Renault kadjar
Lees verder >

ZELL am see - kaprun
Lees verder >

Het paradijs bestaat. Een meer, meerdere skigebieden en een gletsjer en alles op steenworp afstand van elkaar. Een droom!

Renault Kadjar
Lees verder >

les menuires
Lees verder >

Hét skimekka op de meest centrale plek in de Trois Vallees, het grootste volledig verbonden skigebied ter wereld. Les Menuires ligt zeer sneeuwzeker op 1800m terwijl de pistes nog 1000m hoger reiken. Een piste & offpiste paradijs!

val gardena
Lees verder >

Brede pistes, fantastische vergezichten, heerlijke keuken en de prachtige Sella Ronda. Als je hier bent geweest komt je verliefd thuis.

Zonne Skiweken in het Kleinwalsertal
Lees verder >

3 - 7 nachten inclusief accommodatie en skipas vanaf 199.-

les menuires
Lees verder >

WOW! Met sneeuwgarantie. Niet goed? Geld terug.

Montafon voor hele gezin
Lees verder >

Golm en Gargellen meer voor gezinnen, Silvretta Montafon meer uitdagend en Kirstberg als familiepareltje. Skipas voor kinderen al vanaf 18.- per dag.

savoie mont blanc
Lees verder >

Je vindt altijd sneeuw in de topskigebieden en lieflijke dorpjes in de noordelijke Franse Alpen!

LOSER ALTAUSSEE
Lees verder >

Een sneeuwgarantie van december tot en met het voorjaar?

Innsbruck
Lees verder >

Skiën en snowboarden rondom de hoofdstad van de Alpen.

loser ALTAUSSEE
Lees verder >

Een niet al te groot gebied en heerlijk voor de hele familie. Dat is Loser Altaussee.

Duimen voor polair vervolg februariwinter

check ook eens

29 Reacties

 1. Hans zegt:

  Voor de krokusgangers ziet het er goed uit: vooral a.s woensdag en donderdag flink pak sneeuw. Temperaturen (gelukkig) niet meer zo koud. Laat maar vallen die sneeuw komende week en voor daarna hopen op een zonnetje.
  Denk dat de Nederlandse winter bijna voorbij is.
  Vanmiddag de kaarten maar eens bekijken.
  Hans De Sneeuwgek.

 2. Erwin zegt:

  @hajo, op de gfs 06 uur zie ik opnieuw een Groenland Hoog maar voor NL zet het toch qua winter niet echt zoden aan de dijk???

 3. Stefan zegt:

  Eigenlijk best wel raar, de (echte) winter in de lage landen heeft dus maar 14 dagen geduurd. We gaan weer warm water krijgen helaas. Laten we met z’n allen er voor duimen dat het voor de alpen nog lang door zal gaan deze winter die voor die omgevening een droom is.

 4. witsche zegt:

  http://www.wetterzentrale.de/topkarten/fsnewenszr.htm

  Als ik daar na kijk zie ik nog wel winter in Nederland of moet ik daar niet naar kijken ?
  Verder was het hier in de flevopolder weer eens een erg erg koude nacht ! ver onder -15 vanochtend. Focking freezing cold. In een week 3 nachten onder de -20 en slechts 1 nacht boven de -15 en 1 dag temp boven 0.
  Er is hier bijna niemand op straat ?

  Als ik vandaag naar buiten kijk begrijp ik nog minder van Wiebe dan ik al deed en van Global Warming al helemaal niets meer…..

 5. Joost zegt:

  Ik ga ervan uit dat het met de krokus goed gaat, maar ja we weten het nooit en dat is ook wel weer leuk!!!
  Ik zit trouwens de laatste tijd veel te kijken naar youtube en dan vooral naar wintersportfilmpjes die gemaakt zijn met Go pro camera’s. Wat een resultaten zeg!! Het lijkt of jezelf meeskiet of meeboard!! Die camera’s zijn trouwens niet heel duur (rond 300 euro). Wie heeft daar ervaring mee? Lijkt mij mooi als er wat skiacties van Hajo worden opgenomen met zo’n camera. Het kijken naar dat soort filmpjes doen mij al helemaal verheugen op mijn wintersport. Het is alleen jammer dat ik zo’n stijve hark ben op skies. Voor de cracks is deze camera een hebbeding van jewelste. Als je op youtube bijvoorveeld warth 2012 indrukt dan krijg je een geweldig idee over de werking van zo’n camera!!
  groet Joost

 6. Erwin zegt:

  @witche, nee daar moet je niet naar kijken wat betreft 2 meter temperatuur… Die waarden zijn hoger dan zichtbaar in deze grafiek.

 7. Jordy zegt:

  @ Hajo, wat is het gevaar/probleem van de westcirculatie?

 8. tommie zegt:

  @Erwin, wil dat zeggen dat er voor de ll er niet echt winterweer meer inzit??

