Val d Anniviers
Lees verder >

De powder afdalingen van het Val d’Anniviers wachten op u voor 4 freeride dagen met een gids en 5 overnachtingen in een van onze skigebieden.

In de winter veranderd het dal van Montafon in een waar wintersport paradijs met talrijke mogelijkheden. Na 850 km vanaf Utrecht zit je er al en het zal je niet tegenvallen!

Kirchberg & Westendorf
Lees verder >

Een mega-skigebied in Oostenrijk. Dat is de Skiwelt Wilder Kaiser Brixental. En met een hele korte bustransfer heb je het skigebied van Kitzbühel erbij. Er zijn vele dorpen om uit te kiezen maar in Westendorf en Kirchberg zit je goed.

De modernste liften in het Brixental
Lees verder >

Het skigebied in de Kitzbüheler Alpen beschikt over de modernste Gondels, liften en de beste pisteurs zodat u veilig kunt wintersporten

Wil je een sneeuwzeker gebied met ook nog veel zonuren? Dan zit je goed in Livigno met 2 uitgestrekte skigebieden en tal van langlauf mogelijkhden

zillertalarena voor het hele gezin
Lees verder >

De Zillertal Arena is het grootste skigebied in het Zillertal en strekt zich uit over Zell im Zillertal via Gerlos tot aan Wald-Königsleiten en Krimml-Hochkrimml. Nagenoeg 100% sneeuwzekerheid en skiën tot 2.500m garanderen een perfecte wintervakantie voor het hele gezin.

Na een smalle alternerende eenrichtingsverkeertunnel bereik je binnen 965km van Utrecht Livigno. Het is puur Italië, maar het publiek in het belastingvrije dorp is zeer internationaal. Het skigebied is zeer tof en de après-ski is werelds.

Skiplezier in de Kitzbüheler Alpen
Lees verder >

4 nachten in een 4 Sterrenhotel inclusief een skipas voor 3 dagen vanaf 319,-.

Val d Anniviers
Lees verder >

5 overnachtingen in een chalet/appartement in het Val d Anniviers, 4 dagen skien in de skigebieden van Grimentz-Zinal, St-Luc/Chandolin en Vercorin. Wij bieden ook de jam aan !

zillertalarena
Lees verder >

Grenzeloos skiplezier van het Salzburgerland naar Tirol en terug voor het hele gezin. Met na het skiën nog veel meer ontspanning

St. Martin am Tennengebirge
Lees verder >

Sommige dorpjes hebben alles en vooral veel rust. St. Martin am Tennengebirge is zo één dorp. Een kuuroord op 1000m met een klein eigen skigebied en door de ligging op 12km van de Tauernsnelweg een ideale uitvalsbasis naar diverse grote skigebieden.

Val Gardena
Lees verder >

In de drie dorpen van Val Gardena of Gröden in het Duits voel je je meteen thuis. Met Seceda en Seiseralm en de aansluiting op de Sella Ronda geniet je hier van eindeloze droompistes tegen het droomdecor van de Dolomieten en de zuidelijke zon.

Het geheim van de wonderschone Noorse Fjorden

check ook eens

32 Reacties

 1. Profile photo of Ronaldo Ronaldo zegt:

  Leuk geschreven Finn. Wellicht een aanrader.
  Toch heb ik 2 vraagjes:
  1) ook leuk voor kids ??
  2) tot hoe laat in februari (krokus) de pistes open, ivm de schemer??
  Weet jij dat, kan ik dat nazoeken?
  Tanx.

  • Profile photo of Hajo Hajo zegt:

   @Ronaldo: Noorwegen is met name rond kerst echt vroeg donker. In februari valt het al weer reuze mee. Dat Noorwegen donker is in de winter is een mythe: het licht is juist overweldigend mooi omdat je de hele dag avondlicht hebt. Je doet je fotocamera bijna niet uit de hand zo fraai zijn de kleuren. Bovendien gaan ‘s middags op de piste de lampen aan zodat je ongemerkt doorskiet tot wel 8 uur ‘s avonds. In feite ski je in Noorwegen juist meer uren dan in de Alpen waar alles om 4 uur sluit. Verschilt natuurlijk een beetje van gebied tot gebied. Met kids ligt het meer voor de hand om via Kiel met de boot te gaan en dan te gaan skiën in Hafjell. Als echte liefhebber ook van poeder moet je gewoon in Fjord Norway wezen en dat is handiger met het vliegtuig en huurauto.

  • Profile photo of Finn Finn zegt:

   Ik kan daar nog aan toevoegen dat Myrkdalen een van de meest kindvriendelijke skigebieden is die ik ooit heb gezien. Nergens zijn gevaarlijke punten in het terrein, en het gebied in zijn geheel is enorm overzichtelijk. Alle pistes komen hoe dan ook uit bij een centraal punt midden op de berg, en uiteindelijk ook onderaan in het dal aan de voet van het resort.

