Skiën in de Kitzbüheler Alpen
Lees verder >

Meer dan 450 Kilometer piste wachten op u tussen Kirchberg en Westendorf

Wintersport-Arena CARD Sauerland
Lees verder >

Met 1 skipas toegang tot 8 gebieden met meer dan 90 afdalingen. Voor een dagje, een weekend of een hele week. De Wintersport-Arena Card brengt je overal

Wil je een sneeuwzeker gebied met ook nog veel zonuren? Dan zit je goed in Livigno met 2 uitgestrekte skigebieden en tal van langlauf mogelijkhden

Val d Anniviers
Lees verder >

5 overnachtingen in een chalet/appartement in het Val d Anniviers, 4 dagen skien in de skigebieden van Grimentz-Zinal, St-Luc/Chandolin en Vercorin. Wij bieden ook de jam aan !

Wintersport-arena Sauerland
Lees verder >

Vlak over de grens wintersporten kan! De Wintersport-Arena Sauerland is een regio met 8 grotere skigebieden en nog vele kleintjes. Moderne snelle liften, skischolen en sfeervolle accommodatie. Rij er snel eens heen!

obertauern
Lees verder >

Obertauern is misschien wel het populairste gebied in Oostenrijk onder de Nederlanders. Sneeuwzeker, overzichtelijk, prachtige natuur en bijzonder gezellig!

Zell am See Kaprun
Lees verder >

Het paradijs bestaat! Een meer en een gletsjer op een steenworp. Zell am See Kaprun: een droomachtig stadje en een typisch Oostenrijks skidorp die samen met twee familieskigebieden en een uitdagend gletsjerskigebied bieden.

Skiplezier in de Kitzbüheler Alpen
Lees verder >

4 nachten in een 4 Sterrenhotel inclusief een skipas voor 3 dagen vanaf 319,-.

Val Gardena
Lees verder >

In de drie dorpen van Val Gardena of Gröden in het Duits voel je je meteen thuis. Met Seceda en Seiseralm en de aansluiting op de Sella Ronda geniet je hier van eindeloze droompistes tegen het droomdecor van de Dolomieten en de zuidelijke zon.

Obertauern
Lees verder >

De Beatles vonden Obertauern omdat alleen daar sneeuw lag voor hun film Help! 50 jaar later is het nog steeds een volmaakt sneeuwzeker skidorp op 1800m met zeer een toegankelijke maar ook super-uitdagende skiarena.

zillertalarena voor het hele gezin
Lees verder >

De Zillertal Arena is het grootste skigebied in het Zillertal en strekt zich uit over Zell im Zillertal via Gerlos tot aan Wald-Königsleiten en Krimml-Hochkrimml. Nagenoeg 100% sneeuwzekerheid en skiën tot 2.500m garanderen een perfecte wintervakantie voor het hele gezin.

In het Montafon vind je vier skigebieden met elk een eigen charme. Het familiepareltje Kristberg. Golm voor gezinnen met grotere kinderen. Gargellen voor wie ultieme sneeuwzekerheid eist. En Silvretta-Montafon als topper.

Komt er echt 5cm sneeuw morgen en waar?

check ook eens

33 Reacties

 1. Roland Zwammerdam zegt:

  Zoals ik al zei, ben benieuwd wat dat gaat worden op de wegen morgen

 2. Ab zegt:

  Ook de EC 10daagse van 12u is tot het gaatje aan toe koud gezien het ENS gem. Wel op het einde wat onzekerheid en spreiding van de lijntjes en daardoor iets oplopende ENS gem (niet veel). Voor de rest een prima pluim voor de LL winterliefhebbers :) De winter is moeilijk te verslaan als hij er eenmaal is. Elke dooi aanval tot nog toe lijkt uitgesteld te worden op de kaarten en pluimen. Straks toch nog ff kijken op de 15daagse voor de sneeuwkansen van morgen.

 3. Jaco Baak zegt:

  Op de Oostvaardersplassen bij Lelystad werd vandaag al geschaatst (te zien in een filmpje op de website van Omroep Flevoland), wat ik niet verwacht had bij deze wind.

