WSWM_Kidsinauto_Link

Na alle voorbereidingen begint je wintersportvakantie écht op het moment dat je in de auto stapt. Hallo, vakantiegevoel! Met kinderen in de auto kan het lastig lijken om dat heerlijke gevoel de hele rit vast te houden. Geen paniek, met deze 10 tips zijn de kinderen uren zoet tijdens de rit naar de sneeuw.

Wat neem je mee?
1:
Bedenk voordat je op reis gaat goed wat de kinderen nodig hebben om zich te vermaken in de auto. Een rit van 8 uur is lang voor kinderen en ze zullen aan één spelletje niet genoeg hebben. Begin een paar dagen van tevoren met het inpakken van leuke spullen voor in de auto. Pak samen met je kind een eigen tas in waarin hij of zij dingen mag stoppen.

2:
Heb je al eens aan een surprise tas gedacht? Na elke grensovergang, of na elke 200/300 km krijgen de kinderen een cadeautje. Zo hebben de kinderen tijdens de rit steeds iets om naar uit te kijken. Denk hierbij aan een kleurboek, vakantieboek, nieuwe stiften of iets om naar te luisteren. In dit digitale tijdperk kun je er ook voor kiezen om aan het begin van de rit, bijvoorbeeld bij de eerste grensovergang, een groot cadeau te geven: een nieuw gameboy spelletje of een nieuwe DVD. Zo zijn de kinderen de eerste paar uur zoet.

3:
Neem altijd het kussen van je kind mee en zorg voor een (fleece-)dekentje. Vergeet uiteraard ook niet de knuffel. Zo kunnen kinderen tijdens de rit af en toe een dutje doen en een paar uur slapen. Scheelt weer tijd om ze te vermaken!

Wat te doen in de auto?
4:
Misschien wat ouderwets – maar daarom niet minder leuk – zijn de klassieke auto spelletjes zoals ‘Ik ga op reis en ik neem mee..’, ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ en ‘10 rode auto’s’. Om het uitdagender te maken kun je het laatste spel ook aanpassen naar ‘10 rode Renaults’. Met deze spelletjes kun je samen met je kinderen de tijd doden en het is ook nog eens gezellig!

5:
Geef kinderen een routekaart en laat ze de weg naar de bestemming kleuren. Zo leren ze op een speelse manier ook nog iets! Wil je de vraag “Mama hoe lang nog” vermijden? Laat de kinderen na elke 100 km een sticker plakken. Zo weten ze precies hoeveel stickers ze nog moeten totdat jullie op de bestemming zijn. Dit is voor kinderen een stuk beeldender.

6:
De uitkomst voor het rustig houden van je kinderen tijdens een lange rit: een tablet of portable DVD-speler. Hierop kunnen ze hun favoriete films kijken en spelletjes spelen. Uiteraard heb je liever niet dat je kinderen zich hier de hele dag mee bezig houden, maar die paar dagen per jaar is het wel erg handig.

7:
Met raamstiften stimuleer je niet alleen de creativiteit van je kinderen, maar hebben ze ook nog eens plezier. Hoe leuk is het dat ze hun eigen tekening op het raam kunnen maken? Zorg wel voor echte raamstiften, zodat je het er makkelijk met een natte doek af kunt halen.

8:
Muziek en luisterboeken zijn ook dingen die kinderen uren zoet kunnen houden. Koppel je eigen telefoon aan de auto en speel hun favoriete muziek af. Liever zelf wat anders luisteren? Geef kinderen dan een MP3- of MP4-speler met muziek of luisterboeken. Zo kunnen ze zelf beslissen wat ze willen luisteren.

Laatste tips
9:
Las na elke paar uur een pauze in. Niet alleen fijn voor papa en mama om even bij te komen van het rijden, maar ook voor kinderen de perfect uitlaatklep. Neem een voetbal mee in de auto zodat de kinderen buiten even kunnen rennen.

10:
Voor jezelf misschien minder fijn maar voor kinderen des te meer: ga ‘s avonds of ‘s nachts rijden. Zo kunnen de kinderen gelijk lekker slapen in de auto!

Samen met de Renault Captur en de Renault Kadjar lichten wij deze winter veel auto-aspecten van wintersport uit. Met deze stoere crossovers rijd je met de hele familie met gemak door de bergen! Hoe zorg jij ervoor dat je kinderen zich vermaken tijdens de lange rit?