   De beste tijd van het jaar is inderdaad vanaf februari, maar de kortere dagen midden in de winter hebben vrij weinig invloed op de skitijd. In december en januari sluiten de liften slechts een half uurtje eerder. Kortom, zeker ook voor families een absolute aanrader!

  • Profile photo of Ronaldo Ronaldo zegt:

   Super. Bedankt Finn!!

 2. Profile photo of vanDam vanDam zegt:

  Mooi verslag Finn, wie weet is het eens de moeite waard om daar eens een trip heen te plannen.

 3. Gerda zegt:

  Heerlijk om je verslag te lezen Finn ! Ik ken de winter niet in Noorwegen, maar heb er vroeger een kampeerrondreis in de zomer gemaakt .Gestart in Larvik en via Oslo naar boven door de Jotunheimen en langs de Fjorden weer naar beneden,schitterend!!Ben het dan ook helemaal met je eens dat je Noorwegen magisch vindt en de schoonheid van de Fjorden roemt!

 4. Profile photo of Arjan Ehlert Arjan Ehlert zegt:

  Mooi verslag en eens wat anders dan de Alpen :)

 5. Roland Zwammerdam zegt:

  geen updates van de weerpro’s? of zijn die net zoals ik real – galatasaray aan het kijken

  • Profile photo of Leo Leo zegt:

   Komt er zo meteen nog één van mij Roland. Gaat wel over de LL, of meer specifiek, Rotterdam :-)

  • Profile photo of Ronaldo Ronaldo zegt:

   @ Roland.
   GFS 12u doet niet zoveel. Pas op het einde echte verzachting waar een ieder op zit te wachten. Wat ik wel zie is dat de GFS, na een kortstondige WC, steeds hoge druk vanuit het zuiden berekend richting W-EU. De wind draait dan naar zuid en warmere lucht boven Spanje en Frankrijk wordt op transport gezet. De ligging van het hoog wordt dan cruciaal. GFS 12u berekend het ten westen van de LL met een meer NW stroming. GFS 06u berekende het ten oosten van de LL met een ZO stroming.
   Beetje kort door de bocht in 3 zinnen, maar echt veel verder kijken dan 5 dagen heeft nu geen zin.
   Hoofdrun GFS 12u zit onderin de pluim – Hoofdrun GFS 06u zat bovenin de pluim. De grootste spreiding begint op 11 april. Voor relatief warm weer en droog dan duimen voor de CTRL run. Voor koudkwakkelen met nu en dan regen duimen voor de oper. Ik weet het wel!!
    

 6. Profile photo of Leo Leo zegt:

  Heerlijk om te lezen!

 7. Profile photo of Leo Leo zegt:

  Het nieuwe top-thema in de Regio Rotterdam is nu natuurlijk: hoe wordt het weer tijdens de Rotterdam marathon, zondag 14 april a.s. Door het geroeptoeter van alles en iedereen dat “het warm(er) wordt”, is eigenlijk is zo links en rechts de paniek zelfs al uitgebroken. De vrees bestaat (ook bij mij wel een beetje) dat het uitdraait op het 2007 scenario. De winter en ook maart was toen weliswaar veel minder koud dan nu, maar enkele dagen voor de marathon en zeker op de dag zelf ging het helemaal mis, we hadden een bijna hittegolf. Op de dag zelf (15 april 2007) werd het in Rotterdam 27 graden.. Vele duizenden lopers (waaronder ikzelf, hoewel in het laatste weekend van oktober meer dan goedgemaakt met de marathon van Etten-Leur :-)) waren zeer gefrustreerd dat al die maanden van noeste trainingsarbeid teniet gedaan werd. Al heb ik hem nog kunnen voltooien, de meeste lopers werden van het parcours gehaald. Goed, hoe wordt het nu? Een dergelijke omslag zou na de Siberische maart-winter nu natuurlijk helemaal desastreus zijn. Er zit echter nog enorm veel onzekerheid in de pluim, de verschillende runs, de verschillende modellen. De ECMWF controlerun deed gisteravond 7 graden, vanmorgen 17, die van vanavond heb ik nog niet gezien. ook GFS maakt dergelijke sprongen. Overigens ving ik op dat door de diverse lokale weermannen er vooralsnog onderling een verbod is afgesproken om er al concrete uitspraken over te doen :-)
  Bijgaand het plaatje met de mogelijke (on) zekerheid! (bron Ed Aldus)
  http://www.plaatjesdump.nl/upload/0258607b5237a613957a5f5744e68c92.jpg

  • Profile photo of Leo Leo zegt:

