Obertauern
Lees verder >

De Beatles vonden Obertauern omdat alleen daar sneeuw lag voor hun film Help! 50 jaar later is het nog steeds een volmaakt sneeuwzeker skidorp op 1800m met zeer een toegankelijke maar ook super-uitdagende skiarena.

Val d Anniviers
Lees verder >

5 overnachtingen in een chalet/appartement in het Val d Anniviers, 4 dagen skien in de skigebieden van Grimentz-Zinal, St-Luc/Chandolin en Vercorin. Wij bieden ook de jam aan !

Val d' Anniviers
Lees verder >

In het Val d'Anniviers heb je één skipas voor 3 skigebieden tussen 1340 en 3026m: St-Luc/Chandolin, Grimentz-Zinal en Vercorin. Een nieuwe gondel met 2 cabines met elk 125 plaatsen brengt je in 7 minuten van Grimentz naar Corne de Sorebois in het skigebied van Zinal.

First track in Die Tauplitz
Lees verder >

Doodstil op de berg, omhoog met liftpersoneel en jij skiet als eerste de berg af. wanneer liften opengaan en iedereen komt op de piste ontbijt jij in een gezellige berghut! Iedere donderdag vanaf 15 januari

Die Tauplitz
Lees verder >

Een skigebied met heerlijke pistes en uitdagende offpiste varianten en tegelijk voldoende blauw voor het hele gezin. Buiten München om filevrij te bereiken in de provincie Stiermarken. Gewoon proberen!

De modernste liften in het Brixental
Lees verder >

Het skigebied in de Kitzbüheler Alpen beschikt over de modernste Gondels, liften en de beste pisteurs zodat u veilig kunt wintersporten

zillertalarena voor het hele gezin
Lees verder >

De Zillertal Arena is het grootste skigebied in het Zillertal en strekt zich uit over Zell im Zillertal via Gerlos tot aan Wald-Königsleiten en Krimml-Hochkrimml. Nagenoeg 100% sneeuwzekerheid en skiën tot 2.500m garanderen een perfecte wintervakantie voor het hele gezin.

Val Gardena
Lees verder >

In de drie dorpen van Val Gardena of Gröden in het Duits voel je je meteen thuis. Met Seceda en Seiseralm en de aansluiting op de Sella Ronda geniet je hier van eindeloze droompistes tegen het droomdecor van de Dolomieten en de zuidelijke zon.

Wil je een sneeuwzeker gebied met ook nog veel zonuren? Dan zit je goed in Livigno met 2 uitgestrekte skigebieden en tal van langlauf mogelijkhden

kleinwalsertal
Lees verder >

Een stukje van Vorarlberg is met de auto alleen vanuit Duitsland bereikbaar: het Kleinwalsertal. Drie dorpen met drie skigebieden en toegang tot het Fellhorngebied van Oberstdorf. Meters sneeuw als het weer uit het noorden komt!

St. Martin am Tennengebirge
Lees verder >

Sommige dorpjes hebben alles en vooral veel rust. St. Martin am Tennengebirge is zo één dorp. Een kuuroord op 1000m met een klein eigen skigebied en door de ligging op 12km van de Tauernsnelweg een ideale uitvalsbasis naar diverse grote skigebieden.

Zillertal Arena
Lees verder >

Grenzeloos skiplezier van het Salzburgerland naar Tirol en terug voor het hele gezin. Van Hochkrimml via de Gerlospas naar Königsleiten en snel verder naar Gerlos en Zell am Ziller. Heerlijk toeren dus langs de leukste almhutten.

Experiment met “duurzaamheid” sneeuwdek begint

check ook eens

39 Reacties

 1. Patrick (Jodelaar) zegt:

  Ik wordt er niet blij van, mag van mij best onder 0 zijn volgende week. Klote warmtehoog. en als het dan toch boven 0 is.. laat het dan maar zonnig zijn en geen regen of bewolking.

 2. Michel zegt:

  Grappig toch, lijkt een seizoen van snelle wisselingen te worden. Ben benieuwd hoe mijn komend weekje in Hinterglemm gaat worden…

 3. Patrick (Jodelaar) zegt:

  Bah 06z komt toch met een plens regen dinsdag waar je niet goed van wordt… Toch maar een zwembroek meenemen. Jammer dit.

 4. Pascal zegt:

  Haha, dat voorjaarskiën-artikel komt me ergens bekend voor van vorig jaar. Evenals de weersverwachting, die voelt weer vertrouwt aan.

