les menuires
Lees verder >

WOW! Met sneeuwgarantie. Niet goed? Geld terug.

Renault Kadjar
Lees verder >

ZELL am see - kaprun
Lees verder >

Het paradijs bestaat. Een meer, meerdere skigebieden en een gletsjer en alles op steenworp afstand van elkaar. Een droom!

Renault Kadjar
Lees verder >

val gardena
Lees verder >

Brede pistes, fantastische vergezichten, heerlijke keuken en de prachtige Sella Ronda. Als je hier bent geweest komt je verliefd thuis.

Gemoedelijke wintersport in de Kitzbüheler Alpen
Lees verder >

Skiën, snowboarden, sneeuw, après-ski en ontspanning. Dat is een wintersport vakantie in de Kitzbüheler Alpen. Een skipas heb je al vanaf 44,-

In de winter verandert het dal van Montafon in een waar wintersport paradijs met talrijke mogelijkheden. Na 850 km vanaf Utrecht zit je er al en het zal je niet tegenvallen!

kleinwalsertal
Lees verder >

In Oostenrijk in de gondel stappen en naar beneden skiën in Duitsland. Met één skipas brengen 47 gondels en liften u in de 2 landen op de berg.

obertauern
Lees verder >

Veel plezier op de piste, een prachtig nachtleven, schilderachtige vergezichten en natuurlijk veel sneeuw tot einde seizoen.

loser Altaussee
Lees verder >

Een parel van een gebied op de grens van Oberösterreich en Steiermark wat zeer sneeuwzeker is ondanks de hoogte.

savoie mont blanc
Lees verder >

110 skigebieden in de mooiste bergstreken van de Franse Alpen.

loser ALTAUSSEE
Lees verder >

Een niet al te groot gebied en heerlijk voor de hele familie. Dat is Loser Altaussee.

Het geheim van de wonderschone Noorse Fjorden

check ook eens

32 Reacties

 1. Profielfoto van Ronaldo Ronaldo zegt:

  Leuk geschreven Finn. Wellicht een aanrader.
  Toch heb ik 2 vraagjes:
  1) ook leuk voor kids ??
  2) tot hoe laat in februari (krokus) de pistes open, ivm de schemer??
  Weet jij dat, kan ik dat nazoeken?
  Tanx.

  • Profielfoto van Hajo Hajo zegt:

   @Ronaldo: Noorwegen is met name rond kerst echt vroeg donker. In februari valt het al weer reuze mee. Dat Noorwegen donker is in de winter is een mythe: het licht is juist overweldigend mooi omdat je de hele dag avondlicht hebt. Je doet je fotocamera bijna niet uit de hand zo fraai zijn de kleuren. Bovendien gaan ’s middags op de piste de lampen aan zodat je ongemerkt doorskiet tot wel 8 uur ’s avonds. In feite ski je in Noorwegen juist meer uren dan in de Alpen waar alles om 4 uur sluit. Verschilt natuurlijk een beetje van gebied tot gebied. Met kids ligt het meer voor de hand om via Kiel met de boot te gaan en dan te gaan skiën in Hafjell. Als echte liefhebber ook van poeder moet je gewoon in Fjord Norway wezen en dat is handiger met het vliegtuig en huurauto.

  • Profielfoto van Finn Finn zegt:

   Ik kan daar nog aan toevoegen dat Myrkdalen een van de meest kindvriendelijke skigebieden is die ik ooit heb gezien. Nergens zijn gevaarlijke punten in het terrein, en het gebied in zijn geheel is enorm overzichtelijk. Alle pistes komen hoe dan ook uit bij een centraal punt midden op de berg, en uiteindelijk ook onderaan in het dal aan de voet van het resort.

   De beste tijd van het jaar is inderdaad vanaf februari, maar de kortere dagen midden in de winter hebben vrij weinig invloed op de skitijd. In december en januari sluiten de liften slechts een half uurtje eerder. Kortom, zeker ook voor families een absolute aanrader!

  • Profielfoto van Ronaldo Ronaldo zegt:

   Super. Bedankt Finn!!

 2. Profielfoto van vanDam vanDam zegt:

  Mooi verslag Finn, wie weet is het eens de moeite waard om daar eens een trip heen te plannen.