   Verder was april 2007 (7 zomerse dagen!)wel erg lekker hoor, van mij mag het ook, maar dan dus s.v.p. na 14 april.
   http://www.knmi.nl/klimatologie/maand_en_seizoensoverzichten/maand/apr07.html

  • Profile photo of Arjan Ehlert Arjan Ehlert zegt:

   Veel spreiding. Niet verder dan 5 à 7 dagen vooruit kijken luid het advies

  • Profile photo of Arjan Ehlert Arjan Ehlert zegt:

   Als ik dan toch in de glazenbol kijk dan zie ik voor 14 april een temperatuur tussen de 10 en 20 graden. Kijken we naar het gemiddelde voor die dag kom ik uit op 14 à 15 graden. Koffiedik kijken en onbetrouwbaar nog. Echte warmte als die komt zal later zijn. Kijk maar naar de ensembles.
   Maar goed eigenlijk valt er nog niets over te zeggen want het kan nog verschuiven.

  • Profile photo of Leo Leo zegt:

   @Arjan. Grappig dat je nog een opmerking maakte over “groeizaam” (waar ik het dus mee eens ben). Gisteren ontspon zich een discussie n.a.v. een tweet van Ed Aldus (die het net als ik allemaal nogal overdreven enthousiast vindt) aan MeteoConsult.
   De meningen verschillen o.a. over wanneer bijvoorbeeld het gras gaat groeien. De één zegt 6 graden (dan is het al gauw groeizaam..), de ander 12. Schijnt ook een beetje van het soort gras af te hangen. Maar we houden het dus maar op die 12 graden :-) Afwachten derhalve!

  • Profile photo of Arjan Ehlert Arjan Ehlert zegt:

   Die 6 graden lijkt me wel erg laag. Kijk maar naar buiten. Het zou best kunnen zijn dat er bij die temperaturen wel wat groeit maar over het algemeen is dat bij 12 graden of meer. Je kunt het zelf testen door naar de natuur te kijken ;-)

 8. Profile photo of Ronaldo Ronaldo zegt:

  Dan gooi ik de knuppel in het hoenderhok.
  VOLGENDE WEEK WORDT HET 21 GRADEN!!! ;-)
   

  • Profile photo of Leo Leo zegt:

   Weinig verandering, consistent wat dat betreft :-) Onderschrijft je reactie van zojuist, veel spreiding, en ergens tussen de 10 en de 20 graden.. NB ik moet niemand de stuipen op het lijf jagen, maar zo ging het in 2007 ook ongeveer. Ik had toen al twee weken van te voren het voorgevoel dat het vreselijk mis zou gaan. Iedere dag dat M-day dichterbij kwam, kwam er een graad bij…

 9. Profile photo of Arjan Ehlert Arjan Ehlert zegt:

  Dan heb ik een mooie gezegde voor jou Leo.
  Een mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest ;-)
  Staan die 20 graden er rond 7 april nog op dan pas wordt het andere koek.

  • Profile photo of Leo Leo zegt:

   Grrr.. Je hebt 100% gelijk. Je wilt niet weten hoe vaak ik dit (eerder) op de club gehoord heb :-) NB Ik doe zelf niet mee dit jaar, maar vind het vooral spannend, en ook leuk natuurlijk om te voorspellen, voor mijn hardloopvriendjes- en vriendinnetjes :-) Maar vooralsnog dus nog met de grootste voorzichtigheid!

  • Profile photo of Arjan Ehlert Arjan Ehlert zegt:

   Oké, je zit er mooi bovenop. Je hebt gelijk gekregen met de kans op sneeuw, ik heb het op mijn site gehouden op de meeste plaatsen droog ;) toch wel leuk dat zo met de marathon betrokken bent!

 10. Profile photo of Leo Leo zegt:

  Hirlam 12h berekent voor de komende nacht wat sneeuw (mogelijk 1cm) verspreid over het (Neder)land. KNMI heeft het over ruis, toch laat ook het ECMWF wat signaal zien, vooral langs de westkust. In de nacht naar vrijdag overigens zo’n 25 cm (!) voor NW-Frankrijk??! Wel bij temps. iets boven nul, zal dus natte sneeuw / ijzel zijn? Maar toch!

 11. Profile photo of Berend Berend zegt:

  Vaassen, lichte mot sneeuw!!

 12. Profile photo of sneeuwfanaat sneeuwfanaat zegt:

  voorne putten ook lichte sneeuw,het blijft liggen op planten en struiken.Winter blijft aanwezig zo in combinatie met de harde oostenwind en de gevoelstemp onder nul
  http://www.knmi.nl/actueel/images/windchillgmt.png?1365060144243

 13. vanDam zegt:

  Noordwijkerhout, westkust, lichte motsneeuw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>