  Was je even kwijt, maar heb je weer gevonden ;)

  Ben benieuwd wat het gaat worden. Misschien nog een zaterdagje naar Winterberg/willingen, maar dan moet het wel mooi weer worden…

 5. Patrick (Jodelaar) zegt:

  ENS geeft nog wel een beetje hoop dat het na zondag koud wordt ipv warm. 1 lid gaat voor een dikke sneeuwdump zondag en daarna aanhoudend koud, maar hijs ongeveer de enige.

 6. Janov zegt:

  @Hajo, hebben we het dan over een week wolken boven oostenrijk ipv zonnetje volgende week? En heb je enig idee wat de wind gaat doen? (jaarlijks terugkerende vraag ;-))

 7. Matthieu zegt:

  Kort even een vraagje, wij gaan op vriendenweekend op 10/03 naar Winterberg. Is skieen dan volledig uit den boze?

 8. MR zegt:

  Ken wel janken. Vanaf het nieuwe jaar alleen maar sneeuw, sneeuw en nog eens sneuuw en nu ik over 3 weken naar Frankijk ga, sta ik straks (net als vorig jaar) op groene hellingen in de zeik regen.

 9. joost zegt:

  ik dacht gisteren nog geen probleem voor volgende week. Nu is het toch nog spannend geworden. Dus de knop onschakelen….

 10. Michel zegt:

  @Hajo welk model gaat het worden volgende week GEM of GFS. GEM is niet best met zo een hoge sneeuwgrens en regelmatig neerslag. Dan maar GFS of ECMWF. Wat zegt jou gutfeeling ?

 11. sander zegt:

  @MR. Zo denk ik er ook wel een beetje over. Ik durf wel te zeggen dat ik vanaf december 4x per dag alle verwachtingen en sneeuwdumps in de gaten hield. En over twee weken ga ik naar tignes en nu kan ik mijn nieuwe snowboard inruilen voor een paar mooie waterskies. Geintje natuurlijk want ach er zal vast nog wat overblijven boven maar ik vind het wel erg jammer ja.

 12. Michel zegt:

  Niet zo doom denken… echt niet nodig er is niets aan de hand. Komt echt allemaal goed .. Zon en wat hoger temperaturen is echt niet funnest voor de pistes. Lees eens HAJO zijn BLOG over Firnsschnee…

 13. FK zegt:

  MR: gaan we toch lekker wakeboarden?? ;-)))

 14. Sjoerd zegt:

  Beste mensen, de krokus wordt juist prachtig! Geniet eens van de voorpret in plaats van het gemok! Ieder scenario heeft zijn voor- en nadelen, en deze barst van de voordelen. Er ligt nog zoveel sneeuw. En wat is er lekkerder dan zon, blauwe luchten en poepiebruin terugkomen!! en verder; iets minder apres-ski en gewoon wat eerder je nest uit;) dit wordt GENIETEN!
  Veel plezier iedereen!

 15. Profile photo of Hajo Hajo zegt:

  @Pascal: zo zo wat kept you so long? Was ik zo moeilijk te vinden haha?

 16. Ab zegt:

  De GFS hoofdrun van 12u inmiddels bekend t/m 168h vooruit is voor a.s dinsdag niet goed voor de Alpen. En komt met te hoge tempr (+5gr) op 1500m door westelijke winden en ook nog eens regen op die hoogte door een neerslagband vanuit het noorden richting de noordkant van Zwitserland en Oostenrijk. Sneeuwgrens zal wel boven de 2000m liggen :( Duim hem omlaag a.u.b!!! En de Franse Alpen houdt het droog bij de GFS hoofdrun van 12u. Ook NL krijgt het zacht tot wel 12gr op 28febr voor zuid NL (lente komt eraan??) Wordt vervolg.

 17. Ab zegt:

  Vanaf begin maart wordt het weer kouder voor de Alpen bij de GFS hoofdrun van 12u. En dat door een tijdelijke NW hoogte stroming. Met weer dalende tempr op 1500m naar 0 tot -5gr en ook nog eens groot neerslaggebied vanaf 2 maart vanuit het NW dat richting de Alpen trekt. En de neerslag weer als sneeuw gaat vallen. Met kans op veel sneeuw aldus de GFS oper run van 12u tussen 2 en 6 maart. Tegelijkertijd vanaf 2 maart forse hogedruk activiteiten richting scandinavie. Met vanaf 5 maart een scandi hoog van 1035hpa. Met vanuit Rusland een extreme kou uitbraak op 1500m richting west europa en de Alpen. Met dan -8 tot -12gr. En ook de 2m tempr daalt flink voor zowel de Alpen als de LL. Met voor NL overdag 2 tot 4gr en in de nachten op uitgebreide schaal lichte vorst. En voor de Alpen matige vorst overdag en strenge vorst in de nachten op het einde van de GFS 2m tempr kaarten van 12u. Veelste ver weg en erg onbetrouwbaar. Al met al geen gunstig bericht :( voor volgende week vanwege die hoge tempr en de verwachtte neerslag op 28febr in de mogelijke vorm van regen. Duim die sneeuwgrens omlaag, het kan nog!!! Afwachten maar.

