Obertauern
Lees verder >

Dankzij comfortabele cabineliften ook met jonge kids heerlijk wandelen.

val gardena
Lees verder >

Je zou bijna zeggen dat het hier nog mooier is in de zomer dan in de winter! Wandelen, mountainbiken, klimmen, wielrennen en flaneren. Het kan allemaal...

Kirchberg, Westendorf & Brixen im Thale
Lees verder >

Golfen is maar een van de sportieve activiteiten die je in de zomer in het Brixental kunt ondernemen.

Ondenkbaar om je te vervelen in Livigno tijdens de zomermaanden. Honderden mogelijkheden Ter land, ter zee en in de lucht

zellamsee
Lees verder >

Onvergetelijke vakantie in Zell am See - Kaprun met de schitterende meren, witte gletsjers en prachtige bergweides

Wintersport-Arena Sauerland
Lees verder >

Ook in de zomer is dit gebied vlak over de grens niet te versmaden. Welke sport of ontspanning je ook van houdt.

kirchberg
Lees verder >

Kirchberg is in de zomer een populaire verblijfplaats voor mensen die van de bergen, muziek, cultuur en lekker eten houden

Zillertal Arena
Lees verder >

Wel eens aan raften gedacht? Het kan op de Gerlosbach in het fraaie kuuroord Gerlos. Klassiek bergwandelen is ook een optie in Wald-Königsleiten, Krimml, Gerlos of Zell.

Zell am See Kaprun
Lees verder >

Gletsjer met zomerski en aangenaam zwemmeer op een steenworp. Dat is wat Kaprun en Zell am See in de zomer bieden. Een unieke combinatie.

Zillertal Arena
Lees verder >

De Arena Coaster in Zell am Ziller is een van de vele hoogtepunten van de Zillertal Arena in de zomer.

Grenzenloos Wandelen in Kleinwalsertal
Lees verder >

Rondom de bergen en de prachtige kleurrijke wereld van Kleinwalsertal. Boek nu jouw wandelvakantie met de speciale zomerweken.

Ontdek de Sloveense Alpen! Op slechts 1100 km van Utrecht ligt Slovenië, een nog onontdekt land met volop mogelijkheden voor raften, canyoning, mountainbiken en wandelen.

Het geheim van de wonderschone Noorse Fjorden

check ook eens

32 Reacties

 1. Profile photo of Ronaldo Ronaldo zegt:

  Leuk geschreven Finn. Wellicht een aanrader.
  Toch heb ik 2 vraagjes:
  1) ook leuk voor kids ??
  2) tot hoe laat in februari (krokus) de pistes open, ivm de schemer??
  Weet jij dat, kan ik dat nazoeken?
  Tanx.

  • Profile photo of Hajo Hajo zegt:

   @Ronaldo: Noorwegen is met name rond kerst echt vroeg donker. In februari valt het al weer reuze mee. Dat Noorwegen donker is in de winter is een mythe: het licht is juist overweldigend mooi omdat je de hele dag avondlicht hebt. Je doet je fotocamera bijna niet uit de hand zo fraai zijn de kleuren. Bovendien gaan ‘s middags op de piste de lampen aan zodat je ongemerkt doorskiet tot wel 8 uur ‘s avonds. In feite ski je in Noorwegen juist meer uren dan in de Alpen waar alles om 4 uur sluit. Verschilt natuurlijk een beetje van gebied tot gebied. Met kids ligt het meer voor de hand om via Kiel met de boot te gaan en dan te gaan skiën in Hafjell. Als echte liefhebber ook van poeder moet je gewoon in Fjord Norway wezen en dat is handiger met het vliegtuig en huurauto.

  • Profile photo of Finn Finn zegt:

   Ik kan daar nog aan toevoegen dat Myrkdalen een van de meest kindvriendelijke skigebieden is die ik ooit heb gezien. Nergens zijn gevaarlijke punten in het terrein, en het gebied in zijn geheel is enorm overzichtelijk. Alle pistes komen hoe dan ook uit bij een centraal punt midden op de berg, en uiteindelijk ook onderaan in het dal aan de voet van het resort.

   De beste tijd van het jaar is inderdaad vanaf februari, maar de kortere dagen midden in de winter hebben vrij weinig invloed op de skitijd. In december en januari sluiten de liften slechts een half uurtje eerder. Kortom, zeker ook voor families een absolute aanrader!

  • Profile photo of Ronaldo Ronaldo zegt:

   Super. Bedankt Finn!!

