Wij komen al enige jaren in de Zillertal Arena, Gerlos. Wij hebben het daar erg naar onze zin en ontdekken ieder jaar weer wat nieuws wat voor het volgende jaar een vaste bezigheid of restaurant etc.. wordt. De kinderen willen steeds terug omdat ze daar Nederlandse ski- en snowboardleraren hebben. Tevens omdat ze afspraken maken met vriendjes en buurkinderen die ook in het gebied zijn ( zonder afspraak zie je elkaar niet, zo groot is het). De pistes zijn er breed en lang en ook in de krokusvakantie voelt het niet alsof het er druk is. Dat komt door de vele goede en snelle liften. Tevens zijn er ook de nodige pistes voor beginners die we de eerste dag bezoeken om er weer in te komen. Ondertussen hebben we al de nodige vaste adressen: de hut bij Fussalm waar je melk kan krijgen van gelukkige koeien, maar ze hebben er ook de allerlekkerste zelfgemaakte apfelstrudel. Mijn zoon is gek op de melk en kan er wel iedere dag heen.  Als de zon schijnt kan je daar zomaar een middag blijven zitten.

image

Hieronder de koeien op ca 200 m bij de almbar in de wei ‘zomers. Als het einde zomerseizoen is gaan alle koeien van het land naar hun warme stal voor de winter. Dit heet de Almabtrieb en is in de loop der jaren een festiviteit geworden waarbij de koeien portretten op hun kop dragen van beschermheiligen. Vroeger kende men deze traditie ook al, maar werd het meer onder de dorpskring gevierd. Tegenwoordig is het ook om de laatste zomerse bezoekers van het seizoen uit te zwaaien. De toeristen worden vermaakt met braderieën, kledendrachten en andere festiviteiten wat er in de loop der jaren bijgekomen is. De nodige alcoholische dranken worden daarbij natuurlijk ook goed genuttigd.

image1

Almabtrieb-Jungtiere-600x400

Dan is er nog het restaurant Larmach alm aan piste 2 in Königsleiten. Op het terras is het uitzicht adembenemend zoals je ziet op de eerste foto van deze review.  Ze serveren er heerlijk halve haantjes en er is een glijbaan naar de toiletten voor de kinderen. Op zondagavond gaan we naar de skishow in Gerlos. Indrukwekkend is Jeroen de Nederlandse gehandicapte skiër, zonder benen, die zijn kunsten laat zien op zijn zitski. Op de piste komt hij je ook wel eens voorbij en wordt hij door iedereen bewonderd. Mijn dochter heeft ook aan de show meegedaan, als drager van de Nederlandse vlag mocht ze naar beneden skiën. Dit versterkte het gevoel dat je deel bent van de bewoners i.p.v. een toeschouwer. Het geheel eindigt met een spectaculaire vuurwerkshow.

skishow

Het meeste plezier beleef ik aan het rodelen in Hainzenberg. In het donker de 8 km lange en spectaculaire baan af op een slee. Of zijn het de overheerlijke spare-ribs die we vooraf eten boven aan de baan bij berghotel Gerlosstein waardoor ik hier naar uit kijk. Dan is er nog de waterval in Krimml die zowel zomers als s’winters zeer indrukwekkend is. Het is met een hoogte van 380 meter een van de de grootste in Europa.

rodeln-in-der-nacht

image2

Zo zijn er nog een aantal  prachtige plekken die ik kan beschrijven. Tot slot, er is bij iedere lift gratis WiFi zodat je het thuisfront kan voorzien van prachtige foto’s en op de hoogte kan houden met whatsapp en facebook. Zillertal Arena, we kijken uit naar de nieuwe piste en lift voor dit jaar.


Reviewer

Reviews zijn de smaakmakers van Wintersportweerman.nl. Iedereen kan zomer en winter een review in sturen van zijn of haar bestemming. Reviews worden altijd - soms licht bewerkt - geplaatst. Stuur ze in met een e-mail naar info@.

9 reacties

Gesloten voor reacties.