 3. Gerda zegt:

  Heerlijk om je verslag te lezen Finn ! Ik ken de winter niet in Noorwegen, maar heb er vroeger een kampeerrondreis in de zomer gemaakt .Gestart in Larvik en via Oslo naar boven door de Jotunheimen en langs de Fjorden weer naar beneden,schitterend!!Ben het dan ook helemaal met je eens dat je Noorwegen magisch vindt en de schoonheid van de Fjorden roemt!

 4. Profielfoto van Arjan Ehlert Arjan Ehlert zegt:

  Mooi verslag en eens wat anders dan de Alpen 🙂

 5. Roland Zwammerdam zegt:

  geen updates van de weerpro’s? of zijn die net zoals ik real – galatasaray aan het kijken

  • Profielfoto van Leo Leo zegt:

   Komt er zo meteen nog één van mij Roland. Gaat wel over de LL, of meer specifiek, Rotterdam 🙂

  • Profielfoto van Ronaldo Ronaldo zegt:

   @ Roland.
   GFS 12u doet niet zoveel. Pas op het einde echte verzachting waar een ieder op zit te wachten. Wat ik wel zie is dat de GFS, na een kortstondige WC, steeds hoge druk vanuit het zuiden berekend richting W-EU. De wind draait dan naar zuid en warmere lucht boven Spanje en Frankrijk wordt op transport gezet. De ligging van het hoog wordt dan cruciaal. GFS 12u berekend het ten westen van de LL met een meer NW stroming. GFS 06u berekende het ten oosten van de LL met een ZO stroming.
   Beetje kort door de bocht in 3 zinnen, maar echt veel verder kijken dan 5 dagen heeft nu geen zin.
   Hoofdrun GFS 12u zit onderin de pluim – Hoofdrun GFS 06u zat bovenin de pluim. De grootste spreiding begint op 11 april. Voor relatief warm weer en droog dan duimen voor de CTRL run. Voor koudkwakkelen met nu en dan regen duimen voor de oper. Ik weet het wel!!
    

 6. Profielfoto van Leo Leo zegt:

  Heerlijk om te lezen!

 7. Profielfoto van Leo Leo zegt:

  Het nieuwe top-thema in de Regio Rotterdam is nu natuurlijk: hoe wordt het weer tijdens de Rotterdam marathon, zondag 14 april a.s. Door het geroeptoeter van alles en iedereen dat “het warm(er) wordt”, is eigenlijk is zo links en rechts de paniek zelfs al uitgebroken. De vrees bestaat (ook bij mij wel een beetje) dat het uitdraait op het 2007 scenario. De winter en ook maart was toen weliswaar veel minder koud dan nu, maar enkele dagen voor de marathon en zeker op de dag zelf ging het helemaal mis, we hadden een bijna hittegolf. Op de dag zelf (15 april 2007) werd het in Rotterdam 27 graden.. Vele duizenden lopers (waaronder ikzelf, hoewel in het laatste weekend van oktober meer dan goedgemaakt met de marathon van Etten-Leur :-)) waren zeer gefrustreerd dat al die maanden van noeste trainingsarbeid teniet gedaan werd. Al heb ik hem nog kunnen voltooien, de meeste lopers werden van het parcours gehaald. Goed, hoe wordt het nu? Een dergelijke omslag zou na de Siberische maart-winter nu natuurlijk helemaal desastreus zijn. Er zit echter nog enorm veel onzekerheid in de pluim, de verschillende runs, de verschillende modellen. De ECMWF controlerun deed gisteravond 7 graden, vanmorgen 17, die van vanavond heb ik nog niet gezien. ook GFS maakt dergelijke sprongen. Overigens ving ik op dat door de diverse lokale weermannen er vooralsnog onderling een verbod is afgesproken om er al concrete uitspraken over te doen 🙂
  Bijgaand het plaatje met de mogelijke (on) zekerheid! (bron Ed Aldus)
  http://www.plaatjesdump.nl/upload/0258607b5237a613957a5f5744e68c92.jpg

  • Profielfoto van Leo Leo zegt:

   Verder was april 2007 (7 zomerse dagen!)wel erg lekker hoor, van mij mag het ook, maar dan dus s.v.p. na 14 april.
   http://www.knmi.nl/klimatologie/maand_en_seizoensoverzichten/maand/apr07.html

  • Profielfoto van Arjan Ehlert Arjan Ehlert zegt:

   Veel spreiding. Niet verder dan 5 à 7 dagen vooruit kijken luid het advies

  • Profielfoto van Arjan Ehlert Arjan Ehlert zegt:

   Als ik dan toch in de glazenbol kijk dan zie ik voor 14 april een temperatuur tussen de 10 en 20 graden. Kijken we naar het gemiddelde voor die dag kom ik uit op 14 à 15 graden. Koffiedik kijken en onbetrouwbaar nog. Echte warmte als die komt zal later zijn. Kijk maar naar de ensembles.
   Maar goed eigenlijk valt er nog niets over te zeggen want het kan nog verschuiven.