 9. Profielfoto van HajoAbo HajoAbo zegt:

  @witsche. Als je bovenaan die kaart (grafiek) kijkt zie je daar 850hpa staan. Dat betekent dat je naar de grafiek voor 1500 meter temp. zit te kijken. Winter heeft altijd kansen 😉

 10. Spyfromthesky zegt:

  Zo, ik heb mijn molentocht in de Ablasserwaard er op zitten. Dat was 75 km.

  Dat is knap gezien de bedroevende ijscondities. Op sommige stukken vond ik het niet verantwoord.

  Ik heb wat mensen zien vallen die naar arm of been grepen.
  Wat was het koud. Na 3/4 uur een zonnebril opgedaan.

  Positief was dat er nergens kluneplaatsen waren, behalve de natuurlijke barrières om van water te veranderen.

  Tot 3 km voor kinderdijk wist ik mijn techniek nog redelijk vast te houden. Daarna, het laatste stukje naar Kinderdijk en Oud Alblas (sportpark souburgh)was een kleine ramp. Veel te druk en te gevaarlijk.

  Op zich moet je iedereen schaatsen gunnen, maar met een tourtocht moeten de mensen het fatsoen hebben, of meedoen en betalen of van het ijs wegblijven.

  Er stond een stevige wind. Dat maakte het nog kouder. Veelal waren de stukken ijs te smal voor die menigte.

  Zo, ik denk dat Hajo zijn BV5 heeft verloren of te wel 3-2 voor de weergoden (zoals we ze maar noemen).

  Drie maal is scheepsrecht. Hajo, wil je alvast voor het seizoen 2012/2013 winnen zodat er een E-tocht komt.

  Als ik heel blijf (deo-volente) ( je wordt er ook niet jonger op) dan mag ik ingeloot zijn.

  Nu ben ik moe. Ik denk dat ik maar eens een Donald Duck ga lezen op mijn bed.

  zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.

  Spyfromthesky

 11. V zegt:

  Hoe kan dat het een week voor de krokus zo doods is hier bij de reacties?? waar is Ab?? waar zijn de updates?? tijden worden er megaveel reacties en updates gegeven(waarvoor dank)en nu, een week voor de krokus is er (bijna)niemand te bekennen? misschien een beetje negatief, maar ik vind het gewoon jammer…!

 12. Profielfoto van HajoAbo HajoAbo zegt:

  @V. Mensen zijn aan het genieten van het ijs. Daarom is het denk ik wat rustiger. Laait vanzelf weer op komende week.

 13. vanDam zegt:

  Waarschijnlijk zijn een hele hoop reageerders aan het genieten van het prachtige natuurijs met deze omstandigheden en geef ze eens ongelijk !

 14. Ab zegt:

  Vandaag ff de Westlandse Toertocht geschaatst, afstand 40km. Wat was het druk op het ijs en ook nog eens gezellig. Maar het ijs was niet van goede kwaliteit. En dat door de vele schaatsdrukte en nog wat bevroren sneeuwresten en daardoor scheuren op het ijs. Ik zelf heb hem maar rustig uitgereden vanwege die drukte. Maar voor de rest was wel alles goed georganiseerd. Volgende keer hopelijk beter ijs zonder sneeuw.

 15. Ab zegt:

  En wat lees ik net op RTL teletekst?? De Westlandse Toertocht is het drukst bezocht van alle toertochten in het hele land. Ruim 70.000 man. En dat was te merken vandaag voor mij en daarom reed ik hem rustig uit. Echt een gezellig Westlands feestje 🙂

 16. hero zegt:

  Inderdaad iedereen was schaatsen, wat een dag vandaag de lage landentocht vanuit Ossenzijl ondernomen (50 km, goed ijs over het algemeen, niet al te druk, fantastisch weer, een laag land droom 🙂
  Morgen nog genieten met de holland-venetië tocht en daarna de neuzen richting wintersport.

 17. Vincenth zegt:

  klopt het dat de temp. vanaf vrijdag in de alpen een stuk omhoog gaat?

 18. Ivo zegt:

  Mooie schaatstochten hier, vandaag oude venentocht gedaan, tocht 3 in n week. Zou leuk zijn om n wintersportweerman schaats ski weekend te organiseren. V, reden dat niemand online is… SKAATSENNNNN MORGEN met mijn kleine mannetje ijs op. Ik duim voor polair… Doet u mee? @ab meine goete, 70k pax on the ICE, dann… Friesland was fijn, wederom

