Na de twee extreem sneeuwrijke seizoenen 1991/1992 en 1992/1993 wisselde ik mede vanwege de noodlottige lawine in Hinterglemm in februari 1993 het seizoen erna naar de Portes du Soleil. Eerst een seizoen bij Rob Hansen in Morgins in La Forêt. Het seizoen erna in Chalet Montriond van een Duitse reisorganisatie in Les Crosets. Beide seizoenen daar waren weer zo belachelijk sneeuwrijk (en daarna toen ik stopte als skileraar had ik de mazzel dat Nederland zijn twee Elfstedenwinters kreeg). Het is dan ook extra leuk dat ik nu ik als ik heel hard nadenk echt voor het eerst sinds 19 jaar in de winter terug ben, dat het dan meteen weer zo dumpt als toen.

40cm_champery

Hopsa! De 40 cm was op een haar na al binnen boven in het skigebied maar dat was om 13.00 uur. Daarna heeft het nog uren stevig gesneeuwd. Nu net om 18 uur is het gestopt met sneeuwen. Kort daarvoor nam ik het plaatje bovenaan.  

avoriaz2302

We zijn nog niet in Avoriaz geweest vandaag maar wel op een punt bovenaan Plaine Dranse waar je op het fraai gevormde flatdorp uitkijkt. Samsung Galaxy S3 en fotoapp doet de rest.

sneeuwscheppen

Een leuke plek bovenop het Pointe de Mossettes. Net sneeuwvrij gemaakt rond 11.30uur. Hier de Facebook-pagina van het Cookies.Cafe.

bewolking2302

Voor ik doorga met de plaatjes van andere gebieden die jullie hebben ingestuurd met de Sneeuwhoogte App van Bizztravel eerst even een voor mij leuke weerkaart. Hier zie je morgenvroeg al de opklaringen die het westelijk Alpengebied zullen omtoveren in een wintersportparadijs. In het oostelijk Alpengebied sneeuw het nog volle bak door.

min34

Tja, met -34°C op 5380m zullen er juist ook in het westelijk Alpengebied naast de opklaringen ook nog sneeuwbuien zijn. Ga maar na: 6°C per 1000m. De dalen hier zijn zo rond 1380m voor het gemak. Mag er dus 24°C vanaf waardoor het op 1380m -10°C zou moeten zijn. In werkelijkheid is het rond 0°C. Het is beneden dus 10 graden “te warm” en voilà daar heb je de potentie voor de buien. Dat knalt naar boven als een batterij luchtballonnen met de branders op vol gas. En ja hoor: vanaf 19 uur is het hier in Champéry al weer aan het sneeuwen.

edelweisshaus2303

Deze is van het terras van het Edelweisshaus in Königsleiten in de Zillertal Arena. Je kunt er 1 april zitten t/m 4 april met een leuke groep fans van Wintersportweerman.nl waaronder ikzelf. Interesse? Zie hier de details. Heb je zin? Vul vrijblijvend dit formulier in.

httpv://www.youtube.com/watch?v=dbjI3kylp-c

Zo en nu eerst een Bavaria Eric!

eric_kirchberg

En deze foto van Eric is ook smullen….

freekzellamsee2302

Freek laat zien dat het in Zell am See Kaprun ook bar was vandaag al…

zellamsee2302

Freek toont ons ook dat Zell am See beneden in het dorp wit is geworden.

zellamsee2302fweu

Check double check. Ja heel mooi! Zie verder voor Zell am See-Kaprun meteo of alle webcams.

lars_dorfgastein2302

Lars laat de dikke vlokken in Dorfgastein zien.

RalphWStFrancois2302

St. François Longchamp volgens Ralph.

groefsemaortisei

We eindigen met een positief beeld. Het stel Groefsema is overweldigd door het natuurschoon in Ortisei in Val Gardena… maar wacht eens even…. 

colraiser2303

Die plaat van Groefsema is niet van vandaag! Want ook in Val Gardena heeft het zeer stevig gesneeuwd. Zie verder: meteo of alle webcams.

pluim2302

Vanwege programma heb ik geen tijd voor lange termijn beschouwingen, laat staan een nieuwe BV. De pluim van het Europese model geeft aan dat we rond de maandwisseling de koude of de zachte kant op kunnen. Het kan vriezen of dooien. Niets nieuws onder de zon. Maar als er trends zijn lees je ze hier het eerst! Fréderic is morgen weer aan zet!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

11 reacties

Gesloten voor reacties.