  Dat Medemblik al is dichtgevroren kan daarom best wel kloppen.

 4. Roland Zwammerdam zegt:

  Jeuh de ijsbaan gaat bij ons zaterdag open, vast niet als eerste. Wel een hele mooie met kijk op de polders en direct naast een mooie oude molen

 5. Jacqueline zegt:

  Wat een prachtige foto’s Ab!

 6. Hans zegt:

  Compleet winter. Denk wel tot maandag 13 feb. Dinsdag 14 feb. een seieuze dooiaanval maar of deze zal slagen is de vraag. Kou blijft strijden en blijft dichtbij. Vanaf vrijdag 17 feb. kon het wel eens gedaan zijn met veel neerslag (regen/sneeuw) zo te zien. Dan ook weer (veel?) sneeuw in de alpen??? Gelukkig is dit nog ver weg. Er kan nog van alles gebeuren/veranderen.Eerst maar weer genieten van het winterweer met vanaf morgen mooie witte plaatjes.
  Hajo, wat is jouw visie in deze?

 7. PaulMere zegt:

  @Jaco Baak Dank voor de tip, leuk filmpje. Hier voor de liefhebbers de link:

  http://www.omroepflevoland.nl/Nieuws/88031/schaatsen-op-oostvaardersplassen-op-eigen-risico

  Klopt met wat ik zelf gezien heb vandaag, maar dat is uiteraard binnendijks. Het IJsselmeer is aan de kant van de dijk Lelystad-Almere in de verste verte niet bevroren. Het lijkt erop dat de ijsvorming plaatsvindt aan de kant waar de wind landt (stuwing)? Kan dat kloppen? Iemand die weet hoe dat werkt?

 8. Profile photo of Hajo Hajo zegt:

  @Hans: er komt nog een avondupdate zodra ik het ECMWF-ensemble heb. Elk moment dus.

 9. Erwin zegt:

  @hajo,

  kun je mij eens uitleggen waarom op nog geen 20 uur voor een sneeuwstoring niet duidelijk waar de sneeuw gaat vallen (jouw gevoel zegt limburg, en pas vanaf belgie uitbreidend naar oosten richting ardennen). Maar waarom is dit zo moeilijk te bepalen zo kort voor de storing over NL trekt? Bij een normale ‘regen’depressie is positiebepaling toch nooit zo lastig?

 10. Eric zegt:

  @erwin dit komt naar mijn bescheiden mening door hogeluchtdruk……deze sneeuwstoring komt opzetten terwijl de luchtdruk juist gaat stijgen…als dat gebeurt en dat zou bv ok met een regenfront kunen zijn dan drogen de regendruppels op…sublimeren heet dat…maar laat de grote meester hier maar ff een antwoord opgeven.

  @hajo het is aan jou.

 11. Ab zegt:

  Wat daalt de tempr rap momenteel in NL. En dat bij een steeds verder afnemende wind. KNMI station Eelde meldt al -10,7gr om 22:20u. En bij mij inmiddels -6,6gr actueel in ‘s-Gravenzande (Westland)

 12. Erwin zegt:

  @eric, bedankt maar ik bedoel specifiek de moeilijkheid mbt koersbepaling van de storing. Waarom is dat bij zo’n sneeuwstoring moeilijker dan bij een normale regenstoring.?

  @HAJO?

 13. StephanL zegt:

  Wind is in groningen en friesland al gaan liggen bij matige tot strenge vorst. Kunnen de wakken mooi dicht vriezen, nog een week goede vorst en de tocht komt steeds dichterbij.

 14. Ronaldo zegt:

  @ Erwin. het komt volgens mij omdat het laag ingevangen zit in een cluster van hogedruk gebieden. Ten zuidwesten (boven GB) en ten noordoosten. Als een van de 2 gebieden iets sterker wordt (berekend) betekend dat een verschuiving van de neerslag. Ik heb al eerder aangegeven: een lagedrukgebied van 1035 HPA is mij onbekend/nieuw. Je kan het niet eens meer een zgn trog noemen. Ik heb zoiets nog niet eerder gezien. Derhalve is de berekening en verwachting moeilijk.