 2. Profile photo of vanDam vanDam zegt:

  Mooi verslag Finn, wie weet is het eens de moeite waard om daar eens een trip heen te plannen.

 3. Gerda zegt:

  Heerlijk om je verslag te lezen Finn ! Ik ken de winter niet in Noorwegen, maar heb er vroeger een kampeerrondreis in de zomer gemaakt .Gestart in Larvik en via Oslo naar boven door de Jotunheimen en langs de Fjorden weer naar beneden,schitterend!!Ben het dan ook helemaal met je eens dat je Noorwegen magisch vindt en de schoonheid van de Fjorden roemt!

 4. Profile photo of Arjan Ehlert Arjan Ehlert zegt:

  Mooi verslag en eens wat anders dan de Alpen :)

 5. Roland Zwammerdam zegt:

  geen updates van de weerpro’s? of zijn die net zoals ik real – galatasaray aan het kijken

  • Profile photo of Leo Leo zegt:

   Komt er zo meteen nog één van mij Roland. Gaat wel over de LL, of meer specifiek, Rotterdam :-)

  • Profile photo of Ronaldo Ronaldo zegt:

   @ Roland.
   GFS 12u doet niet zoveel. Pas op het einde echte verzachting waar een ieder op zit te wachten. Wat ik wel zie is dat de GFS, na een kortstondige WC, steeds hoge druk vanuit het zuiden berekend richting W-EU. De wind draait dan naar zuid en warmere lucht boven Spanje en Frankrijk wordt op transport gezet. De ligging van het hoog wordt dan cruciaal. GFS 12u berekend het ten westen van de LL met een meer NW stroming. GFS 06u berekende het ten oosten van de LL met een ZO stroming.
   Beetje kort door de bocht in 3 zinnen, maar echt veel verder kijken dan 5 dagen heeft nu geen zin.
   Hoofdrun GFS 12u zit onderin de pluim – Hoofdrun GFS 06u zat bovenin de pluim. De grootste spreiding begint op 11 april. Voor relatief warm weer en droog dan duimen voor de CTRL run. Voor koudkwakkelen met nu en dan regen duimen voor de oper. Ik weet het wel!!
    

 6. Profile photo of Leo Leo zegt:

  Heerlijk om te lezen!

 7. Profile photo of Leo Leo zegt:

  Het nieuwe top-thema in de Regio Rotterdam is nu natuurlijk: hoe wordt het weer tijdens de Rotterdam marathon, zondag 14 april a.s. Door het geroeptoeter van alles en iedereen dat “het warm(er) wordt”, is eigenlijk is zo links en rechts de paniek zelfs al uitgebroken. De vrees bestaat (ook bij mij wel een beetje) dat het uitdraait op het 2007 scenario. De winter en ook maart was toen weliswaar veel minder koud dan nu, maar enkele dagen voor de marathon en zeker op de dag zelf ging het helemaal mis, we hadden een bijna hittegolf. Op de dag zelf (15 april 2007) werd het in Rotterdam 27 graden.. Vele duizenden lopers (waaronder ikzelf, hoewel in het laatste weekend van oktober meer dan goedgemaakt met de marathon van Etten-Leur :-)) waren zeer gefrustreerd dat al die maanden van noeste trainingsarbeid teniet gedaan werd. Al heb ik hem nog kunnen voltooien, de meeste lopers werden van het parcours gehaald. Goed, hoe wordt het nu? Een dergelijke omslag zou na de Siberische maart-winter nu natuurlijk helemaal desastreus zijn. Er zit echter nog enorm veel onzekerheid in de pluim, de verschillende runs, de verschillende modellen. De ECMWF controlerun deed gisteravond 7 graden, vanmorgen 17, die van vanavond heb ik nog niet gezien. ook GFS maakt dergelijke sprongen. Overigens ving ik op dat door de diverse lokale weermannen er vooralsnog onderling een verbod is afgesproken om er al concrete uitspraken over te doen :-)
  Bijgaand het plaatje met de mogelijke (on) zekerheid! (bron Ed Aldus)
  http://www.plaatjesdump.nl/upload/0258607b5237a613957a5f5744e68c92.jpg

  • Profile photo of Leo Leo zegt:

   Verder was april 2007 (7 zomerse dagen!)wel erg lekker hoor, van mij mag het ook, maar dan dus s.v.p. na 14 april.
   http://www.knmi.nl/klimatologie/maand_en_seizoensoverzichten/maand/apr07.html

  • Profile photo of Arjan Ehlert Arjan Ehlert zegt:

   Veel spreiding. Niet verder dan 5 à 7 dagen vooruit kijken luid het advies

  • Profile photo of Arjan Ehlert Arjan Ehlert zegt:

   Als ik dan toch in de glazenbol kijk dan zie ik voor 14 april een temperatuur tussen de 10 en 20 graden. Kijken we naar het gemiddelde voor die dag kom ik uit op 14 à 15 graden. Koffiedik kijken en onbetrouwbaar nog. Echte warmte als die komt zal later zijn. Kijk maar naar de ensembles.
   Maar goed eigenlijk valt er nog niets over te zeggen want het kan nog verschuiven.

