Kadjar_wintersport

De routeplanner staat ingesteld, de broodjes zijn gesmeerd en de ski’s liggen klaar in de achterbak. De reis naar de sneeuw kan beginnen! Natuurlijk heb je je al voorbereid op de lange rit die gaat komen. De muziek is geselecteerd en de boeken liggen klaar. Maar heb je er ook aan gedacht om handige apps voor onderweg te downloaden? Wij hebben vijf apps voor je geselecteerd die sowieso van pas gaan komen!

Sneeuwhoogte.nl (gratis)
De voorpret van wintersport begint met het wekelijks in de gaten houden van de sneeuwhoogtes en het weer. Met de app Sneeuwhoogte.nl kun je zien hoeveel sneeuw er ligt, of alle skiliften geopend zijn en je kunt met de webcams live het gebied bekijken. Ideaal dus om onderweg te checken of er nog verse sneeuw is gevallen!

WiFi Finder (gratis)
Het meest handige is natuurlijk om een buitenlandbundel aan te schaffen wanneer je op wintersport gaat. Zo heb je altijd toegang tot je eigen netwerk en kun je bijvoorbeeld ook de routeplanner van Google Maps gebruiken. Tegenwoordig is er op veel plekken ook WiFi en hoeft internet in het buitenland in principe dus niets te kosten. Gebruik hiervoor de gratis app WiFi Finder. Download de database alvast van tevoren, anders moet je alsnog je eigen internet gebruiken om dat op vakantie te doen.

HotelsTonight (gratis)
Mocht je onderweg beslissen om toch niet in één keer te rijden, dan is de app HotelsTonight je redder in nood. Op de app HotelsTonight vind je last-minute deals van de beste hotels in de buurt! De makers van deze app testen zelf elk hotel en weten daarom waar je terecht kunt voor een prettig last-minute verblijf. Zo kun je de volgende ochtend je reis uitgerust voortzetten!

Fuelzee (gratis)
Deze handige app laat je onderweg zien waar de dichtstbijzijnde tankstations te vinden zijn. Geen paniek dus wanneer de benzine bijna op is en je geen idee hebt waar je bent. Naast het selecteren van de dichtstbijzijnde plekken waar je kunt tanken, laat de app ook zien wat de benzineprijzen zijn. Een mooie kans om geld te besparen! Wat je dan kunt uitgeven aan een lekkere schnitzel op de piste. Heerlijk!

Along the way (€2,99)
Hoe vaak gebeurt het dat je onderweg bent, ergens langs rijdt en vervolgens denkt: “Hé, dat zag er leuk uit!”. Met de app Along the way ben je dat voor en kun je de leuke hotspots van tevoren opzoeken. Je geeft aan wat voor soort plekken je graag wilt tegenkomen, zoals leuke bars, koffietentjes of een supermarkt. Vervolgens voer je je route in en doet de app de rest. Je krijgt ook de openingstijden en beoordeling van anderen erbij te zien. Handig hè?

De tips in dit artikel hebben we opgesteld in samenwerking met de Renault Kadjar en de Renault Captur. In deze stoere crossovers is navigeren naar je wintersportbestemming geen enkele moeite en heb je als bijrijder alle tijd om je apps te checken! Welke wintersport app vind jij echt een aanrader? Laat het ons hieronder weten!


3 reacties

Gesloten voor reacties.