 15. Erwin zegt:

  @Ronaldo, bedankt voor je uitleg! We gaan het morgen zien!
  Morgen de slee weer eens tevoorschijn halen!

 16. @hajo we zijn de laatste tijd de funtensee helemaal vergeten

  Gaat de temp daar niet is naar -50 graden toe oftewel ook richtong recordkou?

 17. Frederic zegt:

  @ Erwin: dit komt vooral door de kleinschaligheid van deze sneeuwstoring. Normaal gezien strekt een klassieke neerslagzone zich uit over meer dan duizend kilometer, waardoor het niet zo heel moeilijk is om te zeggen waar het zal regenen, maar wel wanneer het juist zal regenen.
  Dit is hier absoluut niet het geval. Hier gaat het om een mini lagedrukgebied (als je het al lage druk kan noemen met 1035hPa) die vanuit het zuiden van Noorwegen over de Noordzee richting de LL trekt. Dit gebeurt ondermeer doordat er zich boven het zuiden van Engeland een mini hogedrukkern van 1040 hPa heeft gevormd die eveneens naar het zuiden (richting Bretagne) trekt. En zoals steeds het geval is, ligt er tussen 2 verschillende hogedrukgebieden een wolkenzone, in dit geval dus tussen de Russische beer en de mini-hogedrukkern boven Engeland, pal over de LL dus.
  Deze sneeuwzone heeft, nu ze nog boven de Noordzee ligt, de kans om nog redelijk wat vocht op te pikken. Maar waar uiteindelijk de meeste sneeuw gaat vallen, is afhankelijk van de exacte ligging van de kerndruk van het mini-lagedrukgebied. En dat is nu net het moeilijke. Als de kerndruk een paar tientallen kilometer meer naar het oosten trekt, gaat er sowieso meer sneeuw in het binnenland vallen. Maar het is zo goed als onmogelijk om meer als een halve dag op voorhand op de kilometer exact te kunnen voorspellen waar die kerndruk juist gaat liggen.
  Mij lijkt het in ieder geval het meest aannemelijk dat de meeste sneeuw voor de kustregio bestemd is, want daar ga je door het relatief warme water van de Noordzee sterkere opstijgende convectiestromingen, en dus neerslag gaan krijgen. Dat de meeste sneeuw dan voor Zeeland en West-Vlaanderen berekend wordt, is niet zo verwonderlijk want daar is het Noordzeewater nu het warmst.
  Trekt het laagje dan nog meer naar het zuiden, dan verliest het zijn contact met en voeding van de Noordzee en kan de tekrichting een beetje alle kanten op.

 18. Ronaldo zegt:

  @ Erwin. om heel eerlijk te zijn heb ik met mn grote mond geroepen dat de neerslag nihil of marginaal zal zijn voor morgen. Ik wist nooit wat die rode stippeltjes betekende in de neerslag kaarten. (Hajo bedankt voor de uitleg) maar kon het gezien het verleden wel een beetje bedenken. Juist over het westen van het land worden de buien berekend maar tergelijkertijd ook een nieuwe kern boven GB met 1040 HPA in het centrum. Ik heb natuurlijk alle schijn tegen want alle sites en weerkundigen voorspellen sneeuw voor morgen. Dan pak ik mn verlies en kan ik zeggen dat ik weer wat geleerd heb.

 19. Roland Zwammerdam zegt:

  -9 bij mij achter in de tuin. Brrr

 20. Ronaldo zegt:

  @ Frederic. Mooi uitgelegd. Kleinschaligheid, dat woord was ik inderdaad vergeten. Top.

 21. Frederic zegt:

  @ eric: naar het schijnt zijn de nachten bij de funtensee de laatste dagen niet zo heel koud geweest, slechts -25°C. Dit komt door de vrij grote windsnelheid die momenteel over de Alpen waait. Hierdoor wordt de nachtelijke uitstraling serieus getemperd omdat de lucht aan het aardoppervlak dan steeds gemengd wordt met de bovenluchten. We zullen moeten wachten tot de wind in de Alpen volledig gaat wegvallen. Maar zoals de weerkaarten nu liggen gaat dat sowieso niet voor de eerstkomende week zijn.