 18. Roland Zwammerdam zegt:

  Top toch ab. Hogere temp en beetje regen om sneeuw in te laten klinken en dan weer wat sneeuw tot 6 maart zodat ik vanaf 9 maart nog ff lekker 3 dagen kan skien. Haha wat een top winter

 19. Ab zegt:

  @Roland., voor de ene is het top en voor de andere wintersporter weer niet getuige de reactie’s van vandaag. En idd geen paniek mensen ;)

 20. Ab zegt:

  ECMWF hoofdrun van 12u komt voor de nacht van 27 op 28febr juist weer wel met lagere tempr op 1500m en daardoor sneeuwkansen. Met dan rond het vriespunt voor de Franse Alpen en de westkant tot -5gr voor de noordkant van Oostenrijk. En daarbij dus een aardige sneeuwdump voor de noordkant van de Alpen :) En zo zie je maar hoe onzeker het weer is om te voorspellen of te verwachten. Er is nog niets beslist wintersporters. Zeg het maar!! ECMWF hoofdrun of GFS hoofdrun van 12u??? Ik zie wel wat het gaat worden de komende dagen en wie gelijk krijgt. Afwachten maar. Voor NL overigens te zachte EC hoofdrun van 12u.

 21. MichelF zegt:

  ab, ik ga voor de ECMWF hoofdrun van 12u duimen, ok? ;-)

 22. Ab zegt:

  @MichelF, natuurlijk mag jij de ECNWF hoofdrun van 12u duimen die gunstiger uitpakt voor 28febr ivm die neerslagkansen in de vorm van sneeuw op 1500m en dus lagere sneeuwgrens dan de GFS hoofdrun van 12u. En ik moet zeggen het is een beetje stilletjes vanavond op de site. Wintersporters laat eens wat van jullie horen!!!

 23. Wessel zegt:

  HOOOOI AB! Hoe schat u de kansen in dan het komende week in Mayrhofen(633m) gewoon sneeuwt en in hoeverre zal de 40cm sneeuw in het dal wegsmelten? Hoe ziet volgends u de krokus week eruit! @hajo wanneer komt et nieuwe videoweerbericht?

 24. Petervdl zegt:

  Ik ga ook duimen voor ECMWF. Wetter.orf.at vind ook redelijk positief. Volgende week Finkenberg. Zin in. Zonnebrand maar meenemen :-)

 25. Wessel zegt:

  @petervdl zillertal!!

 26. Petervdl zegt:

  @Wessel idd Zillertal. Top gebied. Zeker als je bereid bent om niet perse aan de piste te zitten. Met het treintje wat door het dal rijdt heb je een enorm gebied met Fugen, Kaltenbach, Zell am Ziller, Mayrhoven, Finkenberg tot aan de gletchers van Hintertux.

 27. Wessel zegt:

  @petervdl ja weet ik, me moeder komt uit mayrhofen! Ik heb daar ook tot m’n 6de gewoond! Ik hou van hetzillertal! Morgen erweer heen. @leo waar gaat u heen dan?

 28. JanE zegt:

  Mensen mensen, niet zo pessimistisch hoor!!!
  Er ligt overal giga veel sneeuw, veel en veel meer dan andere jaren. Die temp. verhoging kunnen we volgende week best hebben met zo’n dikke sneeuwlaag! En….. het duurt nog even voor het volgende week is hoor. Er kan nog van alles gebeuren, zie @Ab 17.37 en@Ab 20.31. En mocht het je niet zinnen en zoek je wat apresski vertier, kom dan volgende week woensdag en/of vrijdag naar cafe Hochleiten in St. Ullrich am Pillersee voor een paar spetterende optredens van Blaasorkest/Pretband Ientje Toe. Aanvang 16.00 Ik gok op een lekker zonnetje!!!!