  • Profile photo of Leo Leo zegt:

   @Arjan. Grappig dat je nog een opmerking maakte over “groeizaam” (waar ik het dus mee eens ben). Gisteren ontspon zich een discussie n.a.v. een tweet van Ed Aldus (die het net als ik allemaal nogal overdreven enthousiast vindt) aan MeteoConsult.
   De meningen verschillen o.a. over wanneer bijvoorbeeld het gras gaat groeien. De één zegt 6 graden (dan is het al gauw groeizaam..), de ander 12. Schijnt ook een beetje van het soort gras af te hangen. Maar we houden het dus maar op die 12 graden :-) Afwachten derhalve!

  • Profile photo of Arjan Ehlert Arjan Ehlert zegt:

   Die 6 graden lijkt me wel erg laag. Kijk maar naar buiten. Het zou best kunnen zijn dat er bij die temperaturen wel wat groeit maar over het algemeen is dat bij 12 graden of meer. Je kunt het zelf testen door naar de natuur te kijken ;-)

 8. Profile photo of Ronaldo Ronaldo zegt:

  Dan gooi ik de knuppel in het hoenderhok.
  VOLGENDE WEEK WORDT HET 21 GRADEN!!! ;-)
   

  • Profile photo of Leo Leo zegt:

   Weinig verandering, consistent wat dat betreft :-) Onderschrijft je reactie van zojuist, veel spreiding, en ergens tussen de 10 en de 20 graden.. NB ik moet niemand de stuipen op het lijf jagen, maar zo ging het in 2007 ook ongeveer. Ik had toen al twee weken van te voren het voorgevoel dat het vreselijk mis zou gaan. Iedere dag dat M-day dichterbij kwam, kwam er een graad bij…

 9. Profile photo of Arjan Ehlert Arjan Ehlert zegt:

  Dan heb ik een mooie gezegde voor jou Leo.
  Een mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest ;-)
  Staan die 20 graden er rond 7 april nog op dan pas wordt het andere koek.

  • Profile photo of Leo Leo zegt:

   Grrr.. Je hebt 100% gelijk. Je wilt niet weten hoe vaak ik dit (eerder) op de club gehoord heb :-) NB Ik doe zelf niet mee dit jaar, maar vind het vooral spannend, en ook leuk natuurlijk om te voorspellen, voor mijn hardloopvriendjes- en vriendinnetjes :-) Maar vooralsnog dus nog met de grootste voorzichtigheid!

  • Profile photo of Arjan Ehlert Arjan Ehlert zegt:

   Oké, je zit er mooi bovenop. Je hebt gelijk gekregen met de kans op sneeuw, ik heb het op mijn site gehouden op de meeste plaatsen droog ;) toch wel leuk dat zo met de marathon betrokken bent!

 10. Profile photo of Leo Leo zegt:

  Hirlam 12h berekent voor de komende nacht wat sneeuw (mogelijk 1cm) verspreid over het (Neder)land. KNMI heeft het over ruis, toch laat ook het ECMWF wat signaal zien, vooral langs de westkust. In de nacht naar vrijdag overigens zo’n 25 cm (!) voor NW-Frankrijk??! Wel bij temps. iets boven nul, zal dus natte sneeuw / ijzel zijn? Maar toch!

 11. Profile photo of Berend Berend zegt:

  Vaassen, lichte mot sneeuw!!

 12. Profile photo of sneeuwfanaat sneeuwfanaat zegt:

  voorne putten ook lichte sneeuw,het blijft liggen op planten en struiken.Winter blijft aanwezig zo in combinatie met de harde oostenwind en de gevoelstemp onder nul
  http://www.knmi.nl/actueel/images/windchillgmt.png?1365060144243

 13. vanDam zegt:

  Noordwijkerhout, westkust, lichte motsneeuw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denk bij het plaatsen van een comment aan de spelregels