nog Hellmannetjes scoren…

 21. Ab schreef:

  Ijsdag mogelijk komende zaterdag aldus de nieuwste EC pluim van 12z voor regio midden.
  Met dan voor de zuidelijke provincies van NL kans op een pak sneeuw aldus de sneeuwpluim van EC

 22. Tobias schreef:


  Ziet er wel naar uit dat Twente een ijsdag krijgt?

 23. Jorne schreef:

  In Mayrhofen wederom een goeie dag! Qua weer was het vanalles wat. Begonnen met een prachtige föhnmuur en warmte in de ochtend.

  Na mooie opklaringen rond het middaguur begon het weer te veranderen. Buien deden hun entree met een vrij hoge sneeuwgrens, paar mooie vlokken wel! In het dal hier de sneeuw bijna verdwenen.

  Morgen een dagje richting hochfugen en kaltenbach. Ben heel benieuwd! Weer een gebied van mn lijstje afstrepen

 24. Daniël (Heerhugowaard NH) schreef:

  Baan van de neerslag staat vast? Of kan deze nog noordelijker komen te liggen waardoor Noord Holland ook zijn (sneeuw)deel krijgt?

 25. Leo schreef:

  Geert, Frederic (,all) : JA. Ondanks dat anderen ons alvast willen doen geloven van niet; het zou een vet record zijn. NB wanneer je na zo’n zachte winter en actueel temperaturen tot 16 graden de schaatskansen eind maart nog benoemt (ik zag het het in meerdere berichten van dergelijke officiële instanties voorbij komen) ben je m.i. aardig van het padje af, maar dat terzijde.

  Hoe dan ook, voor dé maatstaf (want zie immers hier..) De Bilt staat het record op 12 maart (1942 en 1947).
  Zelf -en meer- te checken op http://www.weergegevens.nl maar ook het KNMI schreef er ooit al eens een mooi artikel over.
  Overigens zijn de kansen nog altijd vrij gering. Alles moet op zijn plaats vallen: aanvoer van extreem koude lucht, aanwezigheid van een sneeuwdek én bewolking, juiste timing. In diverse huidige runs wordt daar (net) aan voldaan. Zo duikt de temperatuur in de EC 12 hoofdrun in de nacht van vrijdag op zaterdag vrijwel exact om 0 uur UTC onder nul en schommelt die in de middag ook weer rond nul. De hoofdrun zit echter aardig in het midden van het ensemble dus kansen zijn er zeker. Andere modellen zoals GEM en ICON (in de vorige vorstperiode spot on maar dat is geen garantie) maken het zelfs nog wat gekker, het GFS legt de meeste kansen op zondag. Spannend!

  • Geert schreef:

   Bedankt voor de toelichting Leo! Ik zie in het lijstje dat het voor De Bilt net positief was…voor wat betreft de 12de maart 2013. Indien ik me niet vergis was het hier in Vlaanderen die dag wel een onvervalste ijsdag…heb er alleszins nog een boel foto’s van (een dik pak sneeuw die dag). Zou het es moeten checken.

 26. Ab schreef:

  GFS 00z run komt voor a.s zaterdag ook met een ijsdag op de proppen voor de LL met daarbij zelfs sneeuwkansen.
  Tja nu lukt alles ineens wel. 😉
  Een beetje laat maar toch

 27. Harm schreef:

  Mooie opfrisser voor St. Martin de Belleville vannacht. Vandaag als het goed is helaas bewolkt verder..

  http://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/IMG_20180313_070906.jpg

 28. Joke, Riederalp schreef:

  http://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/2BD1F5E7-6979-42C0-BC27-E94BDB1064F1.jpeg
  Ook hier weer een witte opfrisser. Helaas weer matig zicht. Nu min 3 en windstil. Morgen moet het een top dag worden. Helaas zit ik dan net in Milaan…….Ik zal proberen een foto van de alpen te maken vanaf de torre branca.

 29. Ab schreef:

  Zo te lezen heeft niemand de EC oper 00z besproken voor komend weekend en dan met name zaterdag. Want die is dan gewoon erg koud en kan zomaar een nieuwe koude record opleveren voor De Bilt.
  Want nog steeds kans op een ijsdag en ook sneeuwval voor de LL.
  Leuke winterse uithaal tijdelijk voor wie van statistieken houdt 😉

  • Geert schreef:

   Ben zeer benieuwd Ab. Ben wel een statiestiekvolger 😉 Ik heb de thermische hoezen klaar om al mijn terrasplanten af te schermen. Hopelijk komen ze er met de nodige bescherming goed door!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.