 22. @frederic ik ben blij dat ik nu even niet in de alpen zit bij me caravan temp max weer vandaag -15 en op de pistes hogerop nog kouder. Volgend weekend maar weer is kijken daar en laten die funtensee nog ff in de gaten houden en … Duimen voor 11 steden op 14 febr

 23. Profile photo of Leo Leo zegt:

  Zo. Net terug van hardloop (interval) training bij -7. 7 x 6 min. tempo ( en daarna nog even een vergadering). Hoewel ik het niet koud had, het best lekker ging en het natuurlijk weer goed voelt (overwinning op mezelf EN de elementen), viel het toch tegen eigenlijk. Je merkt dat trainen op hetzelfde nivo als onder mildere omstandigheden nu veel meer moeite kost, en bij diep inademen voel je die koude lucht naar binnestroemen @ even aanpassen aan de omstandigheden en in conditie blijven voor de molentochten..

 24. Profile photo of Leo Leo zegt:

  Nu even de weerkaarten en de reacxties lezen. blog al gelezen. Mooi weer! @Frederic: mooie uitleg / analyse ook!
  Mag je vaker doen hoor :-)

 25. Profile photo of Hajo Hajo zegt:

  @Eric: ik hou de Funtensee nauwlettend in de gaten. Gaat komende nachten niet verder dan min 30. Komt door sneeuw uit oosten en harde wind. Hoeft ons niet te verbazen als er nog een naacht komt waarin Nederland kouder is dan de funtensee. Ook wij hebben Kälteseeen. Het bevroren Ijsselmeer bijvoorbeeld!

  Nieuw bericht: http://www.wintersportweerman.nl/2012/02/02/3645/meteorologisch-licht-op-groen-voor-elfstedentocht/

 26. Profile photo of Leo Leo zegt:

  Excuses voor de rare tikfouten weer in mijn laatste twee berichten. Denk wel eens dat het aan mijn toetsenbord ligt?

 27. hero zegt:

  @leo ja het is goed toeven buiten, zelf net terug van het schaatsen, kan zelfs zonder kunstlicht zo’n heldere maan. Nog even recht het heelal in gekeken met die knalheldere nacht, vallende ster erbij, super. Nu even de laatste blogs lezen hier.
  En dan te bedenken dat we zo nog een week vooruit kunnen….

 28. Erwin zegt:

  @Frederique, bedankt! een TIEN voor de uitleg!

 29. hero zegt:

  GFS06u hoofdrun ziet er ook weer lekker koud uit t/m weekeinde zondag 12 februari vorst, dag en nacht…

 30. Erwin zegt:

  @hero, gfs 18uur bedoel je…

 31. hero zegt:

  @Erwin inderdaad, je bent er goed bij, zoals gewoonlijk :). Bij mij is de energie even op een laag pitje. Ik zag ook over het hoofd dat de kuststrook van NL het vanaf vrijdag 10/2 onder invloed komt van het azorenhoog.
  Vervelend ook de ligging van het hogedruk gebied boven de britse eilanden. Maar is nog ver weg…

 32. Erwin zegt:

  @hero, ja idd!

  De betrouwbaarheid meer dan 10 dagen vooruit is zo, laag dat ik daar weinig waarde aan hecht. Weeronline had vanmorgen voor 5 dagen vooruit zelfs plus drie op teletekst staan. Dus waar hebben we het over….

  Ik vind overigens wel goed dat ze in Friesland deze keer snel geschakeld hebben. Meeste vaarroutes eruit en gemalen stopgezet.

  Alleen het weer kan dan nog roet in het eten gooien….
  Anders krijge ja altijd achteraf altijd de discussie van: Als ze de gemalen eerder hadden stopgezet en vaarroutes er eerder hadden uitgehaald was ie er wel gekomen…..

  Dus chapeau voor de heren in Friesland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>