 29. Ab zegt:

  @Wessel, de GFS pluim van 12u voor een prikpunt voor Maryhoven ziet er niet al te best uit afgaande op de tempr van 1500m. Met dan een ENS gem ruim boven nul tot wel 7gr op 29febr. En de neerslagpiek voor 28febr lijkt mee te vallen en lijkt te blijven bij veelal lichte regen voor die omgeving gezien ook de 2m tempr boven nul uitkomt op 3/4gr en op 1500m 5gr. Dus die 40cm zal niet 1,2,3 wegsmelten. Want juist begin maart daalt het ENS gem weer tot onder nul op 1500m en ook de 2m tempr daalt onder nul. En dan weer toenemende neerslagkansen. Voordat het zover is komt er ook nog een sneeuwdumpje op 26febr bij zowel de 2m tempr als op 1500m rond of iets onder nul aldus de GFS pluim van 12u voor die omgeving. Houd de moed erin ;)

 30. Ab zegt:

  @JanE, en zo is het dat er nog van alles kan gebeuren volgende week. Niets is zo veranderlijk dan Het Weer!!!!

 31. Wessel zegt:

  @ab hartelijk bedankt! Er ligt 3meter op de berg dus dat is echt niet weg! Lekker zonnetje 2 graden heerlijk! Enja beetje regen en weer sneeuw zal het beetje in evenicht houden toch? Groetjes uit Bergschenhoek

 32. Wessel zegt:

  Zo is het @ab ! Het wordt geweldig. Je bent toch op de berg aan het skieen! Als je om 4 uu beneden bent is de temp. Alweer gedaald! Enja pap hoort er een beetje bij eind februari toch?

 33. Ronaldo zegt:

  @ Leo. Kan begrijpen hoe je je voelt. Sneu. Helemaal omdat het voor die kleintjes de eerste keer is. Nu kan ik uit eigen ervaring zeggen dat kinderen zich minder van het weer aantrekken dan volwassenen. Tenminste die bikkel van mij. Het moet natuurlijk niet 5 dagen pijpenstelen regenen, maar daar ziet het niet naar uit. Een beetje warm is niet erg hoor !! De kinderen leren het toch op beginners weidjes. Die liggen nl niet vol met bulten.

 34. Ab zegt:

  @JanE, en dat apreski vertier boeit me niets en blijf lekker mezelf. En blijf dus ook lekker die nieuwste kaarten lezen van de hoofdruns wat ie te bieden hebben voor zowel de Alpen als NL. Want anders blijft het heel stil op deze site omdat bijna niemand anders de kaarten ff snel analyseert ;)

 35. Profile photo of Leo Leo zegt:

  thx voor de steunbetuigingen :-) en tips; sta ik uiteraard voor open en gaan we zeker wat mee doen! Moet nog wel iets bedenken hoe uit te leggen dat we hier in Nl volop ijs- en sneeuwpret hadden, en volgende week na 900 km rijden tegen een beregende berg zitten aan te kijken.. @Wessel: Harrachov ((Reuzengebrgte; NW-Tsjechie). Speciaal voor de kinderen zo gekozen: lekker kleinschalig. Maar nu ongelukkige keuze. Dorp op 700m, top 1000m. Regen, regen, regen dus. En ook snachts (zoals nu m.n. de gfs laat aanzien) veelal boven 0. Volgend jaar toch maar weer Val Thorens o.i.d…

 36. Ronaldo zegt:

  En, @ Leo, de enige slechte dag volgens ensemble GFS 12u, prikpunt Noord Tsjechië is 28 feb. voor de rest weinig tot geen neerslagpotentie. En zoals ik al zei: Relatief warm weer is echt niet erg. Ik kan me zeer goed vinden in het artikel van Hajo mbt voorjaarsskiën. Ik ga altijd in maart. smorgens knalharde pistes waarbij de adrenaline door je lichaam spuit als je ze topspeed afdaalt. In de middag nog ff wat bospaadjes (veel schaduw dus altijd goed) Leo, geloof me, het wordt geweldig. Kijk maar eens goed naar die snuitjes van je kids als ze hun eerste metertjes maken…..onvergetelijk. :-)

 37. Wessel zegt:

  @leo ken ik alleen van naam. Hoop vior u en uw kids dat wt erg mee valt! Maar als u ze ziet genieten. Dan kan u vakantie niet meer stuk denk ik

 38. MR zegt:

  @ab Je maakt het toch nog een beetje goed voor me. De kou een beetje terug begin maart :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>