  • Profielfoto van Leo Leo zegt:

   @Arjan. Grappig dat je nog een opmerking maakte over “groeizaam” (waar ik het dus mee eens ben). Gisteren ontspon zich een discussie n.a.v. een tweet van Ed Aldus (die het net als ik allemaal nogal overdreven enthousiast vindt) aan MeteoConsult.
   De meningen verschillen o.a. over wanneer bijvoorbeeld het gras gaat groeien. De één zegt 6 graden (dan is het al gauw groeizaam..), de ander 12. Schijnt ook een beetje van het soort gras af te hangen. Maar we houden het dus maar op die 12 graden 🙂 Afwachten derhalve!

  • Profielfoto van Arjan Ehlert Arjan Ehlert zegt:

   Die 6 graden lijkt me wel erg laag. Kijk maar naar buiten. Het zou best kunnen zijn dat er bij die temperaturen wel wat groeit maar over het algemeen is dat bij 12 graden of meer. Je kunt het zelf testen door naar de natuur te kijken 😉

 8. Profielfoto van Ronaldo Ronaldo zegt:

  Dan gooi ik de knuppel in het hoenderhok.
  VOLGENDE WEEK WORDT HET 21 GRADEN!!! 😉
   

  • Profielfoto van Leo Leo zegt:

   Weinig verandering, consistent wat dat betreft 🙂 Onderschrijft je reactie van zojuist, veel spreiding, en ergens tussen de 10 en de 20 graden.. NB ik moet niemand de stuipen op het lijf jagen, maar zo ging het in 2007 ook ongeveer. Ik had toen al twee weken van te voren het voorgevoel dat het vreselijk mis zou gaan. Iedere dag dat M-day dichterbij kwam, kwam er een graad bij…

 9. Profielfoto van Arjan Ehlert Arjan Ehlert zegt:

  Dan heb ik een mooie gezegde voor jou Leo.
  Een mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest 😉
  Staan die 20 graden er rond 7 april nog op dan pas wordt het andere koek.

  • Profielfoto van Leo Leo zegt:

   Grrr.. Je hebt 100% gelijk. Je wilt niet weten hoe vaak ik dit (eerder) op de club gehoord heb 🙂 NB Ik doe zelf niet mee dit jaar, maar vind het vooral spannend, en ook leuk natuurlijk om te voorspellen, voor mijn hardloopvriendjes- en vriendinnetjes 🙂 Maar vooralsnog dus nog met de grootste voorzichtigheid!

  • Profielfoto van Arjan Ehlert Arjan Ehlert zegt:

   Oké, je zit er mooi bovenop. Je hebt gelijk gekregen met de kans op sneeuw, ik heb het op mijn site gehouden op de meeste plaatsen droog 😉 toch wel leuk dat zo met de marathon betrokken bent!

 10. Profielfoto van Leo Leo zegt:

  Hirlam 12h berekent voor de komende nacht wat sneeuw (mogelijk 1cm) verspreid over het (Neder)land. KNMI heeft het over ruis, toch laat ook het ECMWF wat signaal zien, vooral langs de westkust. In de nacht naar vrijdag overigens zo’n 25 cm (!) voor NW-Frankrijk??! Wel bij temps. iets boven nul, zal dus natte sneeuw / ijzel zijn? Maar toch!

 11. Profielfoto van Berend Berend zegt:

  Vaassen, lichte mot sneeuw!!

 12. voorne putten ook lichte sneeuw,het blijft liggen op planten en struiken.Winter blijft aanwezig zo in combinatie met de harde oostenwind en de gevoelstemp onder nul
  http://www.knmi.nl/actueel/images/windchillgmt.png?1365060144243

 13. vanDam zegt:

  Noordwijkerhout, westkust, lichte motsneeuw!

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.