 19. Profielfoto van Leo Leo zegt:

  @Spy. Ik postte in het andere blog ook een reactie; had deze van jou toen nog niet gezien. Ik heb ook de 75 km gedaan :-)Het ijs was inderdaad slecht op sommige stukken, maar ja dat hoort er bij toch op natuurijs? Het stuk van Groot -Ammers tot Kinderedijk(km of 20?) was trouwens heel erg fantastisch mooi! Waar ik de meest moeite mee had was de drukte; soms was het echt file rijden / lopen. Maar ook dat viel me aan de andere kant nog wel mee, dit was niet anders dan te verwachten natuurlijk. 1 dag, op zaterdag; bij schitterend weer. Vorige editie ook 75.000 deelnemers toch? Nadeel was alleen dat door de sneeuw de (geveegde) paden soms erg smal waren, wanneer er geen sneeuw had gelegen was alles veel breder geweest! Hoefde je bij Groot Ammers het ijs dan (nog) niet af? Ik wel; er was een stuk van een meter of 400 blank komen te staan. Hier dus gekluund. Erg jammer, want opnieuw 400 meter verder de stempelpost + keerpunt.. Toch was de organisatie prima! En iedereen zo vrolijk! Wel ben ik het trouwens met je eens dat het zwartrijden vreselijk asociaal is! Ten eerste brengt men de organisatie in de problemen (weten niet hoeveel mensen er op het ijs komen); ten tweede gratis gebruik van de faciliteiten (vooral natuurlijk de geveegde banen, maar ook de routebordjes, de koek en zopie, de EHBO, enz.) BAH! Betaal nog nou gewoon die 7 Euro; of je dan wel of niet stempelt en exact de route rijdt maakt dan toch niet uit. Koud heb ik het trouwens geen moment gehad, vond het ideaaal weer! Al met al een fantastische dag; mooi slotstuk! Morgen nog 1 keer met de kinderen, komt ook mooi uit zo in het weekend!

 20. Hans zegt:

  @Vincent. Klopt, wees maar blij want temperaturen
  van – 18 overdag zoals afgelopen weken is ook geen pretje.
  Krokusweek wordt wisselvallig, (regelmatig) sneeuwval en ik hoop ook nog wat ruimte voor de zon.
  Hans De Sneeuwgek.

 21. Stefan zegt:

  Op de noordzee (30 km uit de kust) sneeuwt het.

 22. Ab zegt:

  Er is alweer een nieuwe trendje in de maak. En dan heb ik het over de derde decade van febr. GFS liet al vaak hernieuwde hogedruk activiteiten zien vanaf 21febr vanuit het azoren richting Groenland en vervolgens verplaatst dat spul of naar de LL of wederom naar scandinavie/Rusland. En dat laatste gebeurt weer, maar dan bij de GFS hoofdrun van 00u. Met daar op het end (27/28febr) een scandi hoog van 1035hpa. Allemaal natuurlijk erg ver weg en onbetrouwbaar. En nu voor ECMWF ook de derde decade inzicht komt, komt ook dat model (hoofdrun van 00u) nu met wat hogedruk activiteiten op 21febr boven NW europa. Met hier op het end (22febr) een hogedrukgebied ten NW van NL boven Schotland. Iets om weer in de gaten te houden de komende tijd. Eerst nog maar eens genieten van de laatste winterdag in NL. Bij mij in het Westland actueel -4,2gr. En vanuit het NW komt er een sneeuwstoring die momenteel al wat sneeuw geeft voor Den Helder. Geniet nog ff snel mensen van de laatste dag 🙂 Voor je het weet ben je te laat 😉

 23. Profielfoto van Hajo Hajo zegt:

  Hier in Krommenie ook vlokjes bij -4 celsius. Heb een “geavanceerde” ijsdiktemeter in elkaar geflanst vanochtend. Zodra we de 0 hebben ga ik meten! Misschien pas vanavond dus.

 24. Ab zegt:

  Ook hier in het Westland inmiddels lichte sneeuw bij -3,8gr

 25. Erwin zegt:

  @hajo, wat moet dat gaaf geweest zijn om gisteren in A’dam erbij geweest te zijn als VIP! Ik heb via de Telegraaf live via mijn laptopje zitten kijken maar vond dat al geweldig!

 26. Profielfoto van HajoAbo HajoAbo zegt:

  @ab. Laatste decade febr/eerste maart zou het geweldig zijn om in nederland stijlvol deze winter af te sluiten. We gaan het in de gaten houden. Nu ga ik nog even voluit genieten van laatste winterdag van deze vorstperiode. Alphen a/d Rijn -3,8 lichte sneeuw(mag eigenlijk geen naam hebben)

 27. Profielfoto van HajoAbo HajoAbo zegt:

  Wow, net nog even de min. temp. knop ingedrukt op mijn weerstation. Ik zie dat het -12,3 is geweest afgelopen nacht bij mij in de tuin 🙂

 28. Profielfoto van Hajo Hajo zegt:

  @Erwin: was leuk ja…. juist de gemoedelijke typisch Amsterdamse sfeer zonder verschil in rang of stand… ik stond gewoon tussen de mensen langs de gracht hoor… mocht alleen ook binnen in het door De Telegraaf (organisator) afgehuurde café. Leuk om Rene en Natasja Froger eens te zien. En Minister Schippers was daar ook binnen. Leuke club mensen bij De Telegraaf. Andree van Es (wethouder Groenlinks) was er